Draag, Review

Polar A360

Foto 31-03-16 16 08 52Ongeveer 2 weken ben ik nu in het bezit van de Polar A360. Een Activity tracker met ingebouwde hartslagmeter, die tijdens het sporten je hartslag kan meten. Zoals beloofd, kun je hier mijn review lezen over dit horloge.

Foto’s van de Polar inclusief onderschriften vind je onderaan deze blog!

Eerste indruk
De Polar is een klein & subtiel horloge, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Het is een mooi horloge. Geen lomp ding wat je om je pols moet dragen. Ik was meteen verliefd op het uiterlijk. Ik kreeg de polar met een witte polsband, maar het is mogelijk om het klokje eruit te halen – en de kleur van je polsbandje te wijzigen. Zo kun je de polsband dus afstemmen op je outfit. Awesome. De Polar is makkelijk te dragen & om te doen. Hij zit niet te strak en niet te los. Perfect dus. De polar is makkelijk te bedienen, aangezien er maar 1 knopje op zit. De rest gebeurt via het touch screen.

Installatie
In het doosje vind je een kabeltje, een gebruiksaanwijzing in verschillende talen, en het horloge (best handig). Om de Polar A360 te installeren, moet je hem koppelen met je computer door middel van het bijgevoegde kabeltje. Via de website kun je het programma Polar FlowSync downloaden. Deze is ook beschikbaar in de App store, dus hij staat ondertussen ook op mijn telefoon.

Door je Polar A360 te koppelen met je computer, wordt je doorverbonden naar de website van Polar waar je een aantal gegevens dient in te vullen, zoals je leeftijd, lengte, gewicht & dagelijks activiteiten niveau. Aan de hand hiervan wordt het aantal calorieën berekend, wat jij dagelijks verbrand. Wanneer alle gegevens gesynchroniseerd zijn, kun je beginnen met genieten van jouw Polar A360!

Algemeen gebruik
De Polar A360 heeft een ingebouwde stappenteller. Elke stap die jij zet, zal de Polar A360 bijhouden. Naast de stappenteller houdt het horloge ook jouw slaap bij. Je kunt zien hoe lang je hebt geslapen & hoe rustig jouw nacht is verlopen. Wanneer je niet slaapt, maar wel te lang stil zit, krijg je een melding dat het tijd is om te gaan bewegen. Ja, mama. 

Wanneer jij je horloge wil opladen of wil laten synchroniseren met de computer, hoef je alleen het kabeltje in de computer + in jouw horloge te stoppen & de rest gaat allemaal vanzelf. Wil je jouw horloge laten synchroniseren met jouw telefoon? Zet je Bluetooth aan, houdt het knopje op je telefoon een tijdje ingedrukt en de synchronisatie zal vanzelf gaan. Wanneer je jouw Bluetooth aan houdt en verbonden blijft met de Polar A360, kan het horloge ook nog eens als Smart Watch dienen!

Door je horloge af en toe te synchroniseren met je computer, zullen er ook gelijk updates plaats vinden. Zo blijft jouw horloge up-to-date en blijft hij lekker snel. Daarnaast kun je door middel van de synchronisatie jouw train gegevens nog eens even goed bekijken. Je kunt je hartslag volgen, kijken hoeveel calorieën je hebt verbrand en zien of je je dagelijkse activiteitendoel hebt bereikt.

Wanneer je op het knopje drukt en met je vinger over het touch screen gaat, zie je verschillende opties – waaronder ‘Mijn Dag’. Door op dit gegeven te klikken, kun je zien hoe jouw dag er tot nu toe uit ziet. Je ziet staan hoeveel % je van je dagelijkse activiteitendoel hebt behaald, hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel KM je gelopen hebt & hoeveel calorieën je hebt verbrand die dag.

Persoonlijk heb ik het horloge de hele dag op nachtstand staan. Op deze manier gaat het lampje niet elke keer aan & uit. Je kunt het horloge op nachtstand zetten door het knopje langere tijd ingedrukt te houden en op het maantje te klikken. Handig voor ’s nachts en het bespaard ook nog eens batterij!

