De levensstijl van..

De levensstijl van; Cynthia Houben


IMG_9273
Hi everyone!

Superleuk dat Carmen me heeft gevraagd om mijn verhaal te delen. In korte tijd ben ik erg close geworden met haar, het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen.  Ben super trots op haar dat ze met haar blog zoveel mensen inspireert!

Ik zal me nog even kort voorstellen. Ik ben Cynthia ( @cynthiahouben_ ), 26 jaar en woon in het gezellige Breda. Ik heb samen met mijn vriend Mark dit jaar een eigen blog opgezet www.gymjunkies.nl , we hebben ook samen ons eigen bedrijf en we zijn nu een organisatie aan het opbouwen met het product Daily Lift. Ik ben gek op fitness, bezig zijn met voeding, netflix, boeken lezen, uit eten gaan, feesten, reizen en natuurlijk Mark en mijn lieve vrienden & familie. Verder kan ik echt niet tegen negativiteit. Ik probeer me daar zoveel mogelijk vanaf te sluiten. Positivity is the key!

Waarom heb ik mijn levensstijl omgegooid?
In eerste instantie, omdat ik mezelf te dik vond worden. Ik heb nooit overgewicht gehad, maar was in 6 maanden van 58 kilo naar 75 kilo gegaan. Ik heb niet eens foto’s van die tijd, de foto die ik heb op mijn ‘’dikst’’ heb was rond de 69 kilo. Ik heb ook diabetes type 1 en doordat ik zo slecht voor mezelf zorgde, ging het daar ook erg slecht mee. De dokter vertelde me meerdere malen dat als ik zo door bleef gaan ik de 40 niet eens zou halen.

Ik haatte mezelf en mijn lichaam, waarom was ik zo zwak? Al heel mijn leven voelde ik me nooit ECHT gelukkig. En dit kwam terug in mijn problemen met eten. Heel veel eetbuien. Ik kon gewoon niet meer stoppen en als ik dan weer een eetbui had gehad, keek ik in de spiegel en kon ik alleen maar haat en verdriet voelen. Ik heb ook tijden gehad dat ik bijna niks at, toen woog ik 48 kilo. Net zo ongelukkig was ik…

Ik besefte me in februari 2014, dat het niet aan mijn gewicht lag dat ik ongelukkig was, maar dat ik eerst gelukkig moest worden en mijn mindset moest veranderen van negatief naar positief. Ik ben toen begonnen met allerlei boeken te lezen over je mindset veranderen en heb enorm veel filmpjes gekeken op YouTube. Iedere dag mijn mindset trainen was mijn eerste doel geworden. Ondertussen was ik wel begonnen met krachttraining en gezonder eten.

Dat ging alleen nog niet zo heel goed, want ik was nog steeds vaak negatief. Mijn doel werd op een geven moment gelukkig zijn en niet zozeer meer het perfecte lichaam hebben. Want wat is perfect? Ik trainde mijn mindset, net zoals mijn lichaam. En hoe positiever ik werd, hoe beter het afvallen ging. De eetbuien werden steeds minder en ik werd iedere dag steeds gelukkiger. Tot ik op een punt kwam dat ik echt van mezelf hield en blij was met wie ik ben. Toen wilde ik andere mensen helpen en hebben we onze blog opgezet.

IMG_5726 Oprecht gelukkig
Nu iets meer dan 1,5 jaar later kan ik oprecht zeggen dat ik heel erg gelukkig ben. Alles in mijn leven vind ik geweldig. Ik had dit nooit durven dromen, wat kan alleen positief denken toch met je leven doen! Dat ik dit niet eerder heb gedaan. Als er iets ergs gebeurd in mijn leven nu, zie ik toch het positieve ervan in. Want er is altijd iets positiefs, je moet het alleen kunnen zien.

Ik ben inmiddels 15 kilo kwijt, 10% vet percentage omlaag gegaan en met mijn diabetes gaat het stukken beter. Ik doe 4 keer in de week aan krachttraining en soms nog een 5e dag buik & hiit cardio. Eetbuien heb ik nog steeds wel eens, maar lang niet zoveel en ik voel me er ook niet schuldig over. Ik probeer doordeweeks zo gezond mogelijk te eten en in het weekend let ik er niet op. Ik vond het in het begin heel lastig, het eerste half jaar was het moeilijkst, maar daarna wil je niet anders meer!

IMG_7028

Wat ik jullie wil meegeven
Wat ik heel graag wil meegeven is dat gelukkig zijn op nummer 1 moet staan! Als je dat je prioriteit maakt dan volgt de rest vanzelf. Haat jezelf vooral niet, iedereen is mooi en iedereen is uniek. Als je wilt veranderen hou dan van jezelf, want als je van jezelf houdt dan wil je graag gezond eten en sporten om goed voor je lichaam te zorgen. Laat niemand je zeggen dat je iets niet kan bereiken, want echt iedereen kan alles bereiken wat hij/zij wil als je er maar in gelooft!

Ik vind het mooiste aan mijn werk en onze blog dat we mensen kunnen helpen en inspireren. Ik heb eindelijk iets gevonden in mijn leven wat ik leuk vind en waar ik vol voor wil gaan. Als je iets graag wilt, ga ervoor en geef nooit op!

Liefs, Cynthia

Wil je meer volgen van Cynthia? Volg haar dan op Instagram, Facebook of haar Blog!

IMG_5804

Advertenties

2 gedachten over “De levensstijl van; Cynthia Houben”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s