Lifestyle

DRUK! Hoe ga ik om met stress?

Wauw. Het is algemeen duidelijk dat december gewoon een hele drukke maand is. Zo ook hier in huize Ketelaar. Soms heb je te weinig tijd op een dag, maar goed.. dan maken we maar tijd!

Ook ik heb af en toe wel eens stress. Veel mensen denken dat ik een vrij fijn & rustig leventje heb, aangezien ik twee thuisstudies volg. Ja, dat klopt. Ik zit (bijna) elke dag thuis, maar dat wil niet zeggen dat ik niets uit voer! Sterker nog, ik zit eigenlijk 5 dagen in de week aan mijn huiswerk & daarnaast loop ik nog 1,5 dag stage. Verder maak ik nog voeding- en trainingsschema’s (KLIK HIER), schrijf ik blogs en probeer ik nog al mijn mailtjes te beantwoorden binnen 3 dagen. Mijn dagen bestaan uit opstaan, ontbijten, sporten, achter de laptop zitten voor mijn werk, af en toe even eten/rekken&strekken/jumping jacks doen, en daarna weer naar bed.

De maand december is altijd druk. Hier een etentje, daar een feestje, daar weer een leuke bezigheid – super leuk allemaal, maar je hebt natuurlijk ook gewoon je prioriteiten. Voor mij zijn dat sporten & huiswerk maken. Geen tijd? Dan maak ik wel tijd. Never nooit dat ik mijn workouts ga over slaan, dan maar tot wat later aan het werk ’s avonds. Natuurlijk is dit in december extra het geval, maar het komt ook echt wel eens voor dat dit vaker gebeurt! Ondanks dat ik het druk heb, probeer ik toch om niet gestrest te raken of in paniek te raken. Wil je weten hoe?

– Maak een dagplanning. Ja super stupid, maar ik ben zo gestructureerd als wat. Elke dag maak ik een to-do list, zodat ik in ieder geval weet wat ik allemaal moet doen.
– Ga vroeg naar bed, sta vroeg op. Ja, zo gaat het bij mij echt. Als je het echt wilt weten; ik ga om 21:30 naar bed en sta rond 07:30/08:00 weer op.
Neem je rust momentjes. Het is goed om druk bezig te gaan, maar denk er om dat je wel je rust neemt! Zet bijvoorbeeld om het half uur even een wekkertje en ga even een rondje lopen, wat rekken&strekken of wat jumping jacks doen.
– Doe je workouts. Soms is het lastig om te sporten als je het druk hebt, maar door toch te gaan vind je even je momentje van ontspanning. Dat scheelt echt een hoop!
– Eet gezond & drink genoeg water. We weten ondertussen altijd wel wat de effecten zijn van deze dingen op je lichaam. Het houdt je scherp, fit & je voelt je minder snel gestrest!

Mocht je dus ooit een moment hebben dat je even volledig in de stress schiet? Denk dan aan deze tips & het komt vast goed!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

4 gedachten over “DRUK! Hoe ga ik om met stress?”

  1. Half 10 naar bed en pas 8 uur op kunnen staan is toch wel een heeeeel rustig leventje. Voor de mensen die werken en naar school moeten is dit vrijwel onmogelijk. Ik ben jaloerssss

  2. Ik bedoelde ook niet dat je niks doet hoor! In tegendeel, ik vind dat je heel goed bezig bent. Maar savons zo vroeg al rust hebben en smorgens ook pas wat later opstaan lijkt me heerlijk! Xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s