Sporten
Als je wil gaan sporten, druk je op het (enige) knopje en ga met je vinger over het touch screen heen. Scroll iets omlaag, totdat je ‘Training’ ziet staan. Wanneer je deze optie aan tikt, krijg je verschillende trainingsopties. Van hardlopen tot het volgen van een groepsles of het doen van krachttraining. Hartstikke handig! Boven het icoontje zie je je hartslag. Ik heb de Polar gedragen met krachttraining doen en met wandelen. Er zit geen GPS in het horloge, dus hij weet niet letterlijk hoeveel KM je wandelt of loopt, mocht je willen gaan hardlopen.

Het is de bedoeling dat je het horloge een stukje strakker om doet met sporten, zodat je hartslag wat makkelijker te vinden is. Hier kwam voor mij de teleurstelling. Ik heb de Polar A360 gedragen samen met de Polar FT4, om de werking te vergelijken. De Polar FT4 is alleen een sport horloge (geen activity tracker) en werkt met een hartslagband, dus ik was wel nieuwsgierig hoe precies nou eigenlijk een hartslagsensor op de pols is. Nou, niet zo precies dus… Waar mijn hartslag redelijk vaak de 170 aantikte, kwam hij op de Polar A360 niet hoger dan 130. Af en toe even geschoven zodat hij misschien wat beter mijn polshartslag kon vinden, maar nee helaas. Ik heb een week lang gesport met beide horloges om, maar in dit geval won de Polar A360 het niet van mijn simpele Polar FT4. 

Ik heb ervoor gekozen om er een Polar H7 Hartslagband bij aan te schaffen. Deze hartslagband werkt met Bluetooth & alleen deze hartslagband kan gebruikt worden in combinatie met de Polar A360. Even om doen & koppelen met je horloge door het knopje een paar seconden in te drukken en voila, je hartslag is volledig up-to-date. Ik train nu een week met de Polar A360 in combinatie met de Polar H7 Hartslagband en ik ben verliefd & verkocht. Dit werkt super & de train gegevens zijn nu realistisch & compleet. Ik kan nu veel beter zien wat mijn hartslag nu eigenlijk allemaal uitspookt tijdens mijn trainingen & het aantal calorieën wat ik heb verbrand kloppen nu ook.

Wel moet ik even erbij vermelden dat ik hele lastige aderen heb in mijn polsen. Hiermee bedoel ik dat zelfs de huisartsen of artsen in het ziekenhuis mijn polshartslag niet kunnen vinden, omdat mijn aderen heel erg diep onder de huid liggen. Misschien dat dit ook de reden was dat de Polar A360 mijn hartslag niet goed kon vinden bij de pols.

Waterdicht
De Polar A360 is waterdicht. Dat moeten we natuurlijk even testen. Dood eng, want als dit niet het geval is – is hij dus gewoon kapot. Na het sporten was daar het moment, douchen.. Heel langzaam, stukje voor stukje mocht de Polar A360 mij gezelschap gaan houden onder de douche. AMEN. Hij heeft het overleefd. De Polar A360 is in dit opzicht dus 100% geslaagd voor de test. Hij is daadwerkelijk waterdicht.

Conclusie
Zo, om een heel lang verhaal kort te maken – ben ik tevreden over de Polar A360? Ja, ik ben tevreden. Het enige waar ik echt niet tevreden over was/ben, is de hartslagsensor in het horloge. Ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om de Polar H7 Harslagband aan te schaffen. Ik vind het toch wel leuk om 100% uit mijn horloge te kunnen halen en dat kan gelukkig nu wel. Mocht je dus het horloge ook willen aanschaffen, raad ik je absoluut aan om dit te doen in combinatie met de Polar H7.

Wil jij ook trots eigenaar worden van de Polar A360? Bestellen doe je HIER! Wil jij gelijk de Polar H7 erbij bestellen? Deze vind je HIER!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Foto 17-03-16 15 48 30

Foto 20-03-16 11 19 45
Het verschil tussen de hartslagen.
De hartslagzones – met Polar H7.
Foto 31-03-16 10 22 50
De hartslagzones + verbrandde calorieën. In combinatie met de H7 hartslagband.

