Over Carmen

HeeHoi!

Mijn naam is Carmen, ik ben 22 jaar en woon in Elburg, dicht bij Zwolle. Ik ben gecertificeerd Gewichtsconsulente en daarnaast ben ik ook gecertificeerd Fitness Trainer. Via mijn Instagram, Facebook Pagina & Blog deel ik mijn ervaringen op het gebied van Voeding, Fitness & mijn Liefde voor het Leven! Ik hoop dat ik jou kan inspireren & motiveren met mijn recepten, workouts, tips, ups & downs en motiverende blogs.

Mijn eigen FitJourney begon in augustus/september 2012, na een hele moeilijke periode. In 2008 werd ik depressief, het ging niet goed met mij en ik zag het leven niet meer zitten. Ik werd uit huis geplaatst, dit gebeurde in mei 2011. Toen ik in augustus 2012 weer thuis kwam wonen, was ik erg veel aangekomen. Ik zat niet lekker in mijn vel & besloot mijn voeding aan te passen. Niet minder eten, maar gewoon gezonder eten! Mijn gewicht ging van 65 kilo, naar 55 kilo, naar 50 kilo. Helaas sloeg het toen om, ik kreeg een eetstoornis, wilde nauwelijks tot niet eten en uiteindelijk woog ik nog maar 45 kilo. Dit was in april 2013.

In juni 2013 kreeg ik problemen met mijn rug, ik moest naar de fysio, die mij weer door stuurde naar de sportschool om aan te sterken. Hier sportte ik 2 keer in de week. Ik begon het leuk te vinden & hield het vol. Mijn voeding was op dit moment bagger, veel eetbuien, slechte voedingsstoffen, weinig vitamines & weinig mineralen. Deze zomer leerde ik mijn vriend Kjell kennen. Hij nam mij mee in zijn levensstijl – een gezonde balans tussen gezonde voeding, minder gezonde voeding, sporten & genieten van de kleine dingen in het leven. Ik nam zijn levensstijl over en voelde me gelijk een stuk gelukkiger. Samen hebben Kjell en ik onze eigen website + online coaching bedrijf Dutch4Health opgestart.

Ondertussen voel ik me fit, gelukkig en gezond. Ik sport 5/6 keer in de week, waarvan 5x per week krachttraining en 1x per week ga ik lekker een uurtje wandelen. Na lang zoeken heb ik eigenlijk een goede balans gevonden in mijn voedingspatroon & ik heb een lichaam waar ik blij mee ben en trots op ben. Daarnaast ben ik werkzaam in de sportschool & mag ik mensen helpen met op maat gemaakte voedingsschema’s. Pretty awesome right?

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

28 gedachten over “Over Carmen”

 1. Hello Carmen,
  wow you have been on such an incredible journey so totally motivating!!!! Thanks for sharing your story even though it was probably hard to re-live it. I think you have been doing a great job and I’m positive that your journey hasn’t ended but just begun. Can’t wait to read the rest of your post.

 2. Mooi om te zien dat fitness zo therapeutisch werkt. Ik ervaar het ook, na een pubertijd vol alcohol drugs, luiheid en overschilligheid raakte ik bijna in een depressie terecht waar ik dankzij goede hulp en vrienden uit kon klimmen. Ik trainde al wel iets langer maar nu ga ik er 200% voor, 5/6 dagen per week, geen alcohol en drugs meer (met af en toe een enkele misstap dan helaas). Het is niet alleen je lichaam dat transformeert maar vooral een innerlijke overwinning. Ga zo door meid!!!!

 3. Wat ontzettend knap van je! Ik herken heel veel van mezelf hierin….heb zelf ook n eetstoornis gehad en inmiddels zuivel jaar verder vind ik het met periodes nog steeds heel moeilijk, maar van jouw verhaal word ik …ik ben heel erg benieuwd naar je eeetgewoonten / recepten en naar je manier van beweging

 4. Wat ontzettend knap van je! Ik herken heel veel van mezelf hierin….heb zelf ook n eetstoornis gehad en inmiddels zoveel jaar verder vind ik het met periodes nog steeds heel moeilijk, maar van jouw verhaal word ik …ik ben heel erg blij ben heel erg benieuwd naar je eetgewoonten / recepten en naar je manier van beweging

 5. Wow herkenbaar verhaal.. depressie, therapie, uithuisplaatsing, eetstoornis en nu sinds een jaar of 2 krachttraining ondekt welke mij heeft geholpen sterk en krachtig in het leven te staan! Dus ben het helemaal met je eens! Gaaf dat je je werk er van gaat maken!
  Succes!

 6. Hoi Carmen,

  Mooi & inspirerend verhaal voor veel dames, die helaas te vaak worstelen met hun zelfbeeld en hun strijd met zelfacceptatie! Gaaf om te lezen dat je de strijd bent aangegaan met je eetstoornis! Ik denk dat vele vrouwen hoe lastig dit is en dat t nog steeds een trigger kan zijn in je leven! Blijf positief in je leven staan, voel & ervaar, geniet en blijf ook zeker actief op t sportgebied!
  Ennuh fitnesstrainer A is een leuke opleiding 😉 heb em zelf net afgerond!

  1. Ik volg deze studies via de NHA. De cursus Fitness Trainer A is van FitVak!, maar die volg ik ook via de NHA. Mocht je deze studies ook willen gaan doen; ik raad je af het bij de NHA te doen. Ze promoten het echt dat je helemaal een docent hebt enzo die je helpt met je thuisstudie, maar het is er op neer gekomen dat ik alles helemaal zelf moet doen & nauwelijks hulp krijg.. Beetje jammer dus.

 7. Hey carmen, ik vind het een zeer aangrijpend en mooi verhaal, omdat ik zelfde schuitje heb gezeten. Ik heb zelf een eetstoornis gekregen op men zestienden tot mijn twinstigste ongeveer, nu doe ik ook aan fitness en voel ik mij tienduizendkeer beter in mijn vel. Ik snap nooit dat ik mager zo mooi vond!! Ik ben nog niet zolang bezig en kan nog wel tips gebruiken ^^ groetjess katrien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s