Mind-Set, Motiveer

Vergelijken & Accepteren

Hier komt een blogje met hopelijk een wijze les.

Ik ga meteen met de deur in huis vallen. Accepteer jij jezelf zoals je bent? Ik denk dat heel veel mensen kunnen antwoorden met ‘Nee, ik accepteer mezelf niet’. Weet je hoe dat komt? Omdat je jezelf te veel vergelijkt met anderen. Hatelijk, maar waar. Wij mensen – en dan vooral de vrouwen – zijn geneigd zichzelf te snel te vergelijken met anderen. Zij heeft een mooie buik! Wauw die slanke benen wil ik ook wel. Ik wou dat ik zulke borsten/billen had. Gevolg; je zelfvertrouwen zakt als een malle naar de grond & je voelt je super onzeker.

Waarom vergelijken wij elkaar zo snel met anderen? Weet ik ook niet.. het is een slechte eigenschap die iedereen heeft. Ook ik. Ik weet nog wel dat ik afgelopen zomer alleen maar bezig was met naar andere dames kijken. Kjell keek niet op of om als er een mooie dame voorbij kwam lopen, maar ik voelde me zwaar beledigd & een lelijk eendje. Deze actie, het jezelf vergelijken met andere, kan zó véél verpesten. Zonde. Ik betrap mezelf er nu soms nog wel eens op dat ik mezelf aan het vergelijken ben met anderen, ik moet vanaf nu een stiekje om mijn arm gaan dragen, zodat ik er even aan kan trekken als ik het doe. Haha. Het werkt echt! 

Ik zou eigenlijk vanaf dit jaar aan de slag gaan met toppertje Janne, van Ladies Lifting PT. Na lang nadenken heb ik besloten dit niet te doen. Waarom niet? De laatste paar maanden heb ik het gevoel dat ik mezelf eindelijk een beetje aan het accepteren ben zoals ik ben. Ik heb geen zichtbare abs. Nou en? Ik heb geen super gespierde benen. Nou en? Ik heb geen superduper laag vetpercentage & ben niet lovehandle-loos. Nou en? Ik eet veel – 2100 calorieën, in plaats van sommige mensen die 700 calorieën gaan eten & vinden dat dat een goed voorbeeld is. #not -. Mijn trainingen gaan heerlijk. Ik maak progressie. Ik ben su-per gelukkig & ik heb mezelf leren accepteren. Dat is het aller belangrijkste. Ik ga ook niet meer proberen te knokken voor die dingen, want het maakt me gewoon echt niet meer uit.

Moraal van het verhaal; streef niet naar het perfecte lichaam, dit bestaat niet. Zoek geluk & acceptatie, alleen dít is waar je verder mee gaat komen in je leven.

Veel liefs & een gelukkig 2016, Carmen.

Advertenties

5 gedachten over “Vergelijken & Accepteren”

  1. Mijn antwoord is ook NEE ! De reden daarvoor is niet de vergelijking met anderen maar met mezelf ! Tot aan de herfst van 2005 deed ik veel aan sport. Fitness , basketbal , mountainbiking en spinning waren toen helemaal mijn ding. Tot ik lichamelijke problemen kreeg waardoor ik on het ziekenhuis belandde en ze daar na veel onderzoeken de diagnose Colitis Ulserosa stelden. Dit is een chronische darmontsteking waarvoor ik veel medicatie moet slikken. Van de eerste maanden innemen daarvan groeide ik explosief ( vocht) en veranderde mijn lichaam van spriet ( in ziekenhuis verdween al mijn spiermassa door behandeling) naar papzak. Mijn huid kon dit moeilijk bijbenen waardoor ik ‘striemen’ heb op buik en onder m’n oksels. Dat overgewicht ben ik inmiddels kwijt maar ik heb nu teveel huis op buik en oksels en die striemen maken het ook al niet mooier. Ondanks dat ik volgens de Tanita- weegschaal een echte leeftijd heb van 31 lijk ik in mijn ogen op een oude man. Dit kan ik dus maar moeilijk/niet accepteren en ik haat mijn lichaam soms echt ! Ik heb dus echt het gevoel en idee dat ik een mindere versie van mezelf ben. Ik sport nog steeds zoveel mogelijk al laat mijn werk dat vaak niet toe. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten om mijn lijf zo sterk mogelijk te houden zodat die Colitis geen kans meer krijgt me aan te vallen ( 2× écht op het randje geweest , kan dus fataal zijn) Gelukkig haal ik inspiratie en motivatie bij heerlijke mensen zoals jij en ga ik op deze weg door. Heel erg langzaam kruip ik omhoog maar of mijn doel van mijn persoonlijke droomlijf nog haalbaar is ???

  2. Wat een goed stuk! Ik denk dat het een stukje realiteit is. Iets wat je voorneemt om niet te doen, maar toch al gauw vanzelf gaat op het moment dat je je Instagram opent en überhaupt andere ziet. Het is wel aan jezelf wat je er mee doet en hoe erg je in het ‘minder’ stelt! Ik denk wel dat je er zelf altijd bij blijft! Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s