Health, Motiveer

‘Er is niks mis met een gezond laagje vet’

Afgelopen zaterdag stond ik met een gigantische foto & een iets kleiner artikel in het AD (Algemeen Dagblad). Ik kreeg al hier en daar wat vragen omdat niet iedereen deze krant ontvangt. Hier dus het artikel inclusief foto’s. Hopelijk vinden jullie het artikel net zo mooi als ik. Ik ben in ieder geval trots!

 

‘Niks mis met een gezond laagje vet’

Blogger Carmen Ketelaar (22), Instagram: 52.600 volgers, voedings- en trainingsschema’s

,,Ik begon eigenlijk net voor de grote fitnesshype op social media losbarstte, zo’n 3,5 jaar geleden. Het was een grapje:  nadat ik 15 kilo was afgevallen, zette ik op Instagram een voor en na foto.   Vervolgens kreeg ik enorm veel reacties en vragen: hoe heb je dat gedaan? Met welke trainingen?   Wat at je? Ik gaf antwoord, deelde mijn ervaringen en daarna ging het hard. Steeds meer mensen wilden mijn tips en trainingsmethoden lezen en uitproberen.

,,Misschien wel omdat ik geloof in haalbare schema’s en makkelijke boodschappen. Ik baseer mij op de Schijf van Vijf, adviseer water en gezonde vetten als noten en avocado’s. Maar ook boterhammen, groenten, vlees en aardappelen.  Geen superfoods voor mij.  Met Killerbody van Fajah Lourens ben ik het absoluut niet eens: veel trainen, een wel erg lage (té lage) calorie-inname en geen plek voor een koekje of glas wijn. Dat maakt klanten doodongelukkig.

,,En je wilt het in je weekeindes ook gezellig maken. Pas dan zit je lekker in je vel. Af en toe een bakje chips moet kunnen, er is niks mis met een gezond vetlaagje. Mijn doel is geen sixpack of harde benen, maar tevreden zijn met jezelf. Dat is wat ik aan mijn volgers wil overbrengen. Net als: geloof niet alle mooie verhalen op social media, dat maakt je onzeker.  En ook: als je merkt dat meer bewegen en beter eten een positieve invloed heeft,  hoef je je er op den duur niet voor te motiveren. Het wordt dan vanzelf onderdeel van je levensstijl.

,,Zelf ben ik vijf tot zes keer per week aan het trainen. Maar ik werk dan ook in de sportschool. Ben actief bezig met klanten en zorg voor op maat gemaakte schema’s. Ik probeer zoveel mogelijk persoonlijk contact te houden. Wat ik echt niet wil: een wandelend reclamebord worden. Daarom promoot ik nauwelijks producten.’’

Sharona Devoghele (22), volger Carmen Ketelaar, verkoopster

,,Het mooie aan Carmen is dat zij zich kwetsbaar opstelt en ook haar twijfels deelt. Ze vertelt niet alleen maar positieve verhalen, maar laat ook weten wanneer ze zich rot voelt. In het verleden heeft zij een eetprobleem gehad. Ik had ook moeite om op gewicht te blijven en zodoende ben ik bij haar uitgekomen. Ik wilde weten hoe ze daarmee gedeald heeft.  Dat heeft me geholpen. Ik sta nu vier of vijf keer per week in de sportschool. Dat geeft me zelfvertrouwen. Wanneer ik het moeilijk heb, kan ik altijd bij Carmen terecht. Die persoonlijke aanpak vind ik mooi.’’

 

Volg jij mij al op Instagram? Ik ben ook te volgen op Facebook!

ABC Fitness Elburg
Foto ; Pim Ras
ABC Fitness Elburg
Foto ; Pim Ras
ABC Fitness Elburg
Foto ; Pim Ras
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s