Draag, Review

Polar A360 VS. FitBit Charge HR

Beide

Een tijdje terug schreef ik een blog waarin ik de Polar A360 reviewde. Ik kreeg veel vragen over vergelijkingen met andere horloges, maar helaas is dit de enige activity tracker die ik in mijn bezit heb. Mijn vriendinnetje Yummee is echter al eens in het bezit geweest van de FitBit Charge HR en zij wilde wel een blogje schrijven om de twee horloges te vergelijken.

Hoi allemaal!

Ik zal mij eerst even voorstellen: ik ben Yummee, 22 jaar, bijna afgestudeerd als verpleegkundige en 5/6 keer per week te vinden in de sportschool. Verder sta ik ook regelmatig op de tennisbaan en met goed weer vind ik het heerlijk om te skeeleren. Ofwel: Ik ben iemand die graag bezig is en moeite heeft met stilzitten.

Ik heb Carmen ongeveer twee jaar geleden via instagram leren kennen en sindsdien zijn we goede vriendinnetjes. Toen Carmen laatst aangaf dat ze inspiratieloos was voor het bloggen bood ik aan om haar een handje te helpen door een gastblog voor haar te schrijven!

Je hebt enorm veel soorten activity trackers die allemaal nét weer wat andere specificaties hebben. Dit kan kiezen erg lastig maken. Op dit moment ben ik, net als Carmen, in het bezit van de Polar A360 met hartslagband. Hiervoor heb ik de Fitbit Charge HR gehad dus ik kan mooi vergelijken.

Voordat ik verder ga wil ik even melden dat ik zowel de Polar A360 als de Fitbit Charge HR heel fijn vind en dat je keuze naar mijn idee af moet gaan hangen wat je er uiteindelijk mee wilt doen. Ik heb de aspecten vergeleken die voor mij het meest relevant lijken bij het maken van een keuze.

Ter verduidelijking heb ik eerst de specificaties op een rijtje gezet:

Vergelijken
Klik op de foto om deze te vergroten.
Hartslagmeting
Het grootste voordeel van de Polar A360 ten opzichte van de Fitbit Charge HR vind ik dat hij gekoppeld kan worden met de hartslagband Polar H7. Dit vind ik een voordeel omdat mijn eigen ervaring is dat de hartslagband een stuk accurater meet dan de polsmeting van zowel de Polar A360 als de Fitbit Charge HR. Het verschil is dan vooral terug te zien tijdens een training, omdat een polsmeter vanaf een bepaalde hartslag niet altijd goed pakt.

De Polar H7 is daarnaast erg makkelijk te koppelen met je A360 en je smartphone en is compatible met meerdere applicaties, waaronder Polar Beat. Deze kun je vervolgens weer met Polar Flow (de app van je A360) synchroniseren waardoor je een compleet beeld van je dag krijgt!

Smartphone applicatie
Beide trackers hebben een applicatie voor je smartphone waarin alle gegevens net wat uitgebreider zijn weer gegeven dan op je tracker zelf. Beide hebben trouwens ook de mogelijkheid om alle gegevens op de computer te bekijken, maar hier maak ik eerlijk gezegd nooit gebruik van.

Als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar de Fitbit applicatie, omdat deze alle metingen weergeeft op een overzichtelijke manier. Daarnaast kun je alle metingen specifieker bekijken, wat met de Polar Flow app niet voor elke meting kan. Zo heb je met de FitBit bijvoorbeeld meer inzicht in je slaappatroon gedurende de nacht. Wat ik ook een groot voordeel vind ten opzichte van Polar Flow is dat de Fitbit automatisch synchroniseert met de app, waar je bij de Polar A360 enkele handelingen moet uitvoeren. Kost tijd en moeite en als het mij uitkomt ben ik best lui.

PolarFitbit
Waterdicht
Voor mij weer een groot voordeel van De Polar A360 en de Polar H7: deze zijn allebei waterdicht tot wel 30 meter. Dit betekend dat ik hem nooit af hoef te toen tijdens bijvoorbeeld het afwassen of zwemmen. Ten eerste vind ik dit fijn omdat ik soms nogal onhandig kan zijn en gerust vergeet dat ik mijn tracker nog om heb. Daarnaast heb je op deze manier een veel completer beeld van je dag. Nu zal dit voor alleen douchen of de afwas niet zoveel verschil uitmaken, maar met een dag zwemmen met het warme weer of op vakanties is dit toch wel handig

Display weergave
Bij deze gaat mijn voorkeur uit naar de displayweergave van de Fitbit Charge HR: kwestie van ‘doorklikken’ en je kan alle metingen (behalve je slaap) in één keer achter elkaar zien. Bij de Polar A360 moet je net wat meer handelingen doen en vind ik het niet heel overzichtelijk weergegeven.
NaamloosTrainingsmogelijkheden
Bij het starten/loggen van een training via je tracker of app wint de Polar H7 het weer van de Fitbit Charge HR. Dit omdat je bij de Polar H7 via je tracker meerdere soorten trainingen kan starten zoals hardlopen of een groepsles. Met de Fitbit Charge HR kun je maar één soort training starten en deze wordt dan altijd als een run gelogd.

In het geval van een training starten met de app vind ik de Polar A360 fijner omdat ik dit wat makkelijker vind dan het starten van een training met je Fitbit Charge HR app. Ook vind ik het fijn dat je bij de Polar Beat de mogelijkheid hebt om sommige trainingen met GPS te loggen.

NaamloosSluiting
Hier wint de Fitbit Charge HR met volle overtuiging van de Polar A360. De sluiting van de Polar A360 is een druk sluiting, waardoor deze een stuk makkelijker los gaat dan de gesp van de Fitbit. Nou is het niet zo dat sluiting van de Polar A360 om de haverklap losspringt, maar de gesp van de Fitbit Charge HR is naar mijn idee veiliger en heeft daarom mijn voorkeur. Hierbij zal het vast meespelen dat ik een beetje onhandig kan zijn.

Uiterlijk
Het voordeel van de Fitbit Charge HR vind ik dat deze wat smaller is en kleiner dus dat je niet altijd iets heel groots om je pols hebt. Desondanks vind ik het totaalplaatje van de Polar A360 net wat stijlvoller.

Conclusie
Zelf heb natuurlijk eerste de Fitbit Charge HR gehad en ik heb deze niet voor niets verruild voor de Polar A360. Deze keuze heb ik dan ook voornamelijk gemaakt vanwege de mogelijkheid tot het koppelen van de Polar H7 en het feit dat zowel de A360 als de H7 waterdicht zijn.

Ik hoop dat jullie er wat hebben gehad en dat de keuze voor jullie wat makkelijker te maken is!

Liefs, Yummee.

Meer volgen van Yummee? Volg haar op Instagram! 

 

Advertenties

5 gedachten over “Polar A360 VS. FitBit Charge HR”

  1. Hoi Ik verkoop mijn polar A360 wegens aankoop nieuwe . Mag ik je even wat vragen . Zet ik dat best terug op fabrieksinstelling of weet jij raad ? Ik weet niet echt hoe ik het moet doen om alles te wissen . Sorry voor het storen misschien wil je me helpen

    Groetjes Veronique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s