Lifestyle, Motiveer

HELP, het is bijna kerst!

kerstdiner-522x391Het is december, ook wel de ‘vreetmaand van het jaar’ genoemd. Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, oudjaarsborrels, kerstborrels, noem het allemaal maar op. Deze maand is een aanslag op je lichaam.

Maar is dat eigenlijk wel zo?  Vorig jaar schreef ik ook een een blog over dit onderwerp en dit jaar ga ik het gewoon lekker weer doen. De angst voor kerst is massaal, heb ik al gemerkt. Kerst staat voor de deur, nog 11 dagen tot het zo ver is en ik krijg regelmatig mailtjes van (jonge) meiden die oprecht bang zijn. Vragen als ‘Hoe doe jij dat met de feestdagen?’ – ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet opeens aan kom met kerst?’  stromen mijn mailbox binnen. Lieve meiden ik zeg jullie dit; Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw. Je wordt dik tussen oud & nieuw en kerst. En zo is het echt.

Natuurlijk zul jij een paar kilo zwaarder zijn na de feestdagen, dit is dan ook normaal aangezien je waarschijnlijk heerlijk hebt genoten van een welverdiend kerst diner. Wat echter wel zo is, is dat deze toename in gewicht waarschijnlijk vooral veroorzaakt wordt door het feit dat je meer eet dan normaal, dus ook wat meer vocht vast houdt dan normaal. Een lichaam heeft tijd nodig om calorieën om te zetten tot vet – dit gaat niet binnen een dag, maar heeft 2-3 dagen nodig. Als jij na de kerst gewoon weer je normale ritme op pakt, gewoon weer gezond eet & gewoon weer lekker gaat sporten, is er niets aan het handje. Het zelfde na oud & nieuw. Die ‘aangekomen kilootjes’ zijn er zo weer af als jij weer een weekje in je normale ritme zit.

Mijn tips & hoe ik me voorbereid voor de feestdagen;
Ik eet zoals ik normaal ook doe. Ik heb gewoon mijn ongezonde eetmomenten, ik eet dezelfde hoeveelheid en verander niks. Op de kerstdagen en met oudjaarsdag verklein ik overdag mijn porties iets.
Ik drink voldoende water na de maaltijden. Zo heb ik, naast dat ik voldoende eet, een voller gevoel en minder de neiging tot ‘vreetbuien’.
Ik behoud mijn ritme. Ik blijf sporten, blijf mijn eetmomenten hebben. Zo ben ik na de feestdagen ook weer het snelst ‘back on track’.
Ik vreet me niet helemaal volIk ga niet denken ‘het is alles of niets’. Nee, als ik vol zit, zit ik vol.
– IK GENIET. Dit is de aller belangrijkste. Het is zo belangrijk om te genieten van het eten, de mensen om je heen en alle dingen omtrent Kerst. Daar is deze gezellige tijd ook voor! Ik ben bewust bezig met wat ik eet, maar niet in zoverre dat ik bepaalde dingen niet ga eten omdat het ‘ongezond’ is.

Wees dus niet bang, je gaat niet opeens 3 kilo vet aankomen tijdens de feestdagen. Hou je ritme, hou je balans en geniet van de tijd samen met je familie!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!12312369_10207836504259903_2028289178_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s