Health

POLAR A370 – BEWEEG!

De komende twee weken werk ik, samen met Polar, mee aan de Influencer Campagne voor de Polar A370. Ik ben een tijdje in het bezit van deze activity tracker & vandaag wil ik graag wat dieper in gaan op het onderwerp ‘BEWEGEN’.

Track je bewegingen

Dat bewegen gezond is, is natuurlijk geen verrassing meer. Zitten wordt zelfs tegenwoordig ook wel gezien als het nieuwe roken. Een echte no-go dus! De Polar A370 maakt bewegen extra leuk, omdat je de mate van beweging duidelijk kunt bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld de focus leggen op het aantal stappen wat je per dag zet, jezelf motiveren om je activiteitendoel elke dag te behalen of je training tracken tijdens het sporten.

Er zit een stappenteller ingebouwd in het horloge. Elke stap die jij die dag hebt gezet, houdt het horloge nauwkeurig bij. Persoonlijk vind ik het prettig om mezelf een dagelijks stappendoel te geven. Ik probeer elke dag 7500 stappen te behalen. Het liefst 10.000, maar mocht ik daar niet helemaal aan komen neem ik ook genoegen met 7500. Wanneer je veel zit, op school of op je werk, is dit een hele goede manier om toch zo veel mogelijk in beweging te blijven – het zetten van een stappen doel. Je doel nog niet behaald? Extra rondje wandelen dus!

De Polar heeft een continue hartslagmeter ingebouwd. Deze gaat al aan-uit met een interval van 5 minuten, maar wanneer het horloge merkt dat je in beweging komt, schiet hij automatisch aan. Naast het bijhouden van je hartslag tijdens het bewegen, wordt je hartslag dus ook bijgehouden wanneer je minder actief bent. Een nadeel is dan natuurlijk wel dat je hartslag een stuk lager ligt, dus je calorie verbruik ook..

Sport je nu buiten of binnen, doe je aan krachttraining of volg je liever een groepsles? Selecteer het op je Polar.

Onder het kopje ‘training’, kun je aangeven welke sport je op dat moment gaat beoefenen. Er staan standaard een paar sporten in de A370, maar je kunt zelf via de Flow app of webservice nieuwe sportprofielen toevoegen en deze naar je A370 synchroniseren. Zo kun je een lijst maken van al je favoriete sporten. Je kunt ook voor elke sport andere instellingen doen, bijvoorbeeld het trilsignaal uitschakelen in het sportprofiel yoga. Met sportprofielen houd je bij welke sport je hebt gedaan en zie je welke vooruitgang je per sport hebt gemaakt. Tijdens de training kun je aan de hand van de hartslag waarnemen, hoe intensief je beweging is geweest. Na synchronisatie met je telefoon of computer, kun je je training nóg nauwkeuriger bekijken.

Tips om meer te bewegen

Zoals ik al zei, bewegen is heel belangrijk! Door 24/7 je activiteit bij te houden, weet je in ieder geval zeker dat je dagelijks genoeg beweging krijgt. De Polar A370 kan hier al bij helpen, maar ik geef graag nog wat extra tips om je uit je stoel te krijgen!

  • Geef jezelf een dagelijks doel. Dit kan een stappendoel zijn (zoals ik doe), maar dit kan ook een activiteiten percentage zijn. Bijvoorbeeld dagelijks minstens 75% behalen.
  • Vermijd de lift, de auto of de trein. Tenzij het natuurlijk echt niet anders kan. Mocht het wél anders kunnen – neem eens wat vaker de fiets of de trap.
  • Kom uit je stoel! Zitten is funest voor je gezondheid. Heb je een kantoor baan of een andere baan waarbij je veel zit? Probeer dan zo vaak mogelijk een rondje te lopen. Ga naar buiten tijdens je lunch pauze of  haal koffie voor jou en je collega’s. Elke stap telt!
  • Kies een sport die JIJ leuk vindt. Je hoeft niet naar de sportschool omdat iedereen het doet. Je hoeft niet te gaan hardlopen omdat iedereen het doet. Vind jij het leuker om te fietsen, te zwemmen, te dansen of noem het maar op? GO FOR IT! Zoek een sport die bij je past. Dan is het makkelijker vol te houden!
  • Buddy up! Samen bewegen is nog leuker. Misschien heb je wel een vriend/vriendin wie ook graag wat meer zou willen bewegen. Motiveer elkaar en kom samen in beweging.

Weet dat als je een fysiek doel hebt (bijvoorbeeld afvallen/fit blijven), beweging ook erg belangrijk is. Het is gezond, leuk en ontspannend – dus waarom zou jij niet in beweging komen?

Liefs, Carmen.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “POLAR A370 – BEWEEG!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s