Health, Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

FitGirls, Havermouttrutjes & Cheatmeals

Wauw. Ik heb zojuist de 3 woorden waar ik het meeste een hekel aan heb in de #FitWorld als titel gebruikt voor een nieuwe blog, haha. Wil je weten waarom deze woorden mij niet aan staan? Je leest het nu in deze blog!

FitGirl
Ik heb ooit al eens een blog geschreven over het woord ‘FitGirl’ en hier wil ik graag bij blijven (de blog lees je HIER). Waarom dit woord mij niet aan staat? Hokjes. Ik hou er niet van om in een hokje gedrukt te worden of ergens direct een naampje aan te moeten geven. Dús ik sport veel, eet het liefst gezond en deel mijn ervaringen op social media, maar ben ik dan gelijk een FitGirl? No, don’t think so. Dat zou namelijk betekenen dat de mensen die het niet delen op social media geen ‘FitGirls’ zijn, of dat je een bepaald fysiek moet hebben om ‘erbij te horen’, of dat je een bepaald aantal keer in de gym moet staan. Onzin toch?

Ik vind mezelf absoluut geen ‘FitGirl’. Ik vind het ook totaal niet leuk wanneer ik zo genoemd wordt want wanneer ben ik een FitGirl? Ben ik dan méér dan iemand anders? Moet ik me méér voelen dan iemand anders? Nee, totaal niet. Ik vind dat de FitGirl niet bestaat. Volgens mij is er geen definitie van dit woord. En voor mij persoonlijk.. ik ben gewoon Carmen die het super leuk vind om mensen te motiveren en te inspireren op social media, door haar verhalen op het gebied van een gezonde leefstijl te delen. That’s all. Meer ben ik niet. Gewoon, Carmen.

Havermouttrutje
Uhm oké? Dus.. doelen we hiermee op de dames die ervan houden om hun havermoutje zo te verbouwen dat het uiteindelijk in het Rijksmuseum getoond kan worden of bedoelen we hier in het algemeen mee de dames die van havermout houden en dit graag eten? Weer die hokjes.

Cheatmeal
Waarom? Waarom een cheat meal? Wie bedrieg je? Ga je vreemd? No. Ik vind het eigenlijk best een bad thing dat sommige mensen een slechtere maaltijd als ‘cheat meal’ zien. Dat zou dus betekenen dat deze mensen zich die maaltijd de hele week door ontzeggen op één dag in de week na. Oh ja, de cheat day. Nooit doen. Dat zou dan weer betekenen dat je jezelf de hele week dingen verbied, maar één dag in de week helemaal los mag gaan? Ik deed dat vroeger ook altijd, maar juist daar werd ik echt niet vrolijk van. Ik eet nu gewoon een pizza, een chocolade muffin of een ijsje als ik zin heb, daar hoeft het geen ‘cheat day’ ofzo voor te zijn. Zoek gewoon de balans op! Dan heb je geen ‘cheat meals’ of ‘cheat days’ nodig, want dan neem je gewoon iets ‘ongezonds’ wanneer je daar écht zin in hebt. En daarbij bedrieg je ook niemand, want het hoort gewoon bij je leefstijl.

Zo, dit was waarschijnlijk een hele nuttige blog – not, haha, sorry! – maar dit is iets wat ik zo vaak voorbij zie komen en waar ik gewoon even mijn kijk op wilde delen. Ik deel niet vaak mijn mening open en bloot op social media, aangezien je eigenlijk toch altijd commentaar krijgt want het is eigenlijk nooit goed of het deugt niet, maar toch wilde ik het dit keer wel delen.

Sorry als ik hierbij mensen heb beledigd, dat is absoluut niet mijn bedoeling, bij geen enkele blog die ik ooit schrijf & ook wil ik met deze blog geen discussies opwekken – maar dit is hoe ik over deze woorden denk. En dan heb ik het woord ‘dieet’ nog niet eens meegenomen in deze blog…

Ik hou niet zo van hokjes. Dat betekend dat mensen worden buitengesloten. Dat haat ik oprecht.

Veel liefs, Carmen.

Advertenties

4 gedachten over “FitGirls, Havermouttrutjes & Cheatmeals”

 1. Oei, de hashtag ‘fitgirl’ wordt anders wel gebruikt op je insta account…onder foto’s van jezelf…is dat niet wat tegenstrijdig?

  Fitte meisjes zijn toch ook gewoon meisjes die een actieve en gezonde levensstijl leiden? Dat is geen hokje, gewoon een bondige beschrijving van je levensstijl.

  Ik gebruik soms de hashtag Chocolate Freak. Is dat een hokje? Nee, ik hou gewoon heel erg veel van chocolade. Dat is net zoals havermouttrutje.

  1. Goed opgemerkt haha. Ja dat klopt, ik gebruik de hashtag wel, wat inderdaad wat tegenstrijdig is.

   En wat je zegt klopt. Maar waarom moet daar dan per se een naampje aan gegeven worden? Dat is precies wat ik zeg, fitte meisjes zijn gewoon meisjes met een gezonde levensstijl – maar moeten we deze meisjes dan direct bestempelen als ‘FitGirl’? Ik vind persoonlijk van niet.

   En chocolate freak vind ik heel wat anders dan ‘havermouttrutje’.. klinkt naar mijn mening nogal onaardig!

   Liefs, Carmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s