Lifestyle

Ben ik wel echt?

Vanmiddag zat ik achter mijn laptop en was ik bezig met mijn blog, toen ik een berichtje binnen kreeg. Leuk, berichtjes! Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe mijn lezers mijn blogs of mijn Instagram vinden. Helaas, deze keer – niet zo’n leuk bericht.

Dat heb je soms, dacht ik. Toen ik het berichtje helemaal doorgelezen had was ik eigenlijk een beetje in shock. Ik kreeg een hoop beschuldigingen naar mijn hoofd gegooid, ik wil er niet te gedetailleerd op in gaan – maar het kwam er op neer dat ik mijn leven als perfect neerzette en totaal niet realistisch ben. What. The. Fuck. Dat was mijn eerste gedachte. Daarna ging ik nadenken.. Ben ik onrealistisch op mijn social media? Zelf vind ik van niet. Ik heb meerdere malen mijn verhaal gedaan over mijn verleden, mijn eetstoornis, mijn uithuisplaatsing, therapieën enzovoorts. Ik deel het als ik mezelf een week helemaal vol heb zitten vreten, ik deel het als ik een keer een minder leuke workout heb gehad, ik deel mijn ups & ik deel mijn downs.

Persoonlijk denk ik eigenlijk dat de kracht van mijn blog en Instagram juist is dat ik realistisch ben. Ik schrijf herkenbare verhalen over onzekerheden, het vergelijken & accepteren van jezelf, pas ook een blog over ‘Omdat het soms ook wel eens kut gaat‘ – al dat soort dingen inspireren mij juist om blogs te schrijven. Ik trek me normaal niet zo veel aan van de ‘haters’, maar deze reactie inspireerde me wel weer om deze blog te schrijven. Ik vind zelf dat ik me best persoonlijk en bereikbaar op stel tegenover mijn lezers. Correct me if i’m wrong, maar dit is wel wat ik graag zou willen over brengen. Ik heb er daarom ook voor gekozen om in grote lijnen mijn persoonlijke verhalen te delen, maar veel ook niet. Waarom niet? Omdat ik vind dat een leven ook privé mag blijven. Hartstikke logisch toch? Nee, ik heb nooit iets gezegd over het feit dat ik een borstvergroting heb gehad afgelopen augustus. Omdat ik vond dat ik mijzelf niet hoefde te verklaren voor deze keuze.

Ik hoef niet te delen dat ik nog steeds professionele hulp heb en af en toe naar een coach toe ga. Ik hoef niet te delen wanneer ik een keer ruzie heb met Kjell of met mijn ouders en misschien wel ’s avonds in een hoekje huilend 4 repen chocola op zit te eten. Ik hoef niet te delen als er iemand overleden is die ik ken of die dichtbij me staat. Ik hoef helemaal niets te delen, alleen maar om te bewijzen dat ik realistisch ben. Zelfs deze blog hoef ik niet eens te schrijven, maar het lucht wél lekker op.

Ja, het gaat ook heel erg goed met me op dit moment en ik ben echt oprecht gelukkig. Mag ik dat dan niet delen? Dus.. Ben ik wel echt & realistisch? Ja. Ik vind van wel. En ik mag ook wel even benoemen dat ik on-wijs trots op mezelf ben op wat ik allemaal al heb bereikt en dat gaat niemand me van me afpakken, muwhahaha. #evillaugh

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

15 gedachten over “Ben ik wel echt?”

 1. Lieve Carmen ,
  Als jij niet echt was dan was dat allang opgevallen. Niemand speelt een rol zó goed dat ze geen foutje maakt , uiteindelijk loop je dan tegen de lamp. In mijn ogen ben jij zo echt als jij maar zijn kan en volg ik je graag , blijf dat ook zeker doen overigens want je hebt echt wat te vertellen en ik kan met vragen bij je terecht. Das wat ik belangrijk vind om iemand te willen volgen en jij voldoet daar zéker in. En wat die slechte berichten betreft , neem er een dikke reep chocolade op en lach erom….x 🙋

  1. Lieve Carmen,
   Normaal ben ik je ‘insta-lurker’ maar vond het nu wel het moment om toch even een berichtje te plaatsen. Ik volg je al heel lang en lees ook regelmatig je blogs. Hetgeen dat ik juist aan je kan waarderen is het feit dat je altijd zo’n heerlijke energie doorstraalt (via al die mobiele schermpjes) met je prachtige persoonlijkheid! Je bent een inspiratie voor velen en weet dit ook op de juiste manier over te brengen; juist door je ups, maar ook zeker je downs te delen. Mensen raken en blijven ggemotiveerd, niet alleen om te sporten, maar ook om het positieve uit het leven te laten. Dankjewel daarvoor! Want een vechter ben je, en daar mag je trots op zijn. Trots op jezèlf, want dat ben je! Liefs, Naomi (naomivx)

   1. Hee Naomi,

    Wat onwijs lief zeg! Leuk dat je nu toch even een berichtje plaatst.

    Ik ben super blij dat het bij de meesten toch wel over komt wat ik met mijn blog wil bereiken/duidelijk wil maken. Dit soort berichtjes maken mij echt super blij en ook heel erg trots, dus jij vooral bedankt!

