Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

Kun je nog wel genieten?

Ik heb een leuk vraagje voor jullie. Kun jij nog genieten? Kun jij nog steeds denken in eten in plaats van in macro’s of calorieën? Kun jij nog steeds tevreden zijn met jezelf, zelfs ná je je doel gehaald hebt?

Ja? Nou ik voor een deel niet. Als ik terug kijk na mijn leven vóór ik begon met gezonde voeding en lekker sporten, kijk ik daar met afschuw en met blijheid naar terug. Afschuw omdat ik gewoon niet gezond was. Ik zat gewoon liever op mijn luie reet 4 zakken chips weg te eten zonder er bij na te denken dan dat ik mezelf überhaupt zag sporten. Ik had een hoog vetpercentage, had door mijn ongezonde voedingspatroon nauwelijks tot geen energie en voerde niks uit. Afschuw.

Ik kijk ook met blijheid terug naar deze tijd, want ondanks dat ik echt wel moeilijke tijden heb gehad toen met mijn thuissituatie, had ik toen verder totaal géén zorgen. Ik hoefde niet na te denken over hoe ik er uit zag op vakantie in mijn bikini, ik dacht er niet over na als ik een dikke vette pizza in mijn mond propte, ik dacht er niet over na of ik een vetrolletje had als ik ging zitten. No worries at all! 

Afwisselend hé, die blogs van mij. Als ik me positief en top voel krijgen we leuke blogs, als ik me wat minder voel krijgen we minder leuke blogs.. Houdt het wel realistisch toch?

Ondanks dat ik op dit moment wel écht tevreden ben met mezelf heb ik soms momenten dat ik wilde dat ik er nooit aan begonnen was, want ik denk dat ik nooit meer op een andere manier over ongezonde dingen kan nadenken dan wat ik nu doe. Ik heb naar mijn idee al veel sprongen gemaakt, positieve sprongen, want in het dagelijks leven heb ik hier nauwelijks last meer van. Toch merk ik elke keer weer als ik een lekker weekendje weg ga, een paar daagjes naar een andere stad of op vakantie ga, out of the comfortzone en zonder de structuur van thuis, dat ik keihard met mijn neus tegen de muur aan loop.

Ik ben heel erg trots op het feit dat ik positief veranderd ben op het gebied van voeding & fitness, dat ik nu een stuk gezonder ben, meer zelfvertrouwen heb, mezelf niet meer vergelijk met anderen en niet meer vol walging, maar juist met trots in de spiegel kijk. Maar ik ben niet trots op het feit dat ik nu totaal niet meer normaal kan genieten als ik op vakantie ga & alleen maar ‘bezig’ ben met het missen van mijn voeding- en sportstructuur. Dat is niet oké en persoonlijk vind ik dat een serieus probleem.

Het fitte & gezonde van nu, maar met het onbezorgde van vroeger. Dat zou de perfecte combinatie zijn. Oprecht genieten zonder ergens bij na te denken of zonder me druk te maken om bepaalde zaken is er helemaal uit. Kun jij dat eigenlijk nog?

Veel liefs, Carmen

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

18 gedachten over “Kun je nog wel genieten?”

 1. Pfff ik herken mezelf hier zó erg in, echt precies gewoon. Je leven draait nu om eten, calorieën en macro’s. Tijdens een avondje uiteten kan ik ook niet echt meer genieten zoals ik altijd deed..

 2. Ik heb precies hetzelfde.. Mijn wereldje is daarom ook erg ‘klein’ qua ondernemingen en vriendinnen.. Ik denk dat dit pas gaat veranderen zodra we echt ouder zijn, kinderen krijgen etc.. Dan worden andere dingen weer belangrijker. Maar ik heb er ook enorm moeite mee om weekendjes weg te zijn en even uit mijn comfortzone te zijn. Gek eigenlijk, want je weet stiekem dat Je door 3 dagen ongezond eten en niet sporten heus niet veel aankomt. En de wereld vergaat echt niet met wat meer vet, er zijn zo veel ergere dingen op de wereld, kinderen die ziek zijn, oorlog etc. Maar toch maken we ons dan druk om die kleine, onnozele dingen…

  1. Precies dat. Ik heb eigenlijk ook maar een klein wereldje daardoor.. We maken ons zo snel druk om zulke dingen, terwijl echt gelukkig zijn zo veel meer is. Ik ben in veel opzichten ook echt gelukkig.. maar dit is zo’n hatelijk struikelblok.

