Lifestyle, Mind-Set, Motiveer, Tips

Goedgelovig Nederland


Heb jij jezelf ooit wel eens afgevraagd of wij Nederlanders misschien niet een beetje té goedgelovig zijn met sommige dingen? Vooral als het gaat om voeding & fitness zijn we allemaal op zoek naar dat ene magische middel wat ons allemaal helpt ons vet weg te smelten of om gelijk die sixpack te krijgen. Maar is dat nou wel zo goed?

Ik heb al eens eerder een blog gewijd aan het onderwerp Voorbeeldfuncties op Social MediaEigenlijk gaat deze blog hier ook een soort van over, want uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Wanneer je iemand bent met een redelijk bereik en een redelijk aantal volgers, kun je namelijk mensen een heleboel wijsmaken. Vooral wanhopige mensen. Met deze mensen bedoel ik een groep die bijvoorbeel heel heel heel erg graag wat vet wil verliezen of alles over hebt om een strak lichaam tevoorschijn te toveren.

Nou loopt er ergens in ons kikkerlandje ook iemand rond die aardig veel geld verdient met het verkopen van boeken waarin informatie staat die het lichaam van de mens meer slecht dan goed doet. Normaal gesproken ben ik iemand die het niet nodig vind om – in het openbaar – kritiek te uiten op andere mensen en ik vind dat iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar ik ben wel gewichtsconsulente (ja, ik heb wél een diploma ja) dus dat betekend dat ik het belangrijk vind dat mensen genoeg & goede voedingsstoffen binnen krijgen en niet hun lichaam gaan verpesten door dagelijks 1200 calorieën naar binnen te werken omdat één persoon dit zegt in een boek. Als je geld wil verdienen prima, maar doe dit niet op een manier waarbij je ondertussen mensen een eetstoornis aan praat *trekt een enorm boos gezicht*.

Ik durf te wedden dat als ik morgen op social media zet dat ik 5 kilo afgevallen ben door middel van het eten van zand elke ochtend bij mijn ontbijt, dat mensen dit daadwerkelijk gaan proberen ook. Als ik morgen op social media zet dat ik een middeltje verkoop wat je 3 maanden lang moet gebruiken met als resultaat een gewichtsverlies dat kan oplopen tot 10 kilo, weet ik zeker dat ik een geweldige commerciele truc uitgehaald heb en slapend rijk wordt. Wij Nederlanders geloven alles en helaas worden andere mensen rijk van ons ‘goedgelovigheid’. Ja het klopt, ik doe zelf ook aan online coaching en maak ook voeding- en trainingsschema’s voor mensen, maar ik weet ten minste van mezelf dat ik een diploma heb en dat ik mensen op een gezonde manier probeer te helpen zonder rare fratsen zoals weinig calorieën of het gebruiken van vage middeltjes.

Zoals ik zei ik schrijf deze blog niet om kritiek te uiten (nou ja, oké een beetje dan), maar vooral om mensen te waarschuwen en om mensen bewust te maken dat jullie niet alles moeten geloven wat er op social media beweert wordt!! Koop geen standaard boeken met volledige dagmenu’s en calorieën er in, neem geen eetdagboekjes over van het internet en ga al helemaal niet in op wat sommige mensen op social media zeggen want iedereen heeft een persoonlijke energie behoefte en iedereen heeft andere ervaringen! Wat voor een ander wél werkt, hoeft niet voor iedereen te werken.

Dus.. als iemand jou morgen verteldt dat het smeren van een bepaalde creme je billen laat groeien – koop jij deze creme toch of denk je eerst maar even een paar keer extra na of het nou eigenlijk wel waar is in plaats van alles klakkeloos te geloven?

Liefs, Carmen.

PS: Is Nederland het enige land die dit ‘kwaaltje’ heeft? Nee hoor, in alle landen kun je mensen van alles laten geloven als martketing truc, so no offense to only de Dutchies!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s