Mind-Set, Motiveer

Iedereen is anders.

Gisteren deelde ik een blog die ging over het realistisch zijn op social media, op deze blog kreeg ik weer een hele mooie reactie die me inspireerde om een nieuwe blog te schrijven. En zo blijven we eigenlijk maar door gaan, haha!

Ik heb het al vaker benoemd, zo ook in mijn blog ‘Vergelijken & Accepteren‘, dat iedereen heel erg anders is. Elk lichaam is anders qua bouw, qua lichaamssamenstelling en elk lichaam heeft andere opslagplaatsen van vet bijvoorbeeld. Ik heb het voordeel dat ik mooie ronde billen & slanke benen heb. Daartegenover staat dat ik geen droge buik heb & ook geen zichtbare abs zal krijgen. Een ander persoon heeft misschien juist een droge buik, maar die irriteert zich dood aan haar benen. Weer een ander persoon is pas net begonnen met afvallen, terwijl er ook vast iemand is die probeert aan te komen. Geen enkel lichaam is gelijk. 

De ‘FitGirl‘ hype brengt enorm veel voor- en nadelen met zich mee. Een groot nadeel hiervan is onzekerheden. Ik vind mezelf absoluut GEEN ‘FitGirl’ en ik moet je ook eerlijk zeggen dat ik een hekel heb aan dit woord. Want waarom zou je mensen in hokjes plaatsen? Wanneer ben je eigenlijk ‘gekroond’ tot FitGirl? Waarom zou je het gevoel moeten krijgen dat je pas ‘meetelt’ als je bepaalde fitte dingen hebt bereikt? Ik schreef hier ook al eens eerder een blog over en met deze blog ben ik het nog steeds 100% eens. Ik ben geen FitGirl. Ik ben Carmen, die graag sport, gezond eet en haar ervaringen deelt op haar blog.

Ik wil helemaal geen mensen onzeker maken. Ik wil helemaal geen slechte invloed op mensen hebben, maar juist een positieve invloed op het gebied van lekker bewegen en gezonder eten. Ik wil niet dat mensen naar mijn foto’s kijken en zeggen ‘Ik wil zijn zoals zij’. Ik wil juist mensen inspireren met mijn positiviteit en mijn weg naar het houden van mijn eigen lichaam, inclusief zogenoemde imperfecties. Ik heb echt ook nog wel mijn onzekerheden hoor, maar ik heb hier wel mee leren omgaan en van mezelf leren houden!

Onthoud dus alsjeblieft dat geen enkel lichaam gelijk is. De één kan nou eenmaal geen kei ronde billen kweken. De ander kan nou eenmaal geen/moeilijk een super droge buik krijgen. Ik kan bijvoorbeeld totaaaaal niet squatten. Laat je niet door mij inspireren om onzeker te zijn, laat je inspireren door mij om van jezelf te houden hoe je bent.

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

3 gedachten over “Iedereen is anders.”

  1. Weer een heel mooi stuk! En helemaal met je eens :). Zelf ben ik ‘gezegend’ met het feit dat mijn benen snel gespierd worden, maar mijn buik niet echt. Maar tsjah de ander die werkt keihard om zijn benen gespierder te krijgen en heeft inderdaad een strakke buik. We mogen blij zijn met onze perfecte imperfecties 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s