Diner, Lunch, Onbijt, Tussendoortjes

Eetdagboek 12-10 t/m 18-10

12166157_10207505588187208_1550858678_nNaast dat ik een tijdje terug al een uitgebreide blog heb geschreven over mijn Voedingspatroon, kreeg ik regelmatig de vraag of ik eens een eetdagboekje bij wilde houden. Tuurlijk wil ik dat!

Als eerste wil ik wel even een aantal dingen duidelijk maken. Dit is niet per se goed, maar ook niet slecht. Dit is wat werkt voor mij & waar ik me prettig bij voel. Ik eet best veel en vrij normaal, voor mij is dit genoeg – maar voor een ander is dit weer te veel of te weinig. Ga dit dus niet letterlijk over nemen, maar laat het op zijn minst een inspiratie zijn voor hoe je een voedingspatroon kan zijn. Ik eet gezond, maar heel normaal.

Eetdagboek                                              Klik op de foto voor beter beeld. 

Toelichtingen; 
Zoals jullie zien eet ik vrij normaal. Niks speciaals, gewoon normaal. Ik eet niet biologisch, niet glutenvrij, niet suikervrij, niet lactose vrij. Ik tel helemaal niks. Geen calorieën, geen macro’s, niks. Ik eet gewoon waar ik me goed bij voel, dat houdt in dat ik gezond eet – maar ook af en toe wat lekkers tussendoor neem. Ik eet elke dag een stukje chocola om ervoor te zorgen dat ik me niet volledig vol ga vreten & op zondag heb ik een soort van ‘cheat day’. Ik hou niet zo van het woord ‘cheaten’, want ik ‘bedrieg’ mijn levensstijl namelijk helemaal niet. Ik vind dat zo’n dagje er gewoon eens in de week bij hoort. Daarnaast zorgt deze dag er ook voor dat ik de rest van de week gemotiveerd ben om gezond te eten.

Op sommige dagen moet ik werken. Dan lunch ik óf heel laat, of ik wissel mijn lunch en mijn diner een soort van om. Dan eet ik bijvoorbeeld ’s middags een salade & eet ik in de avond mijn boterhammen. Afgelopen zaterdag was het One Live Evenement, toen heb ik dus mijn halve Cranberry Appel Cake opgegeten, haha. Dat soort dagen zijn best lastig, maar ik zorg dan maar dat ik genoeg & gezond eten mee nemen zodat ik de dag wel door kom. Normaal zien mijn zaterdagen er wel normaler uit, want dan ben ik in het weekend bij mijn vriend, dus eet ik gewoon daar. Ik ben niet bang om ergens anders te eten, als we iets ‘calorierijks’ eten verklein ik gewoon mijn portie iets.

Qua supplementen gebruik ik vrij weinig. Ik neem elke dag 3 visolie capsules. Ik eet vrij weinig vis, dus om toch mijn Omega 3 vetten binnen te krijgen neem ik deze elke dag bij mijn ontbijt. Soms neem ik een eiwit shake of doe ik wat eiwit poeder door mijn havermout; ik gebruik de Combat Powder van MusclePharm in de smaken Vanille of Chocola. Daarnaast gebruik ik Daily Lift. Dit is een supplement waarbij je in 1 portie, al je vitamines en mineralen binnen krijgt. Ik kan echt niet meer zonder Daily Lift en wil het jullie dan ook allemaal aanraden! Klik HIER als je ook wil bestellen!

Mijn ouders volgen op dit moment Body Support in de sportschool. Dat is een 13 weeks programma waarbij je elke week een nieuwe voedingsschema ontvangt. Ik eet ’s avonds dus gewoon wat de pot schaft. Helaas is het avond eten best ééntonig soms, dus eten we bijvoorbeeld 3 keer per week dezelfde soort groentes. Dat vind ik wel een beetje jammer, maar goed – mij hoor je niet klagen! Ik ben op dit moment nog steeds aan het opbouwen met mijn voeding. Ik probeer wekelijks ietsje meer te eten, bijvoorbeeld een extra eetlepel havermout of een extra boterham. Ik zal over een aantal weken nog eens een eetdagboek delen met jullie!

Nogmaals, aan mijn voeding is niks ‘speciaals’. Het is niet goed & niet slecht, voor mij is het voldoende maar dit is per persoon verschillend.
Wil jij een op maat gemaakt voedingsschema? Stuur een mailtje naar info@carmenketelaar.com of klik HIER.

Veel liefs, Carmen.

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

8 gedachten over “Eetdagboek 12-10 t/m 18-10”

 1. Voor mij is dit ook een ‘normaal’ voedingsdagboek! Als ik andere voedingsdagboeken lees ga ik vaak zo twijfelen aan mezelf en mijn eet stijl.. doe mij ook maar gewoon m’n boterhammetjes en m’n aardappels 😀

  1. Hee Sil,

   Klopt, dat zie ik ook heel vaak. Mensen die gewoon niet meer weten wat ze moeten eten omdat er zo veel op internet staat. Naar mijn mening is niets slecht & niets goed, iedereen moet lekker doen waar hij of zij zich goed bij voelt en ik heb zoiets van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Hahaha! Je hebt helemaal gelijk!

   Veel liefs, Carmen.

 2. Hoi Carmen, leuk om te lezen hoor! Lekker vrij ook, zo doe ik het ook meestal. Let wel op dat je iedere dag je vitaminen en mineralen niet alleen uit je supplementen krijgt (die zou je eigenlijk niet nodig moeten hebben). Gemiddeld tel ik 1 portie fruit en een halve portie groenten (2 opscheplepels is ongeveer 100 gram) per dag, dit is aan de lage kant. Je kan bij je ontbijt nog een portie fruit toevoegen en meer opscheppen bij de avondmaaltijd. En anders is bij de lunch nog wel een goed idee.

  Groetjes van een diëtist in opleiding. 🙂

  1. Hoi Marleen,

   Ik ben zelf gewichtsconsulente, dus ik weet hoe het zit met vitamines en mineralen. Natuurlijk ligt het er maar net aan hoe groot je ´opscheplepels´ ziet – maar ik eet gemiddeld namelijk 300 / 400 groente op een dag. 🙂 Dus dat zit wel goed. Ik eet twee stuks fruit op een dag, meer heb ik naar mijn mening niet nodig en meer zal alleen maar meer suikers met zich mee brengen. Ik weet hoe ik reageer op suikers, dus ik hou het bij twee stuks!

   Daarnaast kun je lezen dat ik nog in mijn opbouwfase ben. Dus meer eten komt wel goed 😉

   Groetjes, Carmen

   1. Thanks voor je reactie. 😉 Goed dat je wel 2 stuks fruit en meer dan 200 gram groente per dag eet. Het lijkt namelijk minder in je schema dus vandaar. 🙂 Meer dan twee stuks is inderdaad niet per se nodig. Mijn opscheplepels zijn 50 gram (en gemiddeld in de industrie / bij de consument ook) ook dus ik eet er minimaal 4 haha. Maar; ga zo door, je bent goed bezig ook met BBG!

    Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s