Fitness, Fitness & Health, Health, Workout

Bikini Body Guide – Week #3

WEEK 3Hopsakee 3 weken erop zitten en we gaan lekker! Lichamelijke progressie, ik heb geen idee – maar conditionele progressie HELL YEAH. Voor de mensen die nog niet weten wat BBG precies is; klik HIER!

Wat eigenlijk zo leuk is aan BBG is dat alles is opgedeeld in weken van 2 zeg maar, dus week 1 & 3 zijn hetzelfde, week 2 & 4 zijn hetzelfde enzovoort. Op deze manier kun je dus onwijs goed zien of je progressie hebt gemaakt ja of nee. Nou voor mij is dat dus een dikke JA. Ik merk dat ik de rondes veel beter vol kan houden, dat mijn conditie veel beter is en dan de oefeningen steeds ietsje makkelijker gaan.

Waar ik in week 1 dus absoluut geen volle 7 minuten vol kon houden, ging dat nu eigenlijk vrij makkelijk bij Legs & Cardio. Natuurlijk, ik ging helemaal kapot. Maar toch had ik niet het gevoel dat ik aan de beademing hoefde achteraf. De burpees gingen beter, de jump squats gingen beter en ik durfde zelfs bij een aantal oefeningen wat meer gewicht te gebruiken. Die pomp in je benen is overigens echt geweldig, zo lijk je weer even extra gespierd, haha!

Het trainen van mijn buik is iets waar ik denk ik toch wel het meeste progressie ik kan maken, aangezien mijn core namelijk echt verschrikkelijk is. Woensdags was Abs & Arms, hoewel ook deze training beter ging dan week 1 – is het branden van je buik toch wel redelijk killing hoor. Je maakt onwijs veel herhalingen, dus het voelt gewoon echt alsof je niet meer kan na die 7 minuten. Mijn operatie is nu 8/9 weken geleden & gelukkig kan ik langzaam weer wat pushups doen. Op mijn tenen lukt nog niet 100%, maar daar ben ik wel weer wat meer mee aan het oefenen!

Full Body is denk ik toch het makkelijkst van allemaal & deze workouts vind ik ook altijd vrij goed vol te houden. Je wisselt genoeg af met oefeningen, dus je hebt weinig last van gigantische verzuring. Het voelt gewoon lekker en de tijd lijkt eigenlijk wel voorbij te vliegen. Daarnaast train ik op de woensdag/vrijdag ook nog eens samen met vriendinnetje Sharon, dus dan is het weer net even wat beter vol te houden. Ik heb wel mijn tempo ietsje opgevoerd, omdat ik vond dat de oefeningen vrij makkelijk gingen wilde ik mezelf toch wel een beetje uitdagen!

De afgelopen weken heb ik vrij weinig LISS gedaan eigenlijk. Ik wil dat wel echt 3 dagen in de week gaan doen, dus dat heb ik nu ook gedaan. 3x in de week 45 minuten wandelen en achteraf wat stretchen. Stretchen probeer ik overigens ook wel echt na elke kracht workout te doen, zo blijf ik ten minste een beetje soepel! Omdat ik mijn biceps, triceps & rug ook wat meer wil trainen, heb ik besloten dat ik één dag in de week voor deze lichaamsdelen wat krachttraining erbij ga doen.

Vol goede moed week 4 in volgende week, daarna begint het denk ik pas écht zwaar te worden.

Veel liefs, Carmen

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!
WEEK 3

Yessssss 3 weeks down and we’re going great! Physical progress, I have no idea – but conditional progress HELL YEAH. For the people who don’t know what BBG is; Click HERE!

I think that BBG is pretty funny, because everything is split in 2 weeks. So week 1 & 3 are the same, week 2 & 4 are the same et cetera. This way, you can see if you made true progress with your exercise yes or no. Well, in my case it’s a big ass YESS. I can feel that it isn’t that hard anymore to finish the 7 minute rounds, my condition is way better and the exercises are getting easier.

I wasn’t able to finish the complete 7 minute round in week 1, but this week I actually could! Of course, Legs & Cardio is killing, but I didn’t had the feeling that I was going down afterwards. The burpees went better, the jump squats are easier and I could even use soms extra weight with a couple of exercises. That pump in your legs is amazing though, you seem so musculair haha!

Working on my abs is something I really should do more & which I can make most progress with. My core is truly terrible. It was time for Abs & Arms on Wednesday, even though this workout was easier then week 1 – the burn in your abs is killing for real. You make many many reps, so after every exercise it feels like you can’t do it anymore. It kinda hurts, haha! My surgery is 8/9 weeks ago & slowly I’m more able to do push ups. I can’t do them all at me toes, but I am slowly building them up. So I hope i’ll be able to do regular pushups soon again!

In my opinion, Full Body workouts are the easiest & I am always able to finish these workouts easily. . You switch between exercises and body parts, so in that case you don’t feel the soreness in your muscles that much and you have enough rest between every body part. It feels good & time flies! Besides, I train with my buddy Sharon at Wednesdays and Fridays, so that makes it a bit easier as well! I did try to work extra hard on this one and turned up the tempo a bit. The exercises were quite easy, so I did wanted to challenge myself a bit!

I didn’t do much LISS on the first weeks. I really want to do that 3 days a week, so I did. 3 times a week, 45 minutes of walking and some stretching in the end. I do try to stretch after the strength workouts as well though, I hope it improves my flexibility as well! Because I want to work on my biceps, triceps & back some more – I decided to lift weights once a week to work on those body parts.

I am ready to kick ass in week 4 next week, but I think the harderst weeks will come after!

Much love, Carmen.

Want to stay tuned about the newest blogs? Follow me on InstagramBloglovin’ or at Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s