    Liefs, Carmen xxx

 2. Het blijft sociale media, je kan inderdaad niet ELK minuscuul detail delen. Maar goed bezig. Laaf ze maar lekker kritiek geven. Met deze blogpost heb je jezelf & je lezers ervan overtuigd dat JIJ bepaald hoe je sociale media eruit ziet. Je weet wat je wilt delen, en wat niet & niemand moet je vertellen hoe je het wel of niet moet doen. Goed bezig meid!

 3. Ik vind je blogs altijd wel heel realistisch en open en eerlijk! Alhoewel ik ook wel kan begrijpen dat sommige meiden onzeker worden als ze iedere dag een foto van je voorbij zien komen waar je billen iedere dag een beetje gespierder en ronder lijken. Dit kan wel een soort push opwekken dat een ander dat ook moet doen om happy te zijn. En wat betreft relaties enzo, iedereen post natuurlijk alleen maar de sunny sides 🙂 dus dat moet iedereen ook wel kunnen begrijpen.. Dit is eigenlijk een never ending discussie omdat dat insta fit girls toch wel een dingetje blijft.. Het wekt veel onzekerheden op bij veel meiden. Voor sommige meiden is het niet eens haalbaar om mooie ronde billen te krijgen en die kunnen zich erg rot voelen. En twijfelen of andere stelletjes nooit ruzie hebben of mindere dagen hebben.. Maar dit ligt natuurlijk ook aan hen zelf/hoe ze zelf in elkaar zitten. Het blijft lastig allemaal! Ik vind het iig leuk om je te volgen:)

  1. Hee Meike!

   Ja dat ben ik met je eens. Ik vind het inderdaad soms ook nog wel eng, want het heeft zo twee kanten. Ik ben persoonlijk ook helemaal geen fan van de term ´FitGirls´, omdat ik dit een onzin naam vind. Waarom zou je mensen in een hokje plaatsen? Ik kreeg pas de vraag of ik geïnterviewd wilde worden over het ‘FitGirl’ zijn.. heb ik nee tegen gezegd want ik vind mezelf geen FitGirl.

   Het is inderdaad maar net hoe anderen het associëren, maar ik probeer in ieder geval wel altijd in mijn blogs enzo aan te geven dat het bij mij ook niet altijd over rozen gaat, maar dat ik niet vind dat ik die dingen openlijk en bloot hoef te delen. Ik hoop dat mensen dat inderdaad ook snappen!

   Dankjewel voor je reactie meis en leuk dat je mij blijft volgen, hihi!

   Liefs!

 4. Deze persoon heeft waarschijnlijk nooit de tijd genomen om jou blogs echt te lezen, want anders had de persoon het bericht niet verzonden!

 5. Hallo Carmen,

  Normaal reageer ik niet zoveel op blogs, maar van de week kwam ik via via op je instagram terecht en je trok m’n aandacht (zegt na mijn mening genoeg over je echtheid, want anders had je mijn aandacht niet getrokken 😊). Ik ging naar je blogs en dacht werkelijk (geen grapje) eindelijk iets wat ik geloof als ik een blog lees, het voelt echt! Dus bij deze mijn compliment.

  Maar waar ik dan moeilijk mee om kan gaan is dat mensen je negatief beschuldigd, terwijl ze je niet eens echt kennen. Jij bent degene die bepaald wat er op JOUW blog komt en niemand anders. natuurlijk mag iedereen z’n mening hebben en feedback kan je denk ik altijd wat mee, maar vraag me af wat iemand er mee wil bereiken om zo negatief te zijn.

  In ieder geval ik kan nog wat van je leren en ik blijf lekker je blogs lezen, omdat ik het leuk en leerzaam vind!

  Zo sorry voor m’n lange bericht, maar ik wilde het gewoon even kwijt.🙈

  Liefs Maura

  1. Hee Maura,

   Wat leuk dat je nu toch wel even reageert op mijn blog hihi. Lief dat je er zo over denkt meis, heel erg fijn! Dat is eigenlijk ook hetgeen wat ik juist wil bereiken met mijn blog, dus ik ben heel blij dat dat bij de meesten toch over komt!

   Ja.. ik kan dat ook niet zo goed begrijpen. Feedback vind ik altijd wel prettig, maar dit was niet eens feedback hahaha! Dankjewel meis en geen sorry zeggen, dit soort berichten maken mij juist vrolijk en laten me weer even inzien waarom ik het nou eigenlijk allemaal doe!

   Liefs, Carmen

 6. Lieve Carmen,
  ik lees je blog al een tijdje!
  vind het heerlijk om even onder werk tijd naar je nuchtere maar eerlijke blog te kijken.
  Vooral vind ik het leuk omdat wij in de zelfde woonplaats wonen en ik denk dat er hier maar weinig mensen jou nep vinden!
  Je inspireert me nog steeds om mijn getrainde bikini lichaam te krijgen 😉
  Liefs Kimberly

  1. Lieve Kimberly,

   Dankjewel voor je lieve reactie & inderdaad extra leuk dat we bij elkaar in de buurt wonen hihi! Als je ooit een leuke workout samen wil doen of wat tips nodig hebt, let me know! Dan spreken we eens af!

   Xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s