Health, Tips, Tussendoortjes

Tussendoortjes

healthy-apple-fruits-orange

Tegenwoordig eet bijna niemand meer 3x op een dag. Om heel eerlijk te zijn, ik eet zo’n 6-8 keer op een dag. Want eten is toch veel te leuk (en lekker!!). Maar wat zijn nu mijn favoriete tussendoortjes? Ik deel ze met je!

1. Fruit. 
Natuurlijk is fruit één van de makkelijkste tussendoortjes die er te vinden zijn. Ik neem meestal in de ochtend één stuk fruit en in de middag nogmaals een stuk fruit. In totaal eet ik 2 tot maximaal 3 stuks fruit per dag. Lekker, gezond en bómvol vitamientjes. Mijn favoriete fruitjes zijn appels, mandarijntjes, kiwi’s, (af en toe) banaan, meloen, aardbeien, blauwe bessen en anders zomers fruit.

2. Noten.
Ik ben gek op noten! Dan wel de ongezouten versies natuurlijk. Mijn favorieten zijn cashewnoten of amandelen. Deze eet ik het liefst. Ik neem ongeveer 1 á 2 handjes noten per dag. Ook deze optie is hartstikke gezond, want we weten ondertussen wel dat vetten niet de vijand zijn toch? Gezonde vetten heeft een lichaam elke dag nodig, dus eet elke dag zeker één handje noten.

3. Chocola.
Jup. Guilty. Ik eet elke dag een stuk chocola. De ene keer is het stuk iets groter dan de andere keer, dat ligt weer een beetje aan mijn bui & aan de hoeveelheid vetten die ik die dag al in mijn mondje gedrukt denk te hebben. Chocola is mijn liefde.

4. Eiwit Reepje.
Ik ben gek op de Clean Protein Bars & SmartBars van Body & Fit! Soms eet ik op een dag niet zo veel eiwitten en ik eet eigenlijk weinig tot geen kwark. Ik vind een eiwit reep dus wel erg lekker en makkelijk als tussendoortje door om wat eiwitten aan te vullen.

5. Protein wafels.
Body & Fit heeft van die heerlijke proteïne wafels! Soms heb ik gewoon zin in een dikke vette koek wanneer ik ’s avonds op de bank zit, maar om dan toch een beetje een verantwoorde keuze te maken ga ik meestal voor een wafel van Body & Fit. Ook lekker vol met eiwitten!

6. Kwark.
Eiwit bom! De meeste sporters eten ’s avonds voor het slapen gaan nog wat kwark, aangezien er in kwark langzame eiwitten zitten die in de nacht goed hun werk doen. Ik eet zelf niet heel veel kwark, maar áls ik kwark eet, is het magere kwark. Magere kwark bevat meer melksuiker (lactose) en dus meer koolhydraten dan volle kwark. Ook bevat magere kwark meer eiwitten en minder vetten. Volle kwark bevat minder lactose en dus minder koolhydraten, maar ook iets minder eiwitten & meer vetten en calorieën. Het is maar net wat je zelf lekkerder vindt. Ik vind het lekker om soms een klein beetje honing of aardbeien jam door de kwark heen te doen voor een smaakje. Ook vindt ik een eetlepel muesli of havermout erdoorheen lekker!

7. Rijstwafels.
Ik vind persoonlijk de BBQ rijstwafels van de jumbo echt onwijs lekker, maar soms vind ik een naturel rijstwafel van Body & Fit met bijvoorbeeld wat pindakaas (PINDAKAAS <3) of wat kipfilet of iets dergelijks. Kaas, ook erg lekker – als je bijvoorbeeld allergies bent voor noten zijn kaassoorten heel handig om toch wat vetten aan te vullen!

8. Een ei.
Ja, gewoon een ei. Lekker een gekookt eitje. Heerlijk als tussendoortje. Soms maak ik er ook wel eens een gebakken eitje van met wat kipfilet! Lekker vol met eiwitten en een prima tussendoortje.

9. Bananenbrood.
Ik heb ooit eens een heer-lijke bananenbrood gemaakt (klik HIER voor het recept) en deze blijft nog altijd mijn favoriet om te maken & om te snacken. Ook lekker met een laagje pindakaas nomnomnom.

10. Cranberry Appel Cake.
Oh ja, en dan heb ik ook ooit nog eens een lekkere Cranberry Appel Cake gemaakt. SMULLENN. Het recept daarvan vindt je HIER.

Dit waren mijn favoriete tussendoortjes op een rijtje. Hopelijk kun je er iets inspiratie uit halen als je de weg een beetje kwijt bent.

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Een gedachte over “Tussendoortjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s