Lifestyle, Mind-Set

Wat ik geleerd heb in het buitenland..

photo-14-02-2017-21-33-11
Mijn tijd zit er bijna op.. Oké dat klinkt heel erg dramatisch, maar het is wel zo. Het is bijna weer tijd om naar huis te gaan. Op zondag 5 maart vlieg ik weer naar ons koude kikkerlandje en dan zal ik weer in de ‘echte’ wereld terecht komen. Deze ervaring is voor mij een echte roller coaster geweest & in deze blog deel ik waarom. 

Aller eerst is het voor mij een hele overwinning geweest om alleen op pad te gaan. Als je mij al langere tijd volgt weet je dat ik een periode uit huis ben geweest en niet in staat was om thuis te wonen, sinds deze gebeurtenis durfde ik eigenlijk nooit meer alleen weg te gaan. Alleen zijn in het algemeen is heel erg moeilijk voor mij. Ondanks dat je hier op 24/7 op een campus zit met zo’n 800 studenten om je heen, ben je op sommige momenten toch alleen. Wanneer je het moeilijk hebt is je moeder niet in de buurt om je eventjes een dikke knuffel te geven, je kunt niet zo maar even naar huis als je heimwee hebt en sommige problemen moet je opeens zelf oplossen.

Voor ik naar San Diego ging was ik heel erg bang voor mijn voedingspatroon. Thuis hanteerde ik een gezonde leefstijl, waarbij ik gezond at en 5-6 keer in de week naar de sportschool ging. Hier in Amerika.. zit dat wel even wat anders, haha. Ik moet eerlijk bekennen dat ik al zo’n 3 maanden vrij weinig gezonds naar binnen prop. Ja natuurlijk eet ik elke dag fruit & groente, begin ik mijn dag met havermout/yoghurt met muesli en eet ik netjes mijn bruine boterhammen, maar ’s avonds eet ik zonder problemen 2 pakken koekjes leeg. Lekker hoor. Ik kan me hier totaal niet aan storen & ik ben blij dat ik nu geen sterke behoefte voel om altijd maar gezond te blijven doen. Ik had al een goede balans toen ik thuis was, maar ik denk wel dat ik het nu echt heb leren los laten. Dan maar wat minder vaak gezond eten, dan maar 3 of 4 keer in de week sporten in plaats van 5 of 6. Het maakt allemaal niet meer uit.

Daarnaast heb ik ook geleerd om wat aan mijn leven te doen. Hiermee bedoel ik – ik wil méér doen. Ik vond het altijd wel prima dat ik door de weeks thuis zat, in het weekend bij Kjell was en daarna weer hetzelfde liedje – maar ik wil echt wat meer gaan doen. Lekker buiten de deur werken (baan gezocht!!), wat vaker met mijn ouders, zussen en vriendinnen op stap en wat meer plaatsen bezoeken. Ik heb zo veel gedaan hier in San Diego en ik heb zo veel mooie dingen gezien in Amerika, nu wil ik graag ook wat ‘volwassener’ worden en echt voor de toekomst aan de slag gaan.

Toch ben ik ook wel een beetje bang om naar huis te gaan. Ik weet dat sommige dingen helaas niet meer hetzelfde zullen zijn als voor mijn vertrek en ik zal weer opnieuw moeten wennen aan mijn omgeving thuis. Geen 800 studenten meer om je heen, geen McFaddens meer op donderdag & dan moet je opeens weer gaan praten in je eigen taal! Het is vreemd.. eng & vreemd en ik ben heel erg benieuwd hoe ik mijn thuiskomst ga beleven. Hopelijk zijn er dingen die ik anders kan doen en hopelijk zijn er ook dingen die beter zullen gaan – we gaan het allemaal mee maken en we zullen zien waar het schip strand!

Oh en ja, zoals beloofd: als ik weer thuis kom zal ik weer actiever worden op mijn blogs & ik ga weer beginnen met mijn coaching + het opstellen van voedingsschema’s. Dus hier ben ik wel super gemotiveerd voor! ❤

Veel liefs, Carmen.

Mocht jij nou ook graag een tijdje naar het buitenland willen met EF Nederland – ik heb nu een speciale kortingscode voor jullie waarbij je geen inschrijfgeld hoeft te betalen! Gebruik de code ‘CARMENEF’ bij je inschrijving & bespaar tussen de € 100 – € 200. Als je graag een gratis brochure wil aanvragen, klik HIER.

Advertenties

4 gedachten over “Wat ik geleerd heb in het buitenland..”

  1. Ah.. mooi geschreven. Is het nog wel aan met jou en Kjell? Ik zag dat het vaker was gevraagd onder je vlogs en instagram fotos, maar er nooit antwoord op wordt gegeven. Misschien is het een soort van ‘geheim.’ Maar omdat je zo veel volgers hebt is, er dan wel wat meer duidelijkheid voor de volgers die meeleven! Liefs.

    1. Klopt hier heb ik geen antwoord gegeven en de reden hiervoor is omdat ik heel open ben, maar ook graag een privé leven wil houden. Ik vind niet dat ik verplicht ben om bepaalde dingen ‘aan te kondigen’ of om me te ‘verklaren’, als je begrijpt wat ik bedoel. Liefs! 💋

  2. Beste Carmen

    Met veel plezier volg ik je al een tijdje, hoewel ik niet sport (heb een kleine gekregen) inspireer je mij enorm. Ik snap precies hoe je je nu voelt, na 5,5 buitenland weer naar huis moeten.. in 2008 ging ik voor 4 maand stage naar Londen. Nu, 8 1/2 jaar later woon ik hier nog 🙂 succes in de toekomst!!

  3. Mooi geschreven! Ik zit op dit moment zelf ook alleen in het buitenland voor mijn studie en ik snap heel goed wat je bedoelt met alleen zijn. Thuis gaat alles maar z’n gangetje en in het buitenland moet je je wat meer aanpassen. Ik had het zelfde probleem als jij met sporten en eten etc, maar op een geven moment valt dat wel op zijn plaats. Goed dat je er zo positief bent uitgekomen! Veel plezier nog komende weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s