Lifestyle, Mind-Set

Q&A

Ik had jullie beloofd om een video te maken met een Q&A, maar helaas is er iets mis gegaan met de video – dus ik maak er eventjes een blogje van! In deze Q&A beantwoord ik vragen over het sporten, mijn voeding, maar ook over mijn tijd hier in Amerika.

Wat voor opleiding doe je? Heb je nu een tussenjaar?
Na dat ik mijn havo heb afgerond, heb ik thuiscursussen gedaan en ondertussen ben ik afgestudeerd als Gewichtsconsulente & Fitness Trainer en op dit moment zit ik in San Diego en doe ik een Cambridge Engels programma. Dit is gewoon een talen opleiding, dus hier doe ik niet echt een bepaalde opleiding.

Ik heb geen tussenjaar maar ik ben nu echt klaar met studeren. Ik denk wel dat ik nog beroepscursussen erbij ga doen, gewoon om bij te scholen, maar ik ga geen officiële opleiding meer volgen.

Hoe vind jij de EF school?
Ik ben persoonlijk best wel tevreden over de Campus hier in San Diego. Het is een gloednieuwe campus op een vrij centrale plek, dus je kunt vrij makkelijk naar zowel de stad als naar het strand toe. Verder biedt de campus best wel veel mogelijkheden, zoals een sportschool, een school cafeteria, een game room, bioscoop, volleybal- en voetbalveld en een zwembad.

Mocht je behoefte hebben aan een kleine rondleiding door de school, klik HIER.

Zou je definitief naar Amerika willen verhuizen?
Lastige vraag! Ik vind Amerika heel tof en de mensen hier zijn een stuk aardiger dan in Nederland (ja echt, geloof me..) maar ik weet niet of ik hier echt zou willen wonen. Ik zou het wel tof vinden om bijvoorbeeld hier naar een Universiteit te gaan of iets dergelijks maar ik weet niet of ik hier echt mijn leven lang zou willen wonen.

Ben je ook van plan om je workouts te gaan vloggen?
Uhmm… is daar behoefte aan? Haha. Ik weet het niet! Ik sport meestal alleen dus dan heb ik niemand die eventjes mijn workouts kan filmen zeg maar, maar misschien als ik straks weer thuis ben dat ik dat wel kan doen. Of in ieder geval wat meer workouts in mijn vlogs verwerken, dat kan ik sowieso wel doen!

Ben je door Kjell begonnen met sporten?
Nee niet helemaal. Ik ben begonnen met het doen van krachttraining omdat ik 3,5 jaar geleden problemen had met mijn onderrug en om mijn onderrugspieren aan te sterken, moest ik krachttraining gaan doen. Uiteindelijk begon ik het steeds leuker te vinden en toen ik een relatie kreeg met Kjell ben ik absoluut wel fanatieker geworden.

Wat voor voedingsschema kun je het beste volgen wanneer je 3x per week sport?
Helaas werkt het niet op deze manier. Er zijn geen standaard voedingsschema’s voor mensen die 2x, 3x, 4x of hoe vaak dan ook in de week sporten. Helaas is alles persoonlijk en gebaseerd op dagelijkse activiteit, metabolisme snelheid, gewicht, lengte en leeftijd. Op basis hier van kun je een berekening maken van het aantal calorieën wat iemand zou moeten eten en daarbinnen kun je een berekening van macro nutriënten maken. Verder is het gewoon belangrijk om voldoende te eten en gezond te eten.

Gebruik jij een foamroller?
Uhm, soms haha. Een foamroller is heel effectief maar ik moet bekennen dat ik hem eigenlijk weinig tot niet gebruik. Alleen als ik mijn benen heb getraind gebruik ik hem soms, omdat het wel heel erg goed is om de doorbloeding in je spieren te stimuleren en je spieren weer soepel te maken na het trainen. Al met al, ik moet hem dus eigenlijk meer gebruiken.

Dit zijn tot zo ver een beetje de vragen die ik heb gekregen! Mocht je nog meer vragen hebben, laat dan gerust eventjes een reactie achter en wie weet kan ik dan binnenkort nog een Q&A blog schrijven als jullie dat leuk vinden!

Mocht je ook interesse hebben in een talen studie of misschien gewoon wat meer informatie op willen vragen? Vraag hier een gratis brochure aan: http://my.ef.com/Carmen.Ketelaar.

Veel liefs, Carmen. 

Advertenties

2 gedachten over “Q&A”

 1. Hoi Carmen,
  Ik ga in juni ook naar San Diego en had een paar vraagjes.
  Kan ik daar ergens contact met jou over hebben?
  Groeten,
  Dionne de Vroomen

  1. Hoi Dionne,

   Ik wil echt mijn oprechte excuses aanbieden want ik zie serieus nu jouw berichtje pas voorbij komen in mijn ongelezen reacties. Het spijt me echt zó erg want ik had je absoluut graag op weg willen helpen!

   Hoe is het ondertussen in San Diego?

   Liefs xxx!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s