Health

POLAR A370 – BURNN THOSE CALORIES!

Vorige week schreef ik een blog over De Polar A370, in combinatie met meer bewegen! Meer bewegen staat uiteraard gelijk aan méér calorieën verbranden – dus daar gaat de blog van vandaag over – BURN THOSE CALORIES!

De energie behoefte

Wanneer je fanatiek bezig bent met sporten en fit blijven, vind je voeding waarschijnlijk ook heel erg belangrijk. Wanneer je voeding erg belangrijk vindt, tel je misschien ook wel calorieën of vind je het belangrijk om te weten hoeveel calorieën je dagelijks binnen krijgt. Vooral als je een bepaald doel hebt, is het handig om te weten hoe veel calorieën je nu eigenlijk zou moeten eten om dit doel te behalen.

Er zijn voldoende formules om deze energie behoefte te berekenen. Natuurlijk kan dit dagelijks nog wel eens schommelen. De ene dag ben je waarschijnlijk actiever dan de andere dag. Soms is het dan onwijs handig om je inname hierop af te stemmen.

Hoe kan de Polar A370 jou hierbij helpen?

In de blog van vorige week, met tips om meer te bewegen, gaf ik al aan dat de Polar onder andere een stappenteller heeft en een sport functie heeft. Naast deze functies, kun je op de Polar ook aflezen hoe veel calorieën jij op een dag verbrand. Doordat de Polar jouw activiteit bij houdt (stappen, trainingen, hartslag) en doordat jij de Polar op jouw persoonlijk kan afstellen (lengte, leeftijd, gewicht) kan het horloge gedurende de dag bijhouden hoe veel jij verbruikt.

Heb je dus een drukke dag? Dan zul je meer calorieën verbranden op een dag dat je nauwelijks tot niet in beweging bent. Dit gegeven zou je weer kunnen gebruiken in combinatie met je voeding. Verbrand je veel op een dag? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om iets meer te eten dan op een dag dat je wat minder verbrand. Het geeft je inzicht en het kan je helpen om je eigen voedingsschema op te stellen, omdat je weet hoe veel calorieën je ongeveer op een dag zou kunnen eten.

Hoe ik de Polar A370 gebruik.

Ik ben nu ruim een half jaar in het bezit van de Polar A370 en ik zou hem niet meer weg kunnen denken uit mijn dagelijks gebruik. Ik vind het vooral prettig om bij te houden hoe mijn trainingen gaan (door het kiezen van mijn sport profiel) en om bij te houden hoe actief ik ben op een dag. Ik werk best wel veel, maar er zijn ook dagen dat ik volledig rust pak en niet zo veel doe. Op deze dagen eet ik iets minder dan op dagen dat ik heel erg actief ben.

Wanneer ik bijvoorbeeld 2500 calorieën op een dag verbrand en ik eet er maar 1700, weet ik dat ik nog iets extra’s nodig heb om voldoende te eten. Een activity tracker biedt mij dus persoonlijk heel veel inzicht in het verschil tussen rust- en actieve dagen. Omdat de Polar A370 ook sportprofielen en slaap analyses heeft, verkies ik de Polar boven andere activity trackers.

Wil jij graag meer tips om te bewegen? Lees dan de blog over Bewegen met Polar!

Veel liefs, Carmen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s