Lifestyle, Motiveer

Haