Fitness, Health, Workout

Bikini Body Guide – Week #2

WEEK 2 YESS! Twee weken gedaan, nog 10 te gaan! Dit was hoe ik Week #2 van de Bikini Body Guide ervaarde.

Maandag was het weer tijd voor Legs & Cardio. Op maandag train ik na mijn werk, dus moet ik alleen trainen. Op de andere dagen sport ik samen met mijn BBG Buddy Sharon! Ik weet niet wat het is met mij & deze vorm van cardio, maar ik ga KAPOT. Niet zomaar kapot, nee echt kapot. Ik heb astma en opzich kan ik best hardlopen of ‘eentonig’ cardio doen, maar bijvoorbeeld interval trainingen of circuits ben ik niet zo goed in! Zo ook deze keer weer een hoop gehups & gespring. Ik heb mezelf 100% gegeven, maar het lukte me niet om 7 minuten achter elkaar te knallen. Wel nam ik een stuk minder rust dan Legs & Cardio week 1, dus dat zie ik als progressie!

Woensdag Arms & Abs. Vandaag gelukkig weer trainen met Sharon, is toch een stuk fijner dan alleen. Een paar nieuwe oefeningen waaronder de Straight leg jackknifes. Wat een rót oefening is dat zeg! Bij deze oefening kun je goed merken of je core stabiel of minder stabiel is. Nou, ook al dacht ik dat ik toch wel redelijke spieren in mijn buik & rug had; mijn core is hartstikke INstabiel. Dus.. dit is een verbeterpuntje. De Lay Down pushups waren dit keer ook te doen! Ik mag nog geen normale push ups doen door mijn operatie 8 weken geleden, maar de lay downs lukte. Nog meer progressie dus!

Vandaag (vrijdag) hadden we Full Body. Ik was zoooo trots! Mijn Burpees gingen echt geweldig. Je moet super vaak Burpees doen met BBG, ik denk wel.. 2 x per week. Dat zijn ongeveer 60 Burpees per week. Nou dan snap je wel dat je ze in het begin haat, maar als ze eenmaal goed gaan doe je ze gewoon met plezier! Dus dat vond ik wel heel leuk. Verder heb ik nogsteeds haat aan de Jump Lunges, ik weet niet wat het is met mijn benen maar na 10 jump lunges val ik al bijna om, haha. Blijven oefenen zeggen we dan maar!

Op dinsdag heb ik 45 minuten LISS gedaan. Op donderdag moest ik werken, dus ik moet eerlijk bekennen dat ik even geen zin had om LISS te doen. Zaterdag heb ik een One Live evenement waarop ik HEEL VEEL moet sporten dus doe ik zondag nog maar eventjes 45 minuten LISS. Heb ik dat toch weer gedaan! Ik ben echt onwijs benieuwd naar volgende week. Week 3 is hetzelfde als week 1, dus ik ben benieuwd of ik progressie heb gemaakt!

Voor de mensen die niet weten wat BBG is, klik HIER!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

 

WEEK 2

YESSS! Two weeks down, 10 to go! This was how I experienced week #2 of the Bikini Body Guide.

We started the week with Legs & Cardio on Monday. On Mondays I have to train after work, so I workout on my own. On the other days, i work out with my BBG buddy Sharon! I don’t know what happens to me with this form of cardio, but i’m going DOWN. Not just down, no really down. I’m asthmathic  and with running or doing cardio at one pace, i don’t have any problems. With interval training or circuit training, my asthma goes like crazy. This time we had to do lots of jump movement as well. I gave a 100%, but I couldn’t manage to hold fort he whole 7 minutes. I did take a lot less rest than last week, so I’m seeing some progress!

Abs & Arms on Wednesday. Luckily i could train with my buddy Sharon again, it’s a lot nicer to work out together. A couple of new exercises like the Straight Leg Jackknifes. What a crappy exercise! With this excercise, you can see if you have a good core. Well, even though i thought the muscles in my back & abs were kinda okay, my core sucks haha. So, i need to practise more on this exercise and need to make some progress there. The Lay Down Pushups were a lot easier this time. I am not allowed to do normal pushups because of my sergery 8 weeks ago, but the Lay downs went fine. More progress!

Today (Friday) we had a Full Body Workout again. I was sooooo proud! My Burpees went awesome. You have to do a lot of burpees with BBG. I think… twice a week. So that means you have to do 60 burpees every week. Well, you hate them at the very beginning, but when you rock those burpees you might even start to like them! That was very cool. I hate the Jump Lunges though, i don’t know what’s wrong with my legs but after 10 jump lunges my legs are dead, haha! Keep on practicing we say!

I did 45 minutes of LISS this Tuesday. At Thursday i had to work, so i have to be honest when I say i wasn’t in the mood for LISS that day. This Saturday, i have an One Live Event and i have to workout THE WHOLE DAY haha. So I’m gonna do my secons LISS of the week this Sunday! I am super curious about next week. Week 3 is the same as week 1, so i am curious if I made some progress!

For those who don’t know what BBG is, click HERE!

Much love, Carmen.

Want to stay tuned about the newest blogs? Follow me on InstagramBloglovin’ or at Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s