Lifestyle

#TransformationTuesday

image (3)

Soms vind je nog eens wat, als je door je oude foto’s scrolt. Zo vond ik een foto die meteen hele nare gevoelens bij mij opwekte.

Dat gaat vooral om de middelste foto. Jullie hebben vast al vaak mijn transformaties voorbij zien komen op Instagram of op mijn blog, maar de middelste foto zijn jullie nog niet eerder tegen gekomen. Ik zelf overigens ook niet, die vond ik vandaag pas weer terug. Eng. Heel eng. Dit is namelijk een foto uit de tijd dat ik een eetstoornis had. Ik heb het wel eens verteld, maar het er nooit echt over gehad. Ik vind dit namelijk echt een hele nare tijd om aan terug te denken.

De foto die jullie links zien is een foto van de zomer van 2012, toen ik weer terug kwam wonen na een uit huis plaatsing van 1,5 jaar. Hier was ik op mijn zwaarst, 65 kilo. Dit is niet eens echt heel zwaar, maar ik had veel buikvet, was heel ongelukkig en zat niet lekker in mijn vel. Ik ben nooit echt dik geweest, maar ik had wel duidelijk veel vet op mijn buik en benen zitten. Ik besloot vanaf die zomer mijn voeding aan te passen & wat meer gaan bewegen, lees; wandelen. Ik wandelde elke dag een uur & ging gezonder eten. Ik ging niet minder eten, maar gezonder.

Ik was 10 kilo afgevallen aan het eind van 2012 & was trots, maar wilde meer. Ik wist hoe het moest, dus ik begon meer te bewegen & steeds minder en minder te eten. Ik telde calorieën en ik kende alle voedingswaarden van alle producten uit mijn hoofd. Ik daagde mezelf uit; probeer onder de 1000 calorieën per dag te blijven. Dit lukte vaak, als het niet lukte was ik super verdrietig en boos op mezelf. Ik liep elke dag naar het station & weer terug en nam een grote omweg om langer onderweg te zijn om meer te kunnen verbranden. Ik berekende alles om te weten wat ik moest doen om mijn eten te verbranden. Mezelf laten braken heb ik nooit gedaan. Uiteindelijk was er bijna niks meer van me over & woog ik 47 kilo op de middelste foto, ik ben 1,67 meter lang trouwens. Ik deed aan twirlen & had een abonnement in de sportschool genomen na problemen met mijn rug, in de sportschool deed ik echter eerst alleen maar cardio.

Ik voelde me depressief en had nauwelijks energie. Ik vond mezelf dik en had totaal geen realistisch beeld van mezelf. Op school & thuis maakte iedereen zich zorgen, maar natuurlijk trok ik me daar niks van aan – ik wilde maar blijven en blijven afvallen. Het keerpunt kwam toen ik in april 2013 een weekendje naar Centerparcs ging & daarvoor mijn laagste gewicht ooit van 45 kilo behaalde. Dat weekend heb ik eigenlijk gewoon voor mijn familie verpest, omdat ik niet te genieten was, alleen maar minder wilde eten maar uiteindelijk mezelf wel helemaal vol propte met chocola, snoepjes en alle andere dingen die los en vast zaten. Het ging niet goed met mij.

Uit een eetstoornis komen is enorm moeilijk & dat kost veel moeite. Ik moest meer krachttraining gaan doen omdat ik rug problemen had. Eerst deed ik dus alleen maar cardio, maar mijn rug werd steeds slapper dus ben ik uiteindelijk wel echt krachttraining gaan doen. Ik merkte dat de hoeveelheid die ik op dat moment at, niet voldoende was om genoeg aan te sterken dus ik was verplicht om meer te eten. Dit was onwijs moeilijk, maar gewoon nodig. De balans vinden? Dat duurde super lang. Nu pas, eigenlijk. Ik ging van veel te weinig eten, opeens weer naar veel te veel eten. Ik heb geen professionele hulp gehad op het gebied van voeding, dit heb ik allemaal zelf geprobeerd. Dus dat heeft echt heel erg veel tijd gekost.

We zijn nu aan het einde van 2015 & er is een hele boel gebeurt.. dingen waar ik vooral heel trots op ben. Ik eet ondertussen 2100 calorieën in plaats van 1000, ik doe nauwelijks cardio en vooral kracht training & mijn gewicht is ondertussen weer 57,5 kilo. Ik ben van een meisje die niet sportte & ongezond at, naar een meisje niet alleen cardio deed & een eetstoornis had, naar een meisje die 5x in de week keihard traint in de sportschool & zich fit, gezond & happy voelt gegaan. Natuurlijk heb ik het meeste zelf gedaan, maar ik ben mijn vriend Kjell ook heel dankbaar omdat hij mij kennis heeft laten maken met deze leefstijl & deze manier van trainen. Ik heb geen sixpack, geen zichtbare abs of een volledig afgetraind lichaam. Maar dit is mijn doel ook helemaal niet. Ik wilde fit & gelukkig zijn met mezelf! Dát doel heb ik behaald. 

Lieve dames, eet genoeg & laat voeding geen obsessie voor je worden. Zoals jullie kunnen lezen & zien spreek ik uit ervaring; het is ongezond om zo weinig te eten en obsessief bezig te zijn met je gewicht. Wees blij met wat je hebt, voordat het allemaal in een neerwaartse spiraal gaat. Dat is het gewoon niet waard. Geloof me alsjeblieft!

Wil jij nog wat vragen, twijfel niet en stuur een mailtje naar info@carmenketelaar.com. Wil je een beetje hulp bij een gezonde manier om jouw doelen voor 2016 te behalen? Klik HIER voor een op maat gemaakt Voedingsschema & HIER voor een op maat gemaakt Trainingsschema.
!! Een combinatie is ook mogelijk en zeker handig !!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

image (4)

Advertenties

8 gedachten over “#TransformationTuesday”

  1. Super knap van je! Je bent er super sterk (letterlijk en figuurlijk haha) uit gekomen, super goed van je 🙂 Ik probeer ook steeds gezonder te eten en snoep etc te laten staan maar het is zooo moeilijk! Al ben ik wel tevreden met mijn lichaam maar het kan natuurlijk altijd beter (lees minder buikvet;))
    Ben trots op jezelf! 🙂

    1. Hee Marion! Dankjewel meis, super lief van je! Het is inderdaad super moeilijk & dat is waarschijnlijk de reden dat ik geen blokjes buik heb of een super laag vp% heb, omdat ik het ook niet kan laten staan haha! Ik snap heel goed wat je bedoelt, ik denk dat iedereen dat wel een beetje heeft. Hihi. ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s