Health, Tips

6 stappen naar succes

Foto 25-02-16 16 54 01

Succes? Ja succes. Zo kan ik het eigenlijk wel noemen. Waarom? Omdat ik mijn doel heb behaald; gelukkig zijn in mijn lichaam en met zelfvertrouwen in de spiegel kunnen kijken. Nu heb ik een doel waarvan ik nooit gedacht had deze te halen, wél behaald. In deze blog wil ik jullie graag een aantal tips/stappen geven die mij hebben geholpen om mijn doel te behalen.

Aller eerst: Ben ik ooit dik geweest? NEE! Ik voelde me alleen dood ongelukkig op de eerste twee foto’s! Zonde, want ik zag er helemaal niet slecht uit, dat dácht ik alleen toen wel. Op foto 1 woog ik 65 kilo, op foto 2 woog ik 52 kilo en op foto 3, nu weeg ik 60 kilo. Really? Ja. Really. Een hele andere lichaamssamenstelling dan op foto 1 & 2, maar hartstikke happy!

1. Voeding:
Ondertussen weten we allemaal wel hoe belangrijk voeding is bij het behalen van wel doel dan ook. Toen ik wilde afvallen hield ik me aan een negatieve energiebalans. Nu ik bezig ben met aankomen hanteer ik een positieve energiebalans, dat betekend dus dat ik meer eet dan ik eigenlijk op een dag nodig heb (LEES DEZE BLOG). Sinds ik mijn lichaam naar behoefte ben gaan voeden, voel ik me persoonlijk veel energieker & fitter dan toen ik wat minder at. Ik heb daarom ook besloten niet meer te gaan ‘cutten’, maar dit gewoon lekker vol te houden. Ik eet gezond, veel groente, fruit, volkoren producten maar ik vind balans ook heel belangrijk. Elke dag eet ik een flink stuk chocola. Nomnomnom! Zelf ben ik voorstander van de Schijf van 5 en dit werkt voor mij persoonlijk heel goed. Werkt dit voor iedereen? Nee, maar voor mij wel! Zoek iets wat bij je past en maak dit jouw leefstijl.

2. Sporten:
Sinds 2 jaar doe ik nu aan krachttraining en dit is gewoon het geen wat ik persoonlijk het leukste vindt. Ik heb op verschillende manieren gesport; gebaseerd op vetverlies, Kayla’s BBG, gebaseerd op het opbouwen van spiermassa, hardlopen, veel cardio, weinig cardio enzovoorts. Uiteindelijk ben ik tot ontdekking gekomen dat zwaar krachttraining doen voor mij gewoon onwijs goed werkt. Ik sport 5x in de week en doe geen cardio. Door het doen van krachttraining heb ik spieren opgebouwd waardoor ik wat meer ‘vormen’ heb gekregen en waardoor mijn lichaam fitter en strakker is geworden. Deze blog lezen kan trouwens ook wel eens helpen.

3. Mind-set:
Dit vind ik zelf de aller belangrijkste. Door de jaren heen heb ik veel ups & downs gehad. Logisch, want deze heeft iedereen. Wat ik wel heb geleerd is dat ik het allemaal zélf moet doen! Hetzelfde geldt voor gemotiveerd blijven, in wat dan ook, dat doe je zelf. Ik ben diegene die mezelf moet leren een schop onder de kont te geven als ik merk dat ik negatief naar het leven begin te kijken. Niet doen. Positief blijven, ook al gaat het niet zo geweldig, blijf positief. Kijk vooral naar de dingen die wél goed gaan. Wat je aandacht geeft, dat groeit!

4. Weg met de weegschaal:
Die kleine fucker. Geloof me, gooi dat ding uit het raam. In de periode dat ik meer ben gaan eten, ben ik 4 kilo aangekomen (begin september 55,5 kilo – ondertussen 59,5 kilo), maar in de spiegel zie ik er strakker uit dan ooit & ik voel me ook beter dan ooit! Laat je dus niet leiden door die cijfertjes, maar maak 100en foto’s om je progressie te checken. Werkt echt!

5. Stop met vergelijken:
Jezelf vergelijken met anderen is eigenlijk het minst slimme wat je kunt doen. Ieder lichaam is anders, iedereen heeft andere genen, niemand heeft precies dezelfde bouw en bijna iedereen heeft een andere hormoonbalans, waardoor de vetopslag heel anders verdeeld kan zijn (LEES DEZE BLOG). Focus je op jezelf & op je eigen journey en laat je absoluut niet onzeker maken door alle foto’s op social media!

6. Blijf genieten!!!:
Blijf vooral genieten. Zie het niet als een ‘wedstrijdje’ – zie je lichaam niet als een bouw project maar hou van je lichaam. Misschien zou je wel wat dingen willen veranderen aan jezelf, zie dit dan als verbeterpunten en niet als ‘imperfecties‘. Wees blij met jezelf, ook al ben je nog niet op het punt waar je graag wil zijn. Wees BLIJ dat je leeft, dat je gezond bent en GENIET. Lief zijn voor jezelf, dat ben ik helaas vergeten te doen in de voorgaande jaren. ❤

Deze 6 stappen zijn de belangrijkste stappen geweest die mij hebben geholpen met het veranderen van mijn lichaam, leefstijl & mijn zelfbeeld. Misschien kunnen ze jou ook helpen!

PS: Al die blauwe linkjes in deze blog, sturen je weer door naar een andere blog die ik ooit geschreven heb. Neem gerust een kijkje, ze kunnen handig zijn!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s