Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

Omdat het soms ook wel eens kut gaat

Hoeraaaaa, mijn 200e blog bericht!! En dat wordt een negatieve rot blog over dat het soms ook wel eens kut gaat, haha. Toepasselijk of niet soms? Afgelopen week was het voor mij zo’n week. Waarom zou ik doen alsof mijn leven 24/7 perfect is, want dat is het gewoon niet – dus ook dít ga ik delen!

Ik probeer een beetje op te bouwen in calorieën. Ik heb een hele lange tijd op 1700 kcal geleefd, terwijl mijn onderhoud 2100 kcal is, en daardoor is mijn stofwisseling een beetje vreemd gaan doen en die denkt nu dat mijn onderhoud 1700 kcal is. Dat is dus een gevaar van te weinig eten. Ook al probeer ik mijn calorieën langzaam op te bouwen, toch is mijn lichaam deze hoeveelheid niet gewend en sla ik het op als vet. De mensen die mijn blogs vaker lezen en mij wat langer volgen weten dat ik een eetstoornis heb gehad. Ondanks dat ik hier wel echt vanaf ben, merk ik hieraan toch nog wel dat ik er soms nog last van heb.

Ik merkte het eerlijk gezegd niet heel erg aan mijn lichaam, dat ik in vet aangekomen was, maar toen maakte ik afgelopen week 1 fout; ik ging wegen & meten in de sportschool. Hoe vaak ik ook zeg dat je de weegschaal uit je raam moet gooien omdat dat stomme ding je hele humeur kan verpesten, maak ik gewoon zelf keihard die fout..  Waar mijn gewicht voor de zomer nog 55 kilo was met een vetpercentage van 21,5% – is mijn gewicht nu 57,8 kilo met een vetpercentage van 25%. Deze meting is gedaan met een huidplooimeter. Ik dacht dat het zó goed ging, maar het was een dikke vette klap in mijn gezicht en mijn humeur veranderde meteen. KUT ZOOI, was wat ik dacht.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit heel erg vind van mezelf. Ik maak me druk om een gestegen gewicht en een gestegen vet percentage.. waarom? Er is helemaal niks met dit gewicht en dit vetpercentage, het is juist hartstikke gezond. Ik zie er toch hartstikke mooi en fit uit? Toch is dit wel een punt waarop mijn hoofd rare dingen gaat doen. Ik wordt bang, er gaan allerlei alarmbelletjes rinkelen en ik ben weer geneigd om minder te gaan eten omdat ik toch nog best de angst heb op aan te komen. Ondanks dat mijn hoofd dit zegt, voel ik me toch kut en ja, ook ik grijp dan naar het ongezondere voedsel. Herkenbaar, of niet soms?

Waar ik vorige week nog trots een blog schreef over even terug kijken naar je progressie (klik HIER), had ik de dag erna direct een flinke baal bui.. Ja, ook ik heb hier dus last van en dat vind ik heel erg. Ik vind dit een probleem, het is niet gezond dat ik er op deze manier over denk en daar maak ik me soms best zorgen over. Ik denk dat dit deel voor veel (jonge) meiden best herkenbaar is en meiden; dit is niet goed. Hier moeten we van af, want straks eindigen we allemaal met een eetstoornis en een zelfvertrouwen van -10 en dat willen we niet!

Wat ik nu ga doen is keihard vol houden. Want ik wil me niet meer kut voelen. Ik wil mezelf kunnen accepteren, zélfs met wat extra vetjes en een iets hoger gewicht. Het is gelukkig niet meer zo dat ik me schuldig voel als ik wat ongezonds heb gegeten of een weekend vol etentjes heb gehad, daar ben ik al overheen, maar ik wil me niet gelijk 10 kilo dikker voelen. Dat wil ik niet meer. Ik ga dus vol houden, blijven opbouwen met mijn calorieën tot ik weer op die 2100 zit. Dan maar wat extra vetjes erbij. Extra vetjes = Extra Carmen = Extra fun. Toch?

Dus, wees niet bang dat je alleen bent. Maar haal kracht uit deze blog & ga mee in mijn weg naar het accepteren van mezelf! Misschien kan ik jou daar ondertussen ook nog een beetje mee helpen.