 

Foto 31-03-16 10 22 42
De trainingstijd + de huidige tijd.
Foto 31-03-16 16 09 30
Het menu – Mijn Dag.
Foto 31-03-16 16 09 53
Mijn Dag met je activiteitsdoel, aantal gelopen stappen + KM en verbrandde calorieën.
Foto 31-03-16 16 09 40
Het menu – Training.
Foto 31-03-16 16 10 11
Onder Mijn Dag – de training van die dag.
Foto 31-03-16 16 10 20
De hartslagzones van een bepaalde training – met Polar H7.
Foto 31-03-16 16 10 33
Aantal verbrandde calorieën van de training en het percentage verbrand vet, binnen die calorieën.
Polar1
Activiteitssamenvatting per maand – vanaf 18 maart.
Polar2
Activiteitssamenvatting per maand – waar ik zelf toevoegingen deed, droeg ik nog geen hartslagband.
Polar3
Hartslag per training. Jullie kunnen wel zien wanneer ik een set deed en wanneer ik rust had!
Polar4
Activiteitsrapport per week.
Foto 31-03-16 16 52 55
De Polar FlowSync App – Legday.
Foto 31-03-16 16 53 19
De Polar FlowSync App – Rust dag.

 

Advertenties

34 gedachten over “Polar A360”

 1. Wauw, super mooi en handig horloge!
  Ik heb wel nog een vraagje, geeft hij tijdens het hardlopen aan hoeveel km je loopt?
  Aangezien er geen GPS in zit..
  Dankjewel!

  1. Helaas niet! Aan de hand van het aantal stappen geeft hij wel een indicatie van het uiteindelijke aantal KM die je gelopen hebt, maar dit zie je niet tijdens het hardlopen. Dit zie je pas achteraf wanneer je kiest voor ‘Mijn Dag’.

   Liefs, Carmen!

 2. Hoi! Ik heb sinds kort ook de Polar a360 maar mijn calorieën beginnen niet vanaf 0 te tellen. Weet jij misschien hoe dit zit?

 3. Hey Carmen,
  Was lang opzoek naar een goeie review bedankt daarvoor!
  Maar ik vroeg mij het volgende af; telt hij ook je stappen/kcal verbruik als je hem in je zak houd? Ik werk namelijk in de zorg en mag ivm hygiene geen sieraden dragen.
  Alvast bedankt
  Groetjes Daphne

  1. Hoi Daphne,

   Ik durf dat eerlijk gezegd niet te zeggen. De calorieën worden inderdaad gewoon doorgeteld, aangezien hij het calorieaantal berekend aan de hand van je gegevens (leeftijd, lengte, gewicht enz..) dus dat doet hij sowieso wel. Of hij je stappen ook telt weet ik niet zeker, maar ik zou zelf denken van wel aangezien er wel beweging is in je benen (als je hem ten minste in je broekzak hebt). Je kunt hem ook tussen de veters van je schoen knopen denk ik, al weet ik niet of dat lekker zit haha!

   Liefs, Carmen.

  1. Hee Philip,

   Mag ik vragen wat je precies bedoelt met de activiteiten die hij zou moeten synchroniseren? Naar mijn weten kan hij namelijk ook alleen maar de sportsessies synchroniseren namelijk haha!

   Groetjes, Carmen.

