Lifestyle, Mind-Set

F*CK FITGIRLS?

foto-14-09-16-12-35-36
Waar iedereen eerst mee deed aan de hele ‘fitgirl’ hype, schijnt er nu opeens een hele groep opgezet te zijn tégen de ‘fitgirl’. Want er bestaat toch veel meer dan sporten & gezond eten? In deze blog deel ik mijn mening met jullie!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het deels eens ben met het geheel. Zoals jullie weten (en ik heb er ook al wel vaker een blog over geschreven), ben ik geen fan van het woord ‘fitgirl’. Ik vind het een beetje een raar hokje, want wanneer ben je eigenlijk een FitGirl? Zitten er standaards aan, of ben je al een ‘FitGirl’ wanneer je een bakje sla naar binnen zit te werken? Beetje raar, naar mijn idee. Ik ben gewoon geen fan van dit woord.

Ik voel me er persoonlijk ook niet prettig bij wanneer iemand mij een ‘fitgirl’ noemt. Ja tuurlijk, ik begrijp heel goed waar het woord vandaan komt hoor & ik begrijp ook heel goed waarom mensen mij in het hokje ‘fitgirl’ willen plaatsen – maar naar mijn mening ben ik gewoon Carmen. Carmen die graag sport, graag gezond eet, graag uit eten gaat/iets minder gezond eet & die graag haar kijk op deze leefstijl deelt met volgers op Instagram en via blogs. Als jij dat een ‘fitgirl’ wil noemen is dat dikke prima, maar dat betekend niet dat ik mezelf als fitgirl zie. 

Er bestaat ook zeker weten meer dan sporten & gezond eten. Jullie weten ook dat ik groot voorstander ben van leven, genieten. Daarom heb ik ook meegedaan aan project #FOGO, van Women’s Health (klik HIER voor de video). Ik vind het heel belangrijk om lekker te blijven genieten! Mijn leven bestaat niet uit sporten & gezond eten, dit zijn 2 delen hiervan. Mijn leven bestaat uit veel meer en gelukkig weten heel veel mensen dat ook.

Ik zou niet meer zonder mijn huidige leefstijl kunnen. Ik voel me 100x beter dan een paar jaar geleden, juist omdat ik nu lekker sport en goed voor mijn lichaam zorg door ‘normaal’ te eten. Ik zit lekker in mijn vel, ik voel me fit, sterk, gezond en ik heb het gevoel dat ik op dit moment de beste versie van mezelf ben, zoals ze dat tegenwoordig zo mooi zeggen. Dit hebben veel meer mensen die hun leefstijl hebben omgegooid & dat vind ik onwijs mooi om te zien!

Dus F*UCK FITGIRLS? Nee. Ja, f*ck de term – fitgirls. Maar als je sporten & lekker gezond eten leuk vind, hier voldoending uit haalt en hier gelukkig van word – wie zou er dan nog het lef moeten hebben om hier iets negatiefs over te zeggen? Ik ga het wéér zeggen: BALANS. Sport, eet gezond of ‘normaal’ of in ieder geval wat voor jou goed en gezond is (iedereen denkt daar toch weer anders over), eet ongezond & geniet van alle mooie dingen die op je pad komen!

Je hoeft niet te leven voor het sporten & de gezonde voeding, je leeft om je leven te leven. Snap je?

Veel liefs, Carmen.

Volg jij mijn Instagram AccountFacebook Pagina of YouTube Kanaal al?

Advertenties

3 gedachten over “F*CK FITGIRLS?”

  1. Ik heb een hekel aan containerbegrippen omdat ze nikszeggend zijn. Volgens mij is ‘fitgirl’ ook zo’n woord. Ergens is het jammer dat je je aangesproken (lijkt te) voelen. Zolang jij je lekker voelt bij wat je doet en je daardoor ‘de wereld aan kunt’ is dat het belangrijkste wat er is. Ik zou er juist heerlijk van gaan genieten. Laat mensen lekker praten, leef je eigen leven, anderen kunnen dat niet voor jou doen 😉

    1. Eens! Daarom heb ik ook een hekel aan dit woord.

      En ik voel me niet aangesproken; ik probeer juist mensen wakker te schudden en te zeggen ‘Joh, doe wat je zelf wil’ – dat is waar mijn blog ook om draait; mijn kijk hierop te delen. Ik voel me gelukkig totaal niet aangesproken haha! 😄

      Liefs, Carmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s