Diner, Lunch, Onbijt, Tussendoortjes

Eetdagboek 07-03 t/m 20-03

Foto 17-03-16 12 05 23

Ik kreeg de laatste tijd weer een aantal verzoekjes voor het bij houden van een eetdagboek. Leuk! Tuurlijk wil ik dat. Dit keer een dagboekje van 2 weken, want geen enkele week is natuurlijk hetzelfde!

Aller eerst wil ik even het volgende duidelijk maken: Neem dit eetdagboek NIET over! Dat geldt niet alleen voor het eetdagboekje wat ik nu met jullie ga delen, maar met alle eetdagboekjes die je tegenwoordig op internet kunt vinden. Iedereen heeft namelijk een eigen caloriedoel en iedereen heeft een ander voedingspatroon wat voor hem/haar werkt. Neem dus nooit iets over van het internet!

Daarnaast heb ik geprobeerd om nu 2 weken bij te houden, om een wat beter beeld te creëren – maar denk absoluut niet dat dit volledig is! Elke week is voor mij anders & het is echt niet zo dat ik altijd netjes 1 dagje heb waarop ik minder ‘normaal’ eet, dit zijn er ook wel eens 2 of 3! Besef dat alle eetdagboekjes op het internet moment opnames zijn & dan het vaak flink kan afwijken. Ook bij mij wijkt het wel eens af van onderstaande, maar in het algemeen ziet het er zo uit.

Week 1:
Eetdagboek deel 1

Week 2:
Eetdagboek deel 2

KLIK OP DE FOTO OM DE AFBEELDING TE VERGROTEN, ZO KUN JE DE TEKST BETER LEZEN.

Hoeveel ik op een dag eet? Geen idee! Ik tel geen macro’s en/of calorieën, ik eet op gevoel. Misschien is het te weinig, misschien is het te veel. Dit is een patroon wat voor mij heel fijn voelt en wat voor mij werkt. Ik blijf op gewicht, maar ben nog steeds aan het richten op spieropbouw qua training/voeding combo, dus ik eet gewoon wat ik denk nodig te hebben voor dit doel. 

Ik eet zowel koolhydraten, als eiwitten, als vetten. Ik skip geen voedingsstoffen & vul waar nodig aan met supplementen. Ik ben van mening dat je genoeg vitamines, mineralen en spoorelementen uit je voeding kunt halen – maar toch vind ik het prettig om dagelijks aan te vullen met supplementen zoals Omega 3 (omdat ik geen vis eet), vitamine D (van nature heb ik een tekort aan dit vitamine) & Vitamine B voor haar, huid + nagels (omdat mijn haaruitval echt verschrikkelijk is, genetisch meegekregen van mijn liever moedertje).

Ik ben een soort van vegetarisch. Een soort van. Nee, eigenlijk niet.. maar ik bedoel dat ik tijdens het avond eten niet per se behoefte heb aan vlees. Hier kies ik dus meestal voor vegetarische opties. Op mijn brood vind ik kipfilet of runderrookvlees bijvoorbeeld wel weer heel erg lekker, dus eigenlijk eet ik dan alleen vlees & als ik bij Kjell eet in het weekend.

Ik woon nog thuis & eet wat de pot schaft. Daarnaast ben ik in het weekend altijd bij Kjell, dus inspraak in wat ik precies te eten krijg heb ik niet echt. Ik eet gewoon mee, of het nou gezond is of wat minder gezond. Persoonlijk vind ik niet dat ik echt über gezond eet. Ik eet bijvoorbeeld elke dag gewoon chocola, omdat het kan, en ik ben niet echt het type wat graag op een worteltje of op een komkommertje knabbelt overdag, haha.

Ik koop meeste ‘speciale’ producten bij Body & Fit Shop, zoals de smart bars, clean protein bars, pindapasta & Eiwitten. Wil jij ook het een en ander bestellen? Dan kan door te klikken op de banner onder aan deze blog!

Oh enne.. ik neem te veel pre-workout. Normaal nam ik het maar 1x per week, maar nu neem ik het bijna elke keer voor ik ga trainen. Dit is niet echt goed of zo, dus don’t do this at home. Ik kan bijna niet meer zonder, dus ik moet een beetje pre-workout af kicken. Verder drink ik tijdens & na mijn training 1/2 scoop aminozuren gemixt met water.

Erg bijzonder is dit eetdagboekje naar mijn mening niet echt. Natuurlijk zijn er altijd wel mensen die dit ‘slecht’ vinden of misschien wel ‘goed’ – nou naar mijn mening is het geen van beide. Het is wat werkt voor mij. Dat vind ik belangrijk.

Ik herhaal het nog even een keertje; neem dit eetdagboek NIET over. Ieder mens heeft een voedingspatroon wat voor hem/haar werkt & ieder mens heeft een persoonlijke caloriebehoefte. Neem nooit een eetdagboek over wat je op internet ziet, het kan je inspiratie geven – maar het is geen voorbeeld van hoe je zou moeten eten! 

Liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

3 gedachten over “Eetdagboek 07-03 t/m 20-03”

  1. Ik weet niet wat je doel is. Maar ik zie dat je in de eerste week geen buik doet. En shouders met triceps combineert. Waarom doe je biceps en triceps niet supersetten ? En dan de tweede weken buik & benen te doen in plaats van buik en triceps samen. Is maar een idee.

    1. Ik denk dat ik buik vergeten ben erbij te zetten! Die doe ik altijd bij schouders & triceps. Meestal doe ik dan buik supersetten & daarna nog HIIT. Ik volg een push, pull, leg schema – dus vandaar dat ik deze combinaties maak! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s