Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

De zittende waarheid

Foto 12-02-16 12 16 02

Leuk, al die mooie foto’s op Instagram. Abs hier, abs daar. Strakke buikjes hoor. Really?

Eigenlijk plaats ik persoonlijk vrij weinig buik fotootjes. Gewoon omdat ik niet vind dat ik elke dag mijn blote buik hoef te showen op Instagram. Mijn buik is niet heel bijzonder. Gewoon mooi, strak, plat. Geen gigantische lijnen maar gewoon mooi. Als ik wél een buik foto plaats, is dit een staande foto. Ik draai mijn lichaam net even ietsje bij waardoor het licht en de positie van de foto er allemaal mooi uit zien & voila, een mooie Instagram-waardige foto.

Wat mensen dan weer niet laten zien, is hoe hun buik eruit ziet in een zittende positie. Why eigenlijk not? Ik vond dat het tijd werd om mezelf even flink kwetsbaar op te stellen & gewoon een foto te plaatsen van mijn buik in zittende toestand. Ik heb altijd al benoemd dat ik het meeste vet op sla op mijn buik. In staande positie is dit niet te zien, maar als ik zit wel. Dan zie je duidelijk een ‘drempeltje’ waar de vet opslag begint. Begrijp me niet verkeerd hé, ik heb totaal niet veel vet – maar wat er zit, zit op mijn buik.

Waarom ik me hiermee kwetsbaar opstel? Omdat dit eigenlijk het enige is waar ik nog onzeker over ben. Op vakantie vind ik het verschrikkelijk om te zitten in een bikini! Het liefst trek ik direct een shirtje aan of sla ik een handdoek over me heen. Die ‘kwabjes’ hoeft niemand te zien. Eigenlijk.. is het niet eens per se het zitten in een bikini. In het algemeen voel ik me niet zo prettig als ik zit.. Is het realistisch dat ik hier onzeker over ben? Hmm, ja misschien wel – iedereen heeft zijn/haar onzekerheden, maar moet ik me er druk om maken? Nope.

Dus dit is mijn leerpuntje, om mezelf óók in zittende toestand te accepteren – wanneer het er allemaal misschien wat minder strak uit ziet! Laten we ons dus vooral niet onzeker maken door alle strakke buikjes, want het ziet er allemaal vast niet 24/7, 365 dagen in het jaar zo mooi uit..

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

11 gedachten over “De zittende waarheid”

 1. Knap van je dat je dit plaatst! Ik vind het mooi zo! Ik denk dat heeel veel mensen dat hebben als ze zitten.. 😉 Je ziet niet voor niks uiterst geperfectioneerde foto’s op insta..

 2. Wow, wat goed dat je deze uitdaging met jezelf aangaat Carmen, door dit te plaatsen!
  Ik heb dit wel vaker opgemerkt. Bij mezelf, maar ik ben gewoon totaal niet dun, dus dat is niet zo relevant. Maar ik zag laats bijvoorbeeld ook een superdunne vrouw op de sportschool die dit dus ook had als ze niet gewoon rechtop stond! Dus ik denk zeker dat het er bij hoort, maar ik kan wel begrijpen dat je je er onzeker over voelt.
  Nergens voor nodig, je hebt echt een prachtig lichaam!
  Respect voor je kwetsbaar opstellen, altijd lastig!

 3. Ah super fijn dat je dit post! Dit is nogal iets waar ik de laatste tijd ook erg onzeker over ben. Ik ben ongeveer 15 kg afgevallen, en ik vind dat mijn buik er goed genoeg uitziet als ik sta. Maar als ik zit voel ik me net weer zo zwaar als vroeger!
  Dus dankjewel dat jij laat zien dat dit helemaal normaal is!

 4. En je denkt niet dat deze post de onzekerheid bij andere vrouwen nog erger maakt? Precies zo’n verhaal is opscheppen over je eigen lijf,… Nee nee je bent niet perfect maar hebt wel een strakke buik….. Heel mooi voor jou, je hebt er vast hard voor gewerkt en mag hier heus trots op zijn. Maar effe serieus, je bedoeling is om een ‘zit’stand te fotograferen en online te zetten met je ‘niet bijzondere buik’ waar wel het meeste vet zich verzameld….?! Met andere woorden, zelfs jouw buik is niet ‘perfect’? En dan die foto’s, en ons vertellen dat we vooral niet onzeker hoeven te zijn als vrouw..?! Juist door dit soort ‘real-life-mijn-buik-is-niet-perfect’ blogs wordt het idiaal beeld weer benadrukt. Als jouw buik niet mooi genoeg zou zijn, wat zegt dat dan wel niet over mijn buik, na het baren van 2 kinderen? Mijn buik is nooit strak geweest en zal het waarschijnlijk ook nooit worden, hoe hard ik er ook voor werk. Dit soort beelden, deze foto’s die jij nu post, die maken vrouwen zoals mijzelf juist onzeker. Want als die buik van jou niet bijzonder mooi is, is mijn hele lijf lelijk.

  1. Hoi!
   Ik denk dat je mijn blog totaaaaaaaal verkeerd hebt begrepen. Ik vind mijn buik namelijk heel erg mooi & ben heel trots op wat ik heb bereikt.
   Het enige wat ik met mijn blog wil laten zien, is dat alle Instagram fotootjes misleidend zijn. Niemand heeft 24/7 een strakke buik. Ik ook niet. Wel als ik sta (en zoals jij benoemd is mijn buik dan blijkbaar ‘perfect’ – ik hou het bij gewoon mooi 😉) maar niet als ik zit.
   Ik benoem helemaal niets in deze blog over wat ik van mijn buik vind wanneer ik sta. Ik benoem helemaal niets in deze blog, dat mijn buik zelfs niet ‘perfect’ is wanneer ik sta. Ik benoem zelfs in deze blog niet eens dat ik een LELIJKE buik heb wanneer ik zit! Ik benoem alleen in deze blog, dat ik er onzeker over ben.
   Ik stel me in deze blog enorm kwetsbaar op, aangezien dit iets is waar ik zelf onzeker over ben. Ik laat JUIST aan dames zien, dat ze niet de enige zijn die dit hebben & ook niet de enige zijn die hier onzeker over zijn. Ik benoem in deze blog dat dames zich niet moeten laten misleiden door wat ze zien, omdat zelfs de meest ‘strakke Instagram buikjes’ in zittende positie ‘vetribbeltjes’ hebben, dus dat meiden – en ik ook niet – daar eigenlijk helemaal niet onzeker over hoeven te zijn, want iedereen heeft het. 😊
   Dus, laat jezelf vooral niet frustreren door iets wat ik niet eens bedoel. Want ik vind mezelf helemaal niet lelijk & als dat wel zo was, was er voor jou totaal geen reden om je ‘lelijker’ te voelen. Al helemaal niet als je al 2 kinderen hebt gehad, want dat vind ik persoonlijk het mooiste wat er is!
   Groetjes, Carmen

  2. @moedertje van 2, wat een bijzonder perspectief. Als het is zoals jij zegt, en Carmen opschept over haar onzekerheden, dan kan ik dat ook uit jouw stukje halen. Moeten wij dan nu ook jaloers zijn op het feit dat jij twee kinderen hebt? Misschien ben ik daar wel heel jaloers op, wil ik dat al jaren!

   Nee, dat was niet jouw intentie.. En dat van Carmen duidelijk ook niet, aangezien ze juist er bij schrijft dat het gaat om jezelf accepteren. Maar het is allemaal maar zoals je het ziet/wilt zien. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s