Fitness, Health, Lifestyle, Mind-Set, Workout

Fit blijven op vakantie

Nieuwe Hunkemöller collectie. Vanaf vandaag te bestellen op www.hunkemoller.nl!

Afgelopen week heb ik lekker genoten van het Portugese zonnetje. 8 dagen genieten van de mooie omgeving, het lekkere eten en de lieve mensen om mij heen! Toch vind ik het wel prettig om me wel een beetje gezond en fit te blijven voelen op vakantie. In deze blog vertel ik je hoe ik dat heb gedaan!

Voeding
Qua voeding heb ik me niet bepaald ‘misdragen’. Sommige mensen vinden het lekker om ‘helemaal los’ te gaan op vakantie, uit vorige vakanties heb ik wel ervaren dat dat niet iets is waar ik persoonlijk heel prettig bij voel – dus ik doe het liefst zo ‘normaal’ mogelijk. We zaten in een vakantie huis met zijn achten, wat gewoon een groot voordeel is. Je kan namelijk zelf een beetje bepalen wat je wel of niet in je snufferd drukt.

Overdag at ik eigenlijk gewoon heel normaal. Kwark, boterhammen, kipfilet, fruit enzovoorts. In de avond at ik gewoon ‘wat de pot schaft’ wat varieerde van spaghetti, tot bbq’en met veel vlees, broodjes en salades. We zijn 3 keer ’s avonds uit eten geweest, waar ik lekker nam waar ik zin in had (pizza of lekker een visje). Een ijsje achteraf (lees Oreo/Nutella/Brownie ijs) en dan zat mijn buikje weer vol!

Wat ik deze vakantie vooral heb gedaan is luisteren naar waar ik écht zin in had. Niet leeghoofdig vol eten omdat ik toch op vakantie ben, nee gewoon iets eten wanneer ik dat echt wilde. Dat betekend dus dat ik ook wel eens ijs, chocola, snoepjes of chips heb gehad – maar dat betekend ook dat ik ook veel gezond heb gegeten. Ik moet zeggen dat ik op deze manier ook veel meer kon ‘genieten’ wat wat ik at en dat ik geen ‘alles of niets’ mentaliteit bij mezelf ontdekte. Daar ben ik oprecht trots op omdat ik mezelf voorgaande jaren wel altijd liet gaan en me daar niet bepaald fijn bij voelde ofzo. Win situatie voor mij!

Ik heb absoluut nergens op gelet en ik-wil-perse-gezond-eten  is geen moment in mijn hoofd gepopt, omdat ik niet vind dat je zo moet gaan denken op vakantie. Gewoon die calorieën en voedingswaarden lekker los laten en genieten, maar wel luisteren naar je lichaam en naar wat je graag zelf wilt. Dat werkte voor mij heel goed.

Training
Ik heb gesport. Best ook wel lekker veel. Ik wist het niet zeker voordat ik op vakantie ging, aangezien ik ook gewoon lekker wilde luieren en relaxen. De eerste dag ging dat goed, maar ik voelde juist dat ik onwijs weinig energie had eigenlijk. Ik had juist zin om te bewegen en te sporten, en een klein balletje slaan was voor mij niet genoeg. Ik heb dus uiteindelijk 4x gesport deze vakantie.

1x daarvan was samen met Kjell in de lokale gym. Deze kwamen we toevallig tegen bij het boodschappen doen en het was wel leuk om daar eens naar binnen te gaan! 1x was overigens ook wel genoeg, aangezien er geen airco aan stond en je daar gewoon weg zweette. Daarnaast heb ik 1 x een paar KM hardgelopen, 2x wat oefeningen op lichaamsgewicht gedaan en ik heb 1x een wat oefeningen gedaan en gefilmd voor een blog van Hunkemöller. Verder heb ik lekker aan het zwembad gelegen en niets gedaan.

Voor de mensen die willen weten of ik aangekomen ben, ondanks mijn niet hele ongezonde vakantie, ja natuurlijk – 1.5 kilo om precies te zijn. Dit is gewoon allemaal vocht, wat na een weekje ‘normaal doen’ allemaal weer je lichaam uit is. Niets om over te stressen! Mocht je dus binnenkort op vakantie gaan en bang zijn om aan te komen, niet doen. Dit is vaak geen vet maar gewoon vocht wat je extra op slaat door het anders eten dan normaal en door het warmere weer (Ms. Olifantenpoot over here). Dit is na een week weer terug te zijn in je huidige eet-/trainpatroon gewoon weer weg.

Over 4 weken ga ik samen met Kjell naar Turkije waar we 10 dagen zullen verblijven. We hebben een ontbijt- en diner buffer (TOETJES), dus deze vakantie zal ietsje minder ‘healthy’ worden aangezien ik echt een groot toetjes fanaat ben haha. Natuurlijk wil ik wel proberen om gewoon een goede balans te vinden tussen lekker actief blijven en lekker (toetjes) eten, ik moet mezelf er alleen aan helpen herinneren dat ik daar 10 hele dagen ben, dus niet het hele toetjes buffet in één keer leeg hoef te eten haha #guilty! Daarnaast zit er ook een gym in het hotel, dus ook daar blijf ik gewoon lekker sporten. Niet mijn vaste 5x per week, maar zeker wel 3 of 4x per week. Dat is voor mij namelijk óók een vorm van ontspanning.

Waarschijnlijk zullen sommige mensen denken tijdens het lezen van deze blog ‘Doe even normaal man, je bent op vakantie!’ – Ja, dat klopt. Maar ik vond het wel heel prettig dat ik eindelijk een beetje balans kon vinden op vakantie en om op deze manier van mijn vakantie te mogen genieten. Want genieten, dát heb ik zeker weten gedaan.

Veel liefs, Carmen.

DSC01841 DSC01927 DSC02012 DSC02101 DSC02144 DSC01951DSC02031  DSC02098

Advertenties

Een gedachte over “Fit blijven op vakantie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s