Fitness, Health, Workout

Een blog over billen

Foto 14-01-16 17 28 24

Ik denk dat de meeste opmerkingen op mijn Instagram pagina over mijn billen gaan. Vrij logisch, deze vallen eigenlijk ook het meeste op door de manier waarop ik op foto’s sta. Maar hoe kom ik nou eigenlijk aan zulke billen?

Spuitje erin. Neeeeeee, dat is natuurlijk een grapje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd al wel redelijk ‘een bil’ heb gehad, alleen waren ze misschien niet zo mooi vol en rond als ze nu zijn. Dát komt gewoon door het doen van krachttraining. Zoals ik in mijn blog Cardio VS Kracht al liet merken heeft krachttraining doen gewoon heel veel voordelen. Nee je wordt er niet mannelijk van – klik HIER -, nee je krijgt er juist curves van. BILLENNNN!

Welke oefeningen ik nu doe voor mijn billen? Die zal ik even met je delen!

1. Hip Thrust.
Naar mijn gevoel is dit de billen oefening der billen oefeningen. Bij deze oefening heb je een stang op je heupen – hij kan trouwens ook zonder stang op je heupen – die je ‘naar boven stoot’. Tijdens het doen van deze oefening zie je er uit als een katje die aan het verzuipen is, ik krijg ook regelmatig de vraag of ‘ik hulp nodig heb’ – maar het is echt een goede oefening. Geloof me.

2. Cable Pull Through.
Deze oefening is bijna raarder dan de Hip Thrust, maar net zo goed voor de billen. Het vervelende is, om billen te trainen moet je samen knijpen – dat zie er nou eenmaal vrij raar uit. Zo ook bij deze oefening. Je trekt eigenlijk de kabel door je benen door. Ik daag je bij deze uit jezelf een klein beetje voor aap te zetten in de gym! Alles voor goede billen right?


3. Cable Kick Backs. 
Van deze oefening heb ik ooit wel eens een fotootje geplaatst op Instagram geloof ik! Je hebt een bandje om je enkels, die vast zit aan de kabel machine. Door je been naar achter te schoppen haal je kracht uit je billen en zet je daar de spanning op. Het fijne van deze oefening is dat je om en om je billen kunt trainen, mocht je dus iets ongelijkheden hebben ik kracht – kun je dat met deze oefening er een beetje uit halen.

4. Walking Lunges.
Dit is één van mijn favoriete oefeningen. Goed voor de bovenbenen & voor de billen. Eigenlijk is het een beetje alsof je trap loopt, maar dan op de platte grond. Snap je? Je zet elke keer een grote stap, maakt een lunge en zet dan een stap met je andere been. Deze doe ik altijd met vrij zware dumbells. Lekker is dat! 


5. Bulgarian Split Squat.
Lijkt een klein beetje op de Walking Lunge, maar dan even iets anders. Bij deze oefening blijft één been op een bankje, de andere been is je werk been. Ook bij deze oefening heb je in beide handen een dumbell vast. Deze doe ik altijd ietsje lichter omdat je nu echt maar op één been kan leunen.

6. Weighted Step Ups.
Ook met twee dumbells. Bij deze oefening pak je een step of een box, je zet één been op de box en de andere been blijft op de grond. Vanuit de been op de box kom je omhoog en daarna laat je je weer gecontroleerd zakken. Weer goed voor de bovenbenen én de billen!

7. Abduction Machine.
Deze oefening is een beetje voor de buitenkant van je billen. Deze voel ik altijd zó goed! Elke keer weer spierpijn als ik deze oefening doe. Geen oogcontact maken trouwens, je moet je benen zo raar wijd doen.

8. Glute Pressdown. 
Deze oefening kun je doen op de dip machine. Vaak hebben de sportscholen deze wel, dat is een machine die je helpt met dips & pull ups. Deze oefening kun je hier echt perfect op doen. Ook goed voor de boven benen en de bootay.

TIP: Door op de naam van de oefening te klikken, wordt je doorverbonden naar youtube voor een filmpje van de oefening! Kun je ze gelijk even bekijken.

Maar hé Carmen, ik zie de squat hier helemaal niet tussen staan! Nope dat klopt. De squat is namelijk geen billen oefening, maar een oefening voor de quadriceps, de bovenbenen. Het zinnetje ‘Yes, she squats!’ slaat dus ook helemaal nergens op.

Ik doe deze oefeningen niet allemaal in mijn legdays, maar vaak probeer ik zeker wel 2/3 oefeningen voor mijn billen te doen per legday. De oefeningen doe ik altijd heel erg zwaar. Ik maak 8 – 12 herhalingen, vaak kan ik de 12 herhalingen al niet eens halen omdat het gewicht zo zwaar is. 

Wil je dus ook billen kweken? Off to the gym en probeer deze oefeningen eens

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

7 gedachten over “Een blog over billen”

 1. Als ik dit zo lees heb ik echt weer zin om dit te gaan doen! Ik deed ook altijd veel van deze oefeningen! Heerlijk! Als ik met een maandje weer mag ga ik ze zeker weer doen! Nu al zin in!

