Fitness, Health, Lifestyle, Workout

Eten & Trainen

cropped-foto-01-02-16-15-06-281.jpg

Of mensen hier heel erg veel informatie uit kunnen halen weet ik niet, maar ik dacht – ik ga eens een leuke update blog schrijven over de huidige stand van zaken! Natuurlijk deel ik op Instagram ook best wel veel, maar hier even een iets uitgebreider verhaaltje.

Op dit moment eet ik veel. Heel veel. Ik heb een tijdje op 2300 calorieën bijgehouden en ik probeer ditzelfde aantal nu een beetje op gevoel weg te eten. Ik ben zelf altijd bang dat ik te weinig eet als ik geen calorieën bij hou, dus het voelt voor mij nu echt alsof ik nóg meer eet dan normaal gesproken haha. Hoe veel ik nu dus per dag binnen krijg weet ik niet, maar mijn focus ligt nu echt op het aankomen – dus als het ietsje meer is dan 2300 calorieën maakt het niet uit, zolang ik maar niet onder de 2100 kom. Het is wel heel erg fijn om zoveel te kunnen eten. Ik merk gewoon dat ik barst van de energie en dat ik me echt heel gezond en fit voel. Sorry lichaam, dat ik je zo lang maar 1700 calorieën gevoerd heb. Ik zal snel weer een eetdagboek plaatsen, zodat jullie kunnen zien hoe mijn huidige eet-verdeling eruit ziet.

Mijn huidige schema is een Push, Pull, Leg schema en ik kan vertellen dat dit voor mij gewoon perfect werkt. Volgens mij heb ik het principe al eens eerder uitgelegd, zo niet, dan nu nog een keertje. Tijdens de Push training, train je alle spiergroepen waarbij je een duwende beweging maakt. Dit zijn de triceps, de schouders en de borst. Ik train geen borst meer (door mijn operatie afgelopen augustus, normaal raad ik altijd aan de borst WEL te trainen omdat het één van de grote spiergroepen is!), dus daarvoor in de plaats train ik buik. Op de Pull dag train je alle spiergroepen waarbij je een trekkende beweging maakt. Dit zijn de rug & biceps. Last but not least, Legs. Dit spreekt natuurlijk voor zich.

Ik heb standaard rust op dinsdag & vrijdag. Tenzij de week iets anders loopt, dan train ik wel op die dagen. Het fijne van deze manier van trainen is dat je spieren optimaal rust hebben & dat je alles 2x in 8 dagen traint. Je hebt geen vaste dagen, dus de ene keer train je je benen op maandag & zaterdag en de andere week train je je benen op woensdag & zondag. Ik train 5x in de week. Niet omdat een ‘FitGirl‘ dit doet, maar omdat ik het gewoon heer-lijk vind. Je spieren blijven geprikkeld doordat je ze vaker traint, wat ze sneller aanzet tot groeien. Zelf ben ik niet zo fan van een split schema, omdat je daar vaak maar alles 1x per week traint. Je hebt dan wel veel rust, maar naar mijn mening (!!) vind ik dat minder effectief dan als je je spieren 2x per week prikkelt.

Ik ben net begonnen met een nieuw trainingsschema en ik ga mooi nog even een tijdje door met deze hoeveelheid voedsel. Op de weegschaal sta ik niet, dat maakt me niet zo veel uit. Mijn huidige vetpercentage is 23,7%. Dit vind ik super netjes en een erg mooi getal, ik ben dus ook niet van plan om hier iets aan te laten veranderen. Als hij iets daalt vind ik dat prima, maar als hij iets stijgt vind ik dat ook absoluut geen probleem. Mijn vetpercentage is niet mijn prioriteit. 

Ik voel me fit, ik voel me gezond en we gaan lekker! Binnenkort misschien weer een nieuwe update & wie weet deel ik binnenkort ook weer een eet- & traindagboek.

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

9 gedachten over “Eten & Trainen”

 1. Leuk om te lezen!!! Fijn dat het zo goed voelt hoe je het nu doet:-). Ik heb wel een vraagje! Waarom heb jij ervoor gekozen om geen borst te trainen? Puur nieuwsgierigheid hoor;-) groetjes!

  1. Hee Lucienne,

   Fijn dat je het leuk vond om te lezen hihi. Ik dacht ik kraam nu echt nutteloze onzin uit, maar dat valt gelukkig dus mee!

   Nieuwsgierig zijn mag! Ik heb afgelopen augustus een borstvergroting ondergaan (waar ik heeel heel heeeeeel gelukkig mee ben) en dit maakt het dat ik het niet meer nodig vind om mijn borst te trainen, daarnaast kan het ook een beetje gevaarlijk zijn – dus neem ik het risico liever niet.

   Liefs xxx!

 2. Leuk om te lezen!! Ik vroeg me af of je op rustdagen evenveel eet als op trainingsdagen? Ik vind dit zelf namelijk erg lastig! Ik eet tegenwoordig ook een stuk meer dan normaal en merk inderdaad dat ik ook veel meer energie en kracht heb tijdens mijn trainingen. Alleen nu ben ik bang dat ik dan op rustdagen toch nog teveel eet als ik hetzelfde aantal calorien naar binnen werk als op mijn trainingsdagen! Hoe doe jij dit?

  Liefs!

  1. Ik eet eigenlijk op rustdagen hetzelfde als op trainingsdagen! Ik ben van mening dat een lichaam ook die voedingsstoffen nodig heeft op dagen dat je niet traint, omdat je wel hersteld en je lichaam wel hard werkt! Uiteindelijk gaat het een beetje om het gemiddelde van een aantal dagen samen, ook met wat je verbrand. Je zou er ook voor kunnen kiezen om op je rustdagen wat minder koolhydraten te eten, maar ik voel me er zelf wat prettiger bij als ik het gewoon gelijk trek.

   Ik heb trouwens wel eens dat ik wel op rustdagen minder eet hoor, omdat ik dan wat minder beweeg en minder honger heb.. Maar meestal is het dus wel elke dag hetzelfde!

   Liefs xxx

 3. Zooo 2300 calorieën klinkt me nu als muziek in de horen. Ik ben al een tijd aan het cutten en ik ben er bijna, maar dus al een tijd erg laag in calorieën. Fijn dat je lekker in je vel zit!

  1. Wel mee op passen hé! Ik heb ook heel lang op 1700 calorieën geleefd. Dit is heel slecht voor je stofwisseling omdat hij hieraan gaat wennen & dit dan uiteindelijk je onderhoud gaat worden, zo krijg je een gigantische jojo effect. Weet niet hoe lang je aan het cutten bent, maar ik zou het op max 3 maanden houden!

 4. Stomme vraag maar ik heb er echt struggles mee haha! Ik sport ook zo’n 4 dagen in de week, en weet echt niet meer wat ik met mijn haar aan moet! Eigenlijk moet ik het gewoon iedere dag wassen met al dat sporten😭 Hoe doe jij dat??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s