Onbijt

Havermout

Foto 16-02-16 09 07 37

Ondertussen weten jullie het wel; ik eet elke ochtend havermout. Lekker, snel, voedzaam en naar mijn mening verveelt het dus echt nooit. Ik ben fan!

Ik krijg veel vragen over hoe ik nou eigenlijk mijn havermout maak. Ik heb er al wel eens eerder blogjes over geplaatst, maar misschien is het wel handig om het weer eens te herhalen. Zie hier – het recept voor havermout á la Carmen!

Wat heb je nodig?
Havervlokken (te koop bij Body & Fit, klik op de banners)
Alpro soja of amandel melk
Kaneel
Fruit naar keuze
Een pannetje
Eetlepels
Optioneel: Eiwit poeder (te koop bij Ekopura – deze gebruik ik voornamelijk – of Body & Fit, klik op de banner)
Optioneel: Lijnzaad (te koop bij Body & Fit, klik op de banners)

Wat moet je doen?
1. Schep de hoeveelheid havermout die je wil eten in het pannetje. Ik gebruik meestal 8-10 eetlepels.
2. Neem 1 eetlepel lijnzaad en een halve scoop eiwit poeder en doe dit ook in het pannetje. Deze twee ingrediënten zijn optioneel. Het hoeft dus niet, maar ik vind het zelf gewoon heel lekker!
3. Voeg wat kaneel toe aan het geheel en roer het eventjes door.
4. Neem 200 ml amandel- of sojamelk en voeg dit toe aan het haver-eiwit-kaneel-lijnzaad mengsel.
5. Even roerennnn!
6. Zet een gaspit aan op hoog vuur en zet het pannetje erop.
7. Blijf er ondertussen bij en blijf roeren, anders heb je de kans dat het aan brandt.
8. Persoonlijk vind ik het lekker als mijn havermout echt wat dikker is, maar misschien wil jij het wel vloeibaar houden. Blijf dus roeren totdat de havermoutpap dik genoeg is en giet het daarna in een kommetje.
9. Top je havermout met wat fruit om het lekker fris te maken (ik kies meestal bevroren frambozen of een banaantje) en klaar is kees. Eet smakelijk!

Mocht je geen gebruik willen maken van de eiwit poeder, dan zou ik de havermout sowieso maken met amandel- of sojamelk. Gebruik je wel eiwit poeder? Dan kun je eventueel ook water gebruiken in plaats van de plantaardige melk.

Wil je de ingrediënten bestellen van Body & Fit? Klik op de banner boven of onderaan deze blog en je wordt direct doorgestuurd.

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

2 gedachten over “Havermout”

  1. Ik houd ook écht van havermout, je kan er oneindig mee variëren! Probeer een keer havermout, whey, kaneel, banaan en pindapasta echt een must try of havermout, ei, banaan, whey, kaneel, cranberry’s uit de oven! Hmm genieten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s