Health, Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

Laat je doel eens los

Foto 09-08-16 15 16 09

Doelen. Doelen. Doelen. Je hoort er tegenwoordig alles over. Tuurlijk, hartstikke goed die doelen, maar zou het niet eens goed zijn om je doel een tijdje los te laten? En dan heb ik het niet over YOLO, maar gewoon eens anders naar de dingen kijken?

Doelen zijn best leuk, maar wanneer je een doel stelt en je haalt het niet (helemaal), raak je super gefrustreerd. Je wordt chagrijnig en bent geneigd om de handdoek in de ring te gooien toch? Toen ik net begon met sporten had ik maar één doel: het verlagen van mijn vetpercentage. Killer abs kweken. Een lichaam waar je u tegen kunt zeggen. Toen ik 2 jaar verder was, veranderde mijn doel. Ik wilde sterker worden en meer spiermassa kweken. Mijn voeding ging van 1500 calorieën naar 2100 calorieën, weer terug naar 1500 en toen weer omhoog. Mijn hoofd was alleen maar bezig met het behalen van doelen.

Sinds een tijdje heb ik doelen losgelaten. Tuurlijk ik zou nog steeds graag wat meer spieren in mijn body willen, maar échte doelen waar ik voor aan het knallen ben heb ik een beetje aan de kant gezet. Ik vind het veel belangrijker om plezier te hebben in sporten & gezond eten dan dat ik het echt ergens voor doe. Ik wil het doem omdat ik het wil, ik wil het niet doen omdat ik het moet. 

Doelen kunnen goed zijn, maar ze kunnen ook invloed hebben op een negatieve mind-set. Wat nou als je eens anders naar de dingen gaat kijken? Als je nou niet probeert om een doel te hebben qua fysiek, maar als je probeert om gewoon als doel te hebben om plezier te houden op het gebied van sport & voeding. Mensen zijn zo gefixeerd op doelen dat ze bijna vergeten hoe belangrijk gezond zijn is.

Mensen dalen té veel in hun vetpercentage tot het ongezond is, of sommige mensen hebben juist overgewicht en die gaan sporten om ook freakin’ skinny te worden. Naar mijn mening moet sporten & gezond eten maar één doel hebben: gezond zijn. Een gezond fysiek, een gezonde mind-set met zelfvertrouwen en een gezond voedingspatroon. Dat is toch véél belangrijker dan bepaalde diepe doelen?

Probeer je doel eens los te laten en te focussen op je gezondheid. Heb je een gezonde leefstijl met een gezond voedingspatroon, een gezond lichaam & een gezonde dosis zelfacceptatie? Dan is je doel eigenlijk al bereikt, toch?

Veel liefs, Carmen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s