Lifestyle, Mind-Set, Motiveer

STOP! Even terug kijken.

Het is menselijk om op een ‘kritieke’ manier naar dingen te kijken. Vaak is deze kritiek negatief of wordt er in ieder geval altijd naar verbetering gestreefd. Zo ook in het fitness & voeding leventje. We kijken vooruit, wat uiteraard heel goed is, maar we vergeten terug te kijken. Zonde! Want vaak zie je, als je terug kijkt, hoe veel je eigenlijk vooruit bent gegaan! En hierbij praat ik niet alleen over fysieke progressie, maar vooral mentale progressie.

Ik heb binnenkort een X-mas Party van Hunkemöller en was dus even in mijn kast aan het kijken naar ‘die ene jurk’. Deze jurk heb ik gekocht in 2011, voor het eind gala in de 4e klas. Ik was 16. Nu ben ik 21. 4,5 jaar geleden dus. Ik vond de jurk, trok deze aan en stond vol verbazing in de spiegel te kijken. ‘Wauw’ – was mijn eerste gedachte. Nee, ik dacht niet ‘oh hier zou ik nog wat aan kunnen verbeteren / dit zou anders mogen / hier zou ik nog wat vet kwijt willen raken’ – nee ik dacht ‘WAUW’. Dat is stap 1 – mentale progressie.

12308864_10207733182556925_1031654361_n (1)Ik weet van mezelf, dat als ik die jurk een half jaar geleden aan had getrokken, ik heel anders naar mezelf had gekeken. Dat had ik wél de nadruk gelegd op wat er minder ‘oké’ is, in plaats van naar het positieve te kijken. Naast die mentale stap, is er dan het fysieke plaatje. Meer billen, minder buik. En ja, ook meer tieten, maar we weten ondertussen allemaal wel hoe dat komt.

Het omgooien van mijn leefstijl is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. In januari 2014 heb ik de keuze gemaakt om gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Waar ik eerst een hekel had aan sport, zou ik me nu geen leven zonder sport meer kunnen voorstellen. Ik voel me fit, ik voel me mooi, ik voel me gelukkig. Al met al, alleen maar vooruitgang. Zowel mentaal als fysiek, en daar mag ik rete trots op zijn! Toch?

We vergeten heel snel om terug te kijken. Sta eens even stil en kijk eens terug naar de vooruitgang die je hebt gemaakt, naar die dingen die je al wél hebt bereikt. Misschien ben je wel van ondergewicht naar gezond gewicht gegaan of van overgewicht naar gezond gewicht, misschien heb je dit jaar meer bewogen en meer gesport, misschien eet je gezonder of misschien heb je wel een hele fijne en goede balans gevonden in het leven! Al deze kleine stapjes zijn ONWIJS POSITIEF.

Dus, heb je even een baal dagje en wil het allemaal even niet lukken, kijk even naar je positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren. WANT JE MAG TROTS ZIJN OP JEZELF!

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Een gedachte over “STOP! Even terug kijken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s