 4. Carmen er is een storing bij polar vandaar dat activiteit en niet worden gesynchroniseerd Dit is sedert 33 juni er zou aan worden gewerkt als je inlogt zie je rechts boven midden een vierkantje daarin staat de storing vermeld
  M.Vr.gr

 5. Calorieën slaap steps dienen ook gesynchroniseerd te worden doch ik vernam van de helpdesk van polar dat er momenteel een storing in de software is

 6. Dag Carmen
  Ik heb ook een polar 360 En mijn bluetooth is weg op mijn polar hoe krijg ik het terug hij synchroniseert niet met mijn
  smartfoon en mijn balans weegschaal van polar ik krijg ook geen meldingen
  groetjes

  1. Hoi Leonora,

   Wanneer je hem wil koppelen op je Smart Phone moet je op je telefoon naar Bluetooth gaan – de Polar aanklikken – het knopje van de Polar ingedrukt houden tot hij gaat koppelen en dan moet je een code invullen op je telefoon, dan doet hij het als het goed is!

   Liefs, Carmen.

  1. Hoi Joyce,

   Wanneer je hem wil koppelen op je Smart Phone moet je op je telefoon naar Bluetooth gaan – de Polar aanklikken – het knopje van de Polar ingedrukt houden tot hij gaat koppelen en dan moet je een code invullen op je telefoon, dan doet hij het als het goed is!

   Liefs, Carmen.

  1. Hoi Lia,

   Nou eigenlijk precies wat er staat.. ´overige´ haha. Wanneer een activiteit die je doet er niet bij staat, kun je die kiezen. Voor skeeleren bijvoorbeeld Overig Outdoor (een overige sport die je buiten doet) en wanneer je binnen gaat sporten, bijvoorbeeld boksen?, kun je kiezen voor Overig Indoor!

   Liefs xx

  1. Hoi Anke!

   Oei dat is een goede vraag. Wellicht dat je dit via de computer kunt doen? Door middel van het horloge aan je computer verbinden en dan via de site van Polar Flow misschien aanpassen? Ik durf het je niet 100% zeker te zeggen, ik heb er eigenlijk bij mijn eigen nooit op gelet haha. Sorry!

   Liefs xx

 7. ik heb mijn hartslag gemeten met de loopband op de sportschool en het horloge tegelijk meerdere keren gaf hij precies dezelfde hartslag aan op beide apparaten dus daardoor ga ik ervan uit dat het accuraat gemeten is. misschien is je sensor vies of heb je hem niet juist om (juiste plek, strak genoeg?)

 8. Dag Carmen, Ik kan mijn polar A360 niet koppelen aan mijn telefoon. Ik doe altijd wat er op de website staat maar het lukt mij niet. Hoe heb jij dat voor elkaar gekregen?

  1. Hee Anke,

   Vervelend! Uhmm… ja even kijken. Ik heb de app gedownload, Polar Flow – mijn bluetooth aangezet op mijn telefoon – daarna op het knopje op de polar gedrukt zodat de polar gaat zoeken – vervolgens wanneer hij op mijn telefoon omhoog kwam heb ik op ‘Polar A360’ gedrukt en toen moest ik een code invullen. Toen deed hij het bij mij..

   Heb je de code al in moeten vullen?

   Liefs ! xxx

   1. Ik heb de code verschillende keren moeten invullen. Kan jij dan ook berichten lezen op je Polar? Hoe heb je dat dan gedaan?

   2. Nee dat kan ik niet! Ik ben er eigenlijk ooknog steeds niet achter hoe dat precies werkt.. dat je whatsappjes kunt lezen op je Polar. Ik synchroniseer hem eigenlijk alleen maar met de Polar Flow app en met MyFitnessPall.

    Lukt het wel om hem te synchroniseren met Polar Flow?

 9. Carmen wat ben ik blij dit duidelijk artikel te lezen . Ik heb de Polar A360 net in gebruik . Deze morgen een fiets training van 91 km en alles verliep vlot leuk om de hartslag te kunnen aflezen tijdens het sporten . Wel had ik meer dan 30.000 stappen dit kan zeker niet kloppen . Moet ik ergens een instelling aanpassen of wat zou de fout kunnen zijn ?

  1. Hee Veronique! Dit komt door het fietsen. Ja beetje raar is dat, maar de stappenteller neemt op een of andere manier gemaakte fiets kilometers mee in de stappen.. dus daar zou ik me niet te druk om maken. Beetje vreemde eigenschap is dat van het horloge haha!

   Liefs xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s