Lifestyle, Mind-Set

IK BEN EEN INFLUENCER

Bloggers worden tegenwoordig ook wel Influencers genoemd. Veel mensen zijn het niet eens met deze term en vinden het een ‘naar’ woord, maar ik moet bekennen dat ik het wel eens ben met deze term en dat ik me best wel vereerd voel! Lees je mee waarom?

De FitGirl

Vroeger stond ik wel bekend als ‘FitGirl’. Ik vond dit eigenlijk nooit zo’n fijne benaming, vooral omdat het woord altijd heel negatief ter sprake kwam. Daarnaast heb ik dit woord eigenlijk nooit begrepen.. want wanneer ben je nu eigenlijk een FitGirl? Mijn definitie van een FitGirl is eigenlijk ‘een persoon (vrouw vaak, want FitGIRL, snap je..) die goed voor haar mentale, maar vooral fysieke gezondheid zorgt door gezond te eten, te bewegen, te genieten van het leven en aan zichzelf probeert te werken op een positieve manier.’

Of terwijl; een persoonlijke groei doormaken. Voornamelijk op fysiek gebied, maar ondertussen ook op mentaal gebied.

Helaas is de ‘FitGirl’ altijd beschouwd als een dame die op een obsessieve en negatieve manier bezig is met sport & voeding. Helaas kan ik dit niet ontkennen, aangezien er zeker periodes zijn geweest in mijn leven, maar ook in andermans leven waarbij dit inderdaad waar is. Zo was ik 2 jaar geleden een echte obsessieve FitGirl, terwijl ik mezelf nu eigenlijk helemaal niet meer zo zie als FitGirl.

De Influencer

Groot Instagram accounts of grote bloggers worden tegenwoordig niet meer per se in hokjes geplaatst, maar meer gezien als algemene Influencers. Influencer komt natuurlijk van het woord ‘Influence’ – wat beïnvloeden betekent. Wanneer je dus een influencer bent, betekent dit dat je een bepaalde invloed uitoefent op jouw volgers.

En om eerlijk te zijn – vind ik dit een onwijs mooi iets! Of in ieder geval, het kan iets moois zijn. Zolang je er maar goed gebruik van maakt & geen misbruik van maakt. Bepaalde doelgroepen zijn makkelijk beïnvloedbaar en je moet dan ook voorzichtig zijn met de informatie die je geeft.

Bewust zijn van wat je post

Pas postte ik een foto in Instagram Story, waar ik zei dat ik een workout had geskipt. Ik gebruikte hierbij ‘#guilty’. Ik kreeg gelijk een berichtje in mijn inbox. Iemand zei tegen mij ‘Waarom gebruik je #guilty? Het is toch helemaal niet erg als je een workout over slaat?’. Nee. Dat is het helemaal niet. En zo bedoelde ik het ook niet – maar dit is wel een perfect voorbeeld van wat een Influencer voor invloed kan uitoefenen op mensen.

Mensen zouden kunnen denken dat het verboden is om een workout over te slaan. Ze zouden zich schuldig kunnen gaan voelen of iets dergelijks. Voor mij was het gewoon een kwestie van laten zien dat ik het ook doe. Laten zien dat ik ook wel eens een workout over sla en laten zien dat dat dus niet erg is.

Maar zo zie je maar wel, hoe sommige boodschappen op anderen over kunnen komen. Op social media kan iets zo makkelijk ‘verkeerd’ of anders geïnterpreteerd worden. Dit is lastig, omdat je dus altijd bewust moet zijn van hoe je iets verwoord.

Je hebt toch een soort voorbeeld functie

Ik denk dat je toch indirect een soort voorbeeld functie hebt, als influencer zijne. Mensen nemen snel dingen over, vooral als ze het idee hebben dat het helpt. Vooral in de voeding & fitness wereld is dit een gevaarlijk iets. Één of ander groot voorbeeld, met een groot bereik en een boekenreeks achter zijn/haar naam die verteld dat je 1000 calorieën op een dag moet eten – is naar mijn mening gewoon niet goed bezig. Dan maak je gewoon misbruik van je voorbeeld functie, alleen maar omdat je wil dat je boek goed verkoopt.

Wil je invloed uitoefenen op mensen? Wil je een voorbeeld zijn voor mensen? Doe dit dan op een gezonde manier. Niet op een commerciële manier.

Gebruik je invloed voor iets moois

Ik kies er liever voor om mijn Influencerness (is geen woord, maar care) te gebruiken voor mooie dingen. Zoals een positieve mind-set, een positieve outlook op gezondheid & vooral ook balans in je leefstijl. Ik krijg nog regelmatig berichten van (jonge) meiden die het zo mooi vinden om te zien dat ik naast gezond eten en sporten – ook echt geniet van het leven. Dat ik ook gewoon alcohol drink, chocolade repen op (vr)eet en er van hou om op de bank te zitten met heerlijke hapjes en drankjes.

Precies dát is wat ik wil over brengen. Een gebalanceerde leefstijl met een gezonde blik op sporten en voeding. Zorg goed voor jezelf & zit lekker in je vel, op welke manier dan ook. Dát is belangrijk!

Dus ja, ik ben een influencer. En ik vind, dat als je je influence op een positieve manier gebruikt, dat dat een heel mooi labeltje is!

Liefs, Carmen.

Volg jij mij al op Instagram, YouTube of Facebook? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s