Lifestyle, Mind-Set

Studeren in het Buitenland

Veel mensen die mijn volgen op Instagram hebben ondertussen wel meegekregen dat ik over 4 weken naar San Diego vertrek om hier 6 maanden te gaan studeren. Ik heb al een aantal vragen gekregen over deze studie – want wat ga ik nu eigenlijk doen, waar verblijf ik en hoe heb ik dit allemaal geregeld? In deze blog geef ik antwoord op deze vragen!

Wat ga je in San Diego doen?
Ik ga studeren in San Diego. In eerste instantie zou ik voor een Advanced diploma Health & Fitness gaan, maar helaas is deze studie gecanceld dus heb ik mijn programma moeten omzetten naar een studie semester Engels. Ik ga 6 maanden (een semester) Engels studeren met daarbij verschillende keuze vakken (die mag ik daar uitkiezen). Als afsluiter ga ik Cambridge examen doen, waar je dan dus wel een diploma voor krijgt.

Waar verblijf je?
Ik verblijf op Campus, dus ik zit zeg maar op kamers op de school zelf. Lekker typisch Amerikaans! Ik zal één kamer genootje hebben uit een ander land, zodat je een beetje gedwongen wordt om Engels te praten – alleen maar goed dus.

Hoe ga je het doen met gezond eten en sporten wanneer je daar bent?
Ja, dat wordt even afwachten. Op de Campus heb ik half-pension, dus dat betekend dat mijn ontbijt en mijn avond eten bij het programma inbegrepen zit. Het zal dus waarschijnlijk een soort buffetje zijn & dat is wel een voordeel want dan kun je gewoon kiezen wat je wil eten. Daarnaast heb ik gewoon een supermarkt in de buurt dus ik kan genoeg fruit en gezonde tussendoortjes halen!

Qua sporten ga ik gewoon lekker door natuurlijk. Wellicht ietsje minder dan nu (4x in plaats van 5/6x misschien??), maar ik blijf gewoon sporten. Er zit een fitness ruimte op de campus. De campus is volledig vernieuwd, ik heb nog geen foto’s gezien, maar ik denk dat het wel redelijk uitgebreid zou moeten zijn. Zo niet, dan zoek ik een toffe gym in de buurt! De school organiseert daarnaast ook genoeg sportieve activiteiten, dus ik denk dat ik voldoende beweging zal krijgen daar.

Hoe heb je dit allemaal geregeld?
Ik ga met de organisatie EF (Education First). Deze organisatie regelt eigenlijk alle studiejaren in het buitenland, van High School tot Advanced Diploma’s – je kunt er zo’n beetje alles doen. De reis wordt echt heel erg goed geregeld en de mensen bij EF zijn echt heel vriendelijk, dus mocht je ook ambities hebben om te gaan studeren in het buitenland raad ik je zeker EF aan!

Stop je met bloggen?
Nee, dat was ik niet van plan. Eerlijk gezegd – was ik zelfs van plan om te gaan vloggen! Dit weet ik alleen nog niet zeker, want ik heb nog niet echt een goede ‘vlog camera’. Anders gewoon met mijn telefoon via SnapChat (CarmenKetelaar1). Ik blijf schrijven over mijn ervaringen en ik blijf schrijven over Voeding & Fitness, ook op Dutch4Health.

Ik stop wél tijdelijk met het maken van voedingsschema’s. De trainingsschema’s kunnen nog gewoon aangevraagd worden en het Dutch4Health Lifestyle Plan gaat ook gewoon door (info@dutch4health.nl), alleen wordt het voedingsprogramma aangepast. Ik ga geen schema’s maken, maar ik blijf nog wel coachen en eventueel macro’s berekenen + coaching voor een iets goedkoper tarief. Mocht je nog wel een voedingsschema willen, kun je die alleen deze maand augustus nog aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dutch4health.nl.

Dus dat zijn een beetje de antwoorden op de vragen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Hopelijk hebben jullie er iets aan en hopelijk blijven jullie mijn reis ook volgen op mijn blog (en die van Dutch4Health) & Instagram pagina!

Veel liefs, Carmen.

Advertenties

2 gedachten over “Studeren in het Buitenland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s