 2. Ik vind het wel echt jammer dat je jouw leven neerzet alsof het allemaal perfect en top is. Je hebt alle tijd van de wereld, je hebt iedere week nieuwe kleding/etentjes/tripjes naar londen etc. Net zoals nieuwe borsten, zoveel mensen kunnen dit niet betAlen. Neem aan dat dit niet kan met die paar uurtjes zomerbaan. Jij hoeft er niet eens voor te werken en je kan het allemaal maar doen. Het zou fijner zijn als je het allemaal wat realistischer zou maken. En ook is een keer toegeeft wanneer het tegenzit. Bijna niemand heeft zo’n leven als jij en moeten keihard werken voor hun geld/vrije tijd. Ik doe dezelfde thuisstudie als jij en het gaat echt nergens over. Super simpel en alles staat letterlijk in de tekst. Je doet net alsof Het een hele pittige studie is ofzo? Er zijn ook meiden die hard moeten werken en bijvoorbeeld voor een zieke moeder moeten zorgen. Dan is het wel erg confronterend als jij iedere dag op instagram laat zien hoe perfect je leventje is en hoe perfect je billen zijn. Who cares? Alleen maar foto’s met hoe goed je er wel niet uit ziet. Fijn voor je dat je weer goed in je vel zit. ,aar er zijn mensen die het veel zwaardr hebben en die niet o’n leven als jij kunnen hebben. Zoals gigigisele vandaag een super goed en realistisch stuk online zet, daar hebben mensen wat aan. Ik weet zeke dat veel meiden denken zoals ik maar er geen moeite voor nemen om het te zeggen. Ik ga je sowieso ontvolgen want ik irriteer me mateloos, maar wilde het toch even kwijt. Ik heb een oud email adres opgegeven, omdat ik niet wil dat je met een keer kritiek meteen mijn mail adres online gooit op je insta. Een eventueel respons zie ik dus niet op de mail;)

  1. Hoi Tessa,

   Wat een rare reactie vind ik dit zeg.

   Ik denk dat je niet echt een lezer bent van mijn blog, aangezien je nu van alles naar mijn hoofd aan het gooien bent wat helemaal nergens op slaat. Van een aantal mensen die op social media daadwerkelijk eerlijk en realistisch zijn, ben ik er naar mijn mening zeker weten wel eentje van. Ik deel alles, mijn ups en downs en ben heel open in mijn verhaal. Denk jij dat ik een makkelijk leven heb gehad? Ja nu gaat het met mij inderdaad heel goed. Daarnaast studeer ik en werk ik ook gewoon voor mijn geld.

   Veel meiden halen juist kracht uit mijn blogs, omdat zij hebben gezien dat ik ook uit een diep dal ben gekropen. Op dit moment gaat het inderdaad heel erg goed met mij, dat klopt.Ik deel de dingen die ik leuk vind en gelukkig zijn er heel veel mensen die het ook vinden. Dat jij dat nou net niet leuk vind, dat is dan heel jammer, maar niet voor mij. Dat je dezelfde studie doet geloof ik echter niet helemaal, want anders zou je er wel anders over praten.

   Gisele en ik delen dezelfde visie en wij zijn beide voorstander van realistisch zijn. Dat jij daar anders tegen aan kijkt mag. Dat is je goed recht. Dat je dit even tegen mij gezegd wil hebben is ook je goed recht, maar dat betekend niet dat ik het met je eens hoef te zijn. Ik snap ook niet goed waar je het idee vandaan haalt dat ik jouw kritiek + email adres op mijn Instagram pagina zou moeten zetten? Jij hebt blijkbaar een erg verkeerd beeld van mij.

   Misschien moet je even een aantal artikelen op mijn blog lezen voordat je me zo aanvalt met dingen die nergens op slaan. Een mening delen is oké, daar heb ik geen problemen mee – maar wat je nu allemaal zegt is werkelijk waar gebaseerd op niks. Ik krijg nu een beetje het gevoel dat je je frustraties van je eigen leven aan het afreageren bent op mij ofzo. Ik zeg niet dat dat zo is, maar dat gevoel geef je me nu wel.

   Uiteraard ben je vrij mij te ontvolgen, dat is helemaal aan jou. Wel vind ik het jammer dat je mij niet de kans geeft om ook terug te mogen reageren. Blijkbaar vind je het dus wel oké om iemand aan te vallen, maar wil je geen reactie daarop terug. Jammer.

   Groetjes, Carmen.

   PS: Hoe ik mijn borsten betaald heb gaat niemand wat aan & het reisje naar Londen was een aanbieding via Groupon. Niet zo heel duur gelukkig, haha! 😀

  2. Oh wauw Tessa! Wat een negatieve reactie zeg. Ik volg Carmen al erg lang en ik vind het juist mooi hoe vaak ze vertelt dat het even niet zo goed gaat. En de positieve blogs van haar plaatst ze om mensen te inspireren en JUIST te helpen dat je uit je depressie kan komen. Verder vind ik het best gek dat jij bepaalt dat ze amper werkt en dat ze al het geld van de wereld heeft. Waarop baseer je dit? Je kan toch niet in iemands leven kijken. Ze heeft hier keihard voor gewerkt en gevochten om te zijn waar ze nu is. Ik vraag me echt af hoe mensen zo kunnen reageren als dat jij nu doet.. Ik heb zelf de ziekte van Lyme, diabetes en ben ook erg depressief geweest omdat ik altijd ziek was. Nu heb ik een eigen blog kan ik wat minder werken en probeer ik net als Carmen andere mensen te inspireren hun kracht te vinden. Omdat ik nu minder werk betekent dat dan dat ik een luizeleventje heb? Nee, wij hebben hier allebei keihard van geknokt en enorm veel tijd en energie in gestoken. En nog steeds! Erg jammer dat positieve dingen altijd weer negatief gedraaid kunnen worden.. Ze verdient respect en als je haar wil ontvolgen doe dat dan gewoon zonder een negatief bericht te sturen:).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s