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

12315019_10207763375831738_923721946_o

Advertenties

9 gedachten over “Omdat het soms ook wel eens kut gaat”

 1. Zo herkenbaar, ik voel me zo rot als ik iets eet buiten me schema, of dat ik me fitness schema niet helemaal kan afmaken met cardio. Vind het heel slecht van me dat ik hier zo kut over kan voelen en dan inderdaad geneigd ben minder te eten.. Vooral nu ook met de pepernoten heb ik me soms niet in de hand. Soms wilde ik dat ik iets kon eten zonder te denken dat ik 20 kilo dikker ben.. Ben ook 30 kilo afgevallen. Sta op het punt dat me vetpercentage maar niet onder de 30 wil, het schommeld zo!

 2. Ik zie geen verschil, nog steeds een top lichaam!!

  Heb wel 2 vraagjes, hoe merk je aan je lichaam dat je stofwisseling gek doet? En hoe snel bouw je op, qua kcal?

  Blijf positief en zet hm op!!

  1. Op zich merk je het niet echt aan je lichaam, behalve aan het feit dat je op het gegeven moment niet meer af valt. Ik heb zelf bijna een jaar op 1700 kcal gezeten, wat dus officieel 400 kcal onder mijn onderhoud is. De eerste 5 maanden viel ik best geleidelijk af, maar op het gegeven moment gebeurde er niks meer.. Dan wordt dus die 1700 kcal een beetje je onderhoud en staat je stofwisseling daarin stil en verbrand je geen vet meer.. Ik ben begonnen op 1800 kcal en heb elke week met 50 calorieën verhoogd!

   1. Nu ik mijn reactie terug lees denk ik hmm raar geformuleerd. Ik bedoel natuurlijk dat ik geen verschil zie met foto’s voor dat je begon met opbouwen haha!

    Anyway, thanks voor je antwoord 🙂

 3. Ik heb geen schema wat ik ‘moet’ gaan eten maar doordeweeks eet ik 5x per dag een kleine maaltijd ( speltbrood met mager beleg of een normale warme maaltijd) en drink ik geen frisdrank of alcohol. In het weekend mag ik dan iets snacken zoals chips ofzo maar zelfs daar eet ik dan niet veel van , vind ik niet lekker meer. 200gr. doe ik zomaar 3 weken mee ! Ook mij gebeurd het dat ik doordeweeks cheat met iets van chocolade of koekjes maar ik voel me daar ook zo snel weer schuldig over dat ik er niet van geniet. Gezond en verantwoord eten is goed voor je lijf maar haalt soms wel streken uit met je geest. Door m’n darmaandoening + medicatie schommel ik ook vaak in m’n gewicht en BMI. Af en toe weeg ik me in de sportschool op zo’n Tanita weegschaal en dan komt er zo’n kassabon uit met veel waardes waaruit je de info kan halen hoe je er voor staat.

  Ik ben blij dat Cynthia en jij er al open en eerlijk over waren en ik hoop dat er meer volgen want het lijkt soms alsof het de meeste helemaal geen moeite kost. Zo is hrt in werkelijkheid niet , jij en ik weten dat ook maar al te goed. Door mn werk als keukenmaker maak ik soms lange dagen en daardoor schiet er vaak een training bij in maar ondanks mn late thuiskomst probeer ik altijd een goede en verantwoorde maaltijd te koken. Dat komt mn lijf ook zeer ten goede.

  Keep up the good work and will keep following you ✌

 4. Ik begrijp het super goed en ik herken het ook heel erg!
  Maar je ziet er super goed uit en dat zie je zelf ook als je kijkt naar wat je bereikt met BBG (Kayla, hoe heet het ook alweer?). Je ziet dan op de foto’s dat je strak wordt en een top lichaam hebt. Dus die cijfers zeggen zo weinig! Maar dat is soms makkelijker praten dan het ook echt zo voelen, dat weet ik maar al te goed…
  Blijven doorgaan, je kan het en je lichaam moet er misschien aan wennen, maar als je het daar ook de tijd voor geeft komt het vast goed. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s