 3. Had je daarom ook je zomervakantie vorig jaar niet afgemaakt? Hoe ga je dat aankomende vakantie doen dan? Aangezien je weet dat je er waarschijnlijk niet optimaal van kan genieten en je misschien weer naar huis wilt..

  1. Uhhh ik weet niet wat je bedoelt met het afmaken van de zomervakantie haha, want dat hebben we wel gedaan? Maar hoe ik dat aankomende vakantie ga doen weet ik niet, dat is ook iets wat ik voor mezelf ga uitpluizen en wat ik verder niet ga delen of ga benoemen op mijn blogs. 🙂

   1. Omdat je vorig jaar zei dat je nog naar een andere camping ging en ineens was je toen thuis:-)

   2. Klopt, we zijn ook naar een andere camping toe gegaan. Hier konden we alleen maar 2 dagen blijven omdat er een feestweek was die periode in Annecy, dus we moesten weer weg omdat alle campings fully booked waren, dus we hadden nog geluk dat we 1 nacht konden blijven slapen. 🙂

 4. Jouw blogs zijn altijd zo herkenbaar. Ongelofelijk! Voor mij ben je een bron van inspiratie en het is ontzettend fijn om te weten dat ik niet de enige ben die zich zo voelt soms.

 5. Hoi! Ik ben wel eens tegengekomen dat je een tijdje last heb gehad van een eetstoornis. Ik heb hier zelf ook mee te maken en als ik dit zo lees is eigenlijk het eerst wat in mij op komt dat je ergens nog vast zit in die eetstoornis en de obsessie met lichaam/uiterlijk/gezondheid. Ik weet niet of ik dit goed zie natuurlijk. Maar ik denk dat het wel goed is om je te beseffen dat het denk ik niet “gezond” is om zo met voeding/sport/uiterlijk/gezond bezig te zijn als dit ten koste gaat van de mate waarin je kunt genieten. Vat dit berichtje niet te zwaar op, want wie ben ik om hier als buitenstaander over te oordelen maar zo denk ik er een beetje over..

  1. Hoi Anoniem (haha, je mag gerust je naam noemen hoor! Ik bijt niet!),

   Dankjewel voor je reactie en ik vat het zeker niet te zwaar op hoor!

   Ik denk dat je de blog ergens ook een beetje verkeerd geïnterpreteerd hebt of misschien over een aantal dingetjes hebt heen gelezen, want ik geef juist in deze blog ook aan dat het eigenlijk heel goed gaat in veel gevallen, maar dat ik het lastig vind dat wanneer ik op vakantie ga of out of the comfortzone stap, juist moeite heb met het genieten. Dit komt zeker weten deels door de eetstoornis die ik heb gehad, maar deze is niet meer echt aanwezig. Tijdens mijn eetstoornis at ik namelijk minder dan 1000 calorieën op een dag en deed ik alles om mijn voeding te compenseren en te blijven afvallen, op dit moment ben ik juist bezig met aankomen en eet ik elke dag 2300 calorieën en probeer ik niks meer te compenseren.

   Zoals ik ook aan geef in deze blog, ik vind het zeker weten een probleem dat ik moeite heb met dit soort dingen en dat het iets is waar ik aan moet werken, dus ik ben me absoluut van dat feit bewust!

   Liefs xxx

  1. My god not again.. Ik heb heel vaak dat als ik op bepaalde tijdstippen foto’s plaats.. dat ze dan na een tijdje weer weg zijn. Ik weet niet of dit normaal is of dat meer mensen hier last van hebben, maar ik heb het super vaak. Je mag je verhaaltje wel weer typen, maar ik weet niet of je daar zin in hebt haha!

 6. Ik kan nog prima genieten gelukkig. Natuurlijk heb ik wel eens ergens zin in, maar weet ik dat het niet verstandig is om aan die verleiding toe te geven. Dat soort momenten zijn lastig, maar wanneer het me lukt geeft dat een voldaan gevoel. Voor de rest plan ik een avondje in de week waar ik gewoon even lekker mag eten wat ik wil. Zo houd ik het goed vol, zonder dat ik mezelf te streng ga beoordelen en geen plezier meer gun…

   1. Ja, geloof best dat dit lastig is. Vroeger was ik daar ook nogal ‘gestresst’ onder. Nam ik eiwitshakes mee op vakantie. Tegenwoordig is vakantie ook echt vakantie voor mij. Natuurlijk eet ik gewoon gezond, maar ik ga me niet druk maken om calorieën en macro’s. Genoeg keus wanneer je all-inclusive gaat haha 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s