Fitness, Health, Workout

Bikini Body Guide – Week #4 & Week #5

WEEK 4

Oepsie. Ik ben eventjes vergeten om een blog te schrijven over week 4, dus ik doe nu week 4 & 5 even in één keer!

Over week 4 kan ik eigenlijk best wel kort zijn. Het ging goeeeed! Week 4 is hetzelfde als week 2, dus je kent de oefeningen al, wat zeker weten een voordeel is. Zo kun je dus ook een goede vergelijking maken met hoe de oefeningen gaan & of je qua conditie ook vooruit ging. Dat was dus ook het geval! De oefeningen gingen een stuk lekkerder & mijn conditie lijkt met sprongen vooruit te gaan. #FIJN!

Week 5 was anders. Nieuwe oefeningen & overal weer een schepje bovenop. Alles moest vaker, zwaarder & er zaten wat nieuwe oefeningen tussen. Even wennen dus in het begin. Ik was best bang voordat ik begon aan week 5, maar gelukkig viel het ook echt wel allemaal flink mee. Legs & Cardio blijft het zwaarst, maar toch was het ook prima vol te houden.

De volgordes worden vanaf nu ietsje anders. In week 1 t/m 4 heb je Legs & Cardio / Abs & Arms / Full Body. Vanaf nu heb je veeeeeeel abs. En abs zijn opzich wel leuk om te doen. Maar het brand zoooooooo erg. Ik heb eerder eigenlijk nooit heel erg veel aandacht besteed aan het trainen van abs, maar ik merk nu dat mijn abs dus ook echt niet super sterk zijn. Werk aan de winkel! Gelukkig gaan veel oefeningen al een stuk beter dan eerst. Push Ups doen bijvoorbeeld kon ik nog niet, – door mijn operatie 10 weken geleden – maar ook die gaan nu stukken beter. We moesten in week 5 zelfs decline push ups doen (met je voeten op een bankje), maar zelfs dat ging wel aardig goed al weer! FIJN DUS. Nog fijner dat ik dit samen kan doen met Sharon, dat scheelt zo veel!

Ik verbaas me er echt over hoe snel mijn conditie vooruit is gegaan. Waar ik in week 1 nog geen 7 minuten vol kon houden, kan ik nu bijna de volledige 4×7 minuten volhouden. Ik probeer vanaf nu ook mijn rust te verkorten om mijn intensiteit nog hoger te houden. Dus in plaats van 2 minuten rust, mag ik nu nog maar maximaal 1,5 minuut rust van mezelf haha. Naast mijn conditie begin ik ook echt wel zichtbaar verschil te zien in mijn fysiek. Ik heb in week 0, dus voor ik begon, een foto gemaakt – & ik heb een foto gemaakt van nu ik in week 6 zit. Dat verschil WAUW. Dat motiveert nog weer even extra! Ik ben vanaf deze week wat meer krachttraining erbij gaan doen. Na de BBG workouts nog 2/3 oefeningen voor die bepaalde spiergroep & op zondag heb ik één volledige kracht dag. The best of both worlds dus. Qua LISS hou combineer ik het buiten wandelen een beetje met het binnen op de crosstrainer staan. Ik doe nog steeds wel 3x per week LISS, dit hou ik ook sowieso wel vol natuurlijk!

Ik begin echt gewend te raken aan deze manier van trainen & dat vind ik heel prettig. Ik denk dat de combi van BBG & kracht voor mij enorm goed werkt. Ik merk het ook gewoon in alles wat ik doe. Ik weet nu wel zeker dat het niet alleen bij 1 ronde BBG gaat blijven.

Mocht je nou geen idee hebben van wat BBG eigenlijk is, klik dan HIER!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

WEEK 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s