Health, Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

Bikini-Fitness: Ja of Nee?


DSC02267Bikini-Fitness is een onderwerp wat tegenwoordig vaak aan bod komt in het nieuws. Want is het nou eigenlijk wel zo gezond en waar komt deze Bikini-Fitness hype vandaan? Ik krijgt zelf ook regelmatig de vraag wat mijn doel is met sporten. Wil ik ook het podium op some day? Ik deel het antwoord in deze blog!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet volmondig  ja of nee kan zeggen op deze vraag. Ik zie veel foto’s voorbij komen van ladies die in mooie shiny bikini’s op het podium staan als een kleine bruine oempa loempa’s, in verschillende posities om de jury te imponeren. Ik meen het als ik zeg dat ik dit onwijs knap vind. Ik heb serieus heel erg veel respect voor deze meiden. Voor hun doorzettingsvermogen, hun toewijding en hun durf om dit toch maar even te flikken.

Ik kan me niet voorstellen dat dit makkelijk is. Je moet je echt 100% geven en je moet prioriteiten stellen. Je zult waarschijnlijk bepaalde dingen op moeten geven omdat je toch in voorbereiding bent. Volgens mij sloopt dit proces je mentaal, en dat is de reden waarom ik nee zou zeggen. Vooral de laatste weken zijn (volgens mij) echt killing en dan moet je gewoon sterk in je schoenen/hakjes kunnen staan. Gezien mijn eetprobleem verleden vind ik het ergens ook gewoon niet veilig.. Ik ben een sterke dame, maar ik weet niet of ik dit mentaal aan zou kunnen.

Dit is allemaal trouwens wel per persoon verschillend. Ik heb een tijdje contact met Zanna (klik HIER voor haar Instagram) en zij is op dit moment naar het podium aan het toe werken. Zij geeft aan dat iedereen weer op een andere plek begint. Sommigen zitten al maanden in een energie tekort, terwijl sommigen alleen de laatste 8-12 weken in een tekort zitten, wat het weer ietsje makkelijker maakt. Al met al – ook hierin is alles voor iedereen weer verschillend.

Als ik kijk naar het doorzettingsvermogen & naar de kick die je krijgt wanneer het je allemaal gelukt is en je op dat podium staat, zou ik nog geneigd zijn om ja te zeggen ook. Ik weet natuurlijk niet hoe het is, want ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar ik kan me voorstellen dat je je na afloop ZO TROTS voelt en zo’n kick ervaart wanneer je daar op dat podium staat. Dat je dit toch maar even geflikt hebt. Puur respect krijg je dan van mij hoor!

Het is niet bepaald gezond. Dat weten we ondertussen allemaal wel en de bikini fitness atleten weten zelf ook donders goed dat het niet gezond is om lang op zo’n laag vetpercentage te zitten. Daarnaast denk ik ook niet dat het mentaal heel gezond is.. je moet zó diep gaan. Je moet dingen opgeven, je moet je voeding 24/7 tracken en grootste ding is – je moet. Ik vind het heerlijk dat ik sporten & gezond eten nu niet als een ‘moetje’ zie, maar het echt doe omdat ik het onwijs leuk vind.

Of ik het eens ben met alle negatieve publiciteit om bikini-fitness heen? Nee eigenlijk niet echt. Veel mensen (niet allemaal, veel) weten echt wel wat ze doen. Die weten dat ze na een paar weken shredded zijn weer vet op hun body moeten kweken – die kunnen dat mentaal ook aan. Kun je dit niet aan? Ja, dan wordt het ongezond en moet je er niet aan beginnen. Denk ik dan.. ik bedoel – wie ben ik om hierover te praten, ik heb nog nooit on stage gestaan toch?

Al met al denk ik niet dat ik het podium op wil. Vooral omdat ik wil genieten, omdat ik mijn eigen leven wil bepalen en geen coach om me heen wil hebben die zegt welke oefeningen ik moet doen of hoe veel ik moet eten. Daar ben ik veel te eigenwijs voor (plus ik heb het er niet voor over). Daarnaast zou ik gewoon zeker willen weten dat ik het mentaal ook aan kan & dat weet ik nu gewoon niet zeker.. Mááááár ik zeg nooit, nooit.

Veel liefs, Carmen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s