Fitness, Fitness & Health, Health, Motiveer, Workout

Van krachttraining ga je er mannelijk uit zien

Heb je deze zin wel eens vaker gehoord? Nou, laat me je dan even van deze mythe af helpen. Dames, van krachttraining gaan we er NIET mannelijk uit zien!

Maar hoe kan dat eigenlijk? Nou, dit ligt aan de hoeveelheid testosteron wat er in het lichaam aanwezig is. Testosteron is een ‘mannelijk hormoon’ wat zorgt voor veel mannelijke kenmerken, waaronder ook de spiergroei. Mannen en vrouwen hebben beide een bepaalde hoeveelheid testosteron in het lichaam, maar de hoeveelheid testosteron in het mannelijke lichaam ligt zo’n 20x hoger dan de hoeveelheid in een vrouwelijk lichaam. Een vrouw is dus niet in staat om zo veel spiermassa op te bouwen dan mannen. Tenzij je anabolen gebruikt, waarbij je dit hormoon in spuit.

Krachttraining heeft ook voor vrouwen veel voordelen. Je bouwt meer spiermassa op, waardoor je basaal metabolisme stijgt en je meer calorieën verbruikt in rust. Je totale energie behoefte stijgt dus ook, dus je kunt meer eten. HOERA! Daarnaast krijg je in plaats van flinke grote spieren, juist mooie rondingen als vrouw zijne! Je billen, benen & armen krijgen meer vorm waardoor je houding & je lichaam er gevormder en mooier uit gaat zien. Curves baby. Hoe denken jullie dat ik aan mijn ronde bilpartij kom? #zegtzetrots

Mocht je nog twijfelen over krachttraining / cardio training. Ga voor een combinatie van beide! Door krachttraining bouw je spiermassa op waardoor je spieren mooier gevormd worden & door cardio training verbrand je meer calorieën waardoor je weer vet kunt verliezen. Onthoud wel dat voeding al-tijd het belangrijkste is als het gaat om het verliezen van vet. Eet je te veel of te weinig, dan zul je nauwelijks tot geen vet verliezen! Wil jij een beetje hulp met een voeding- en/of een trainingsschema? Klik dan HIER!

Dus dames, wees niet bang! Weight lifting doesn’t make you manly!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

12343495_10207776197152263_2030803665_o

Advertenties

Een gedachte over “Van krachttraining ga je er mannelijk uit zien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s