Fitness, Health, Tips, Workout

Cardio VS Kracht

image (8)

First things first; ik ben normaal gesproken niet zo’n fan van het plaatsen van foto’s waarop ik weinig tot geen kleding aan heb! Deze foto is eenmalig, alleen om jullie een duidelijk beeld te geven van het verschil Cardio Training VS Kracht Training! De foto links is gemaakt in de zomer van 2013 – ná mijn eetstoornis, maar waar ik nog steeds maar 1000 calorieën op een dag at (met af en toe hele heftige vreetbuien) & alleen maar cardio deed. De foto rechts heb ik vanochtend gemaakt, na 2 jaar krachttraining, weinig cardio en ondertussen eet ik 2200 calorieën. 

Wat is nou beter om af te vallen of strakker te worden. Kracht of Cardio?

Eigenlijk is mijn omschrijving een beetje verkeerd. Want naar mijn mening is niks ‘beter’. Iedereen heeft zijn/haar eigen smaak & eigen trainingen waar die personen zich lekker bij voelen. Blijf dit dus vooral lekker doen. Het gaat erom dat het leuk is wat je doet, natuurlijk is wat resultaten boeken ook wel fijn. Beide vormen van training hebben zo zijn voordelen. De meeste mensen hebben als doel; afvallen & strakker worden. Nou is het dus 2016 & vind jij het misschien wel prettig om te weten wat nou effectiever is voor het verbranden van vet.

Doe je veel cardio op het moment? Dan zou ik maar eens een keer een kijkje nemen in het kracht hok. Door meer krachttraining te doen, waarbij je lekker zwaar traint – lees 8-12 herhalingen waarbij je bij de laatste 3 herhalingen de oefening nog maar net technisch juist kunt uitvoeren – zul je namelijk meer spiermassa opbouwen, wat zorgt voor een hoger percentage vetvrije massa. Vetmassa is inactieve celmassa & heeft dus geen calorieën nodig. Hoe hoger jouw vetvrije massa is (spieren, weefsels, botten, organen), hoe hoger jouw basaalmetabolisme, ruststofwisseling & onderhoud is. Dit betekend dat je dus meer calorieën zult verbranden in rust & daarbij sneller vet verbrand.

Wat wel heel belangrijk is om te weten; een hogere spiermassa wil niet zeggen dat je automatisch vet verliest. Hierbij is nummer 1; Voeding. Waarschijnlijk heb ik het al heel vaak verteld, waarschijnlijk heb je het al heel vaak gelezen, het is gewoon echt waar. Je spiermassa kan nog zo hoog zijn & je kunt nog zo zwaar trainen als je wilt, als jij meer eet dan jij op een dag verbruikt, kom je (naast spiermassa, door het kneiter zwaar trainen) ook aan in vet. Zo simpel is het. Jammer maar helaas. Je kunt dus nog zulke sterke buikspieren hebben of 100 sit-ups per dag doen, als je voeding niet in orde is – verlies je geen vet.

Cardio training is zeker geschikt voor mensen die liever niet minder willen eten maar toch willen afvallen, combineer dit alleen dan wel met krachttraining. Door alleen cardio training te doen verlies je naast vet, ook je spiermassa. Je hebt er vast wel eens van gehoord; maar dan wordt je ‘skinny fat’. Je bent niet mooi in vorm, misschien wel heel slank maar toch heb je niet het gevoel dat je een platte strakke buik hebt. Cardio training zorgt wel weer voor een goede conditie, dus dat is zeker weten een voordeel! Cardio is niet nodig als je vet wil verliezen. Het kan dienen als hulpmiddel omdat het meer calorieën verbrand, maar met alleen krachttraining kom je er ook.

Wil je dus vet verliezen komend jaar? Pas aller eerst je voeding aan & kies daarna voor kracht training, met eventueel wat cardio er achteraan.

Weet je nog niet helemaal goed hoe je het moet aanpakken en zou je daar graag wat hulp bij willen? Klik HIER voor een op maat gemaakt Voedingsschema & HIER voor een op maat gemaakt Trainingsschema. De hele maand januari krijg je 30% korting op ALLE schema’s!
!! Een combinatie is ook mogelijk en zeker handig !!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

2 gedachten over “Cardio VS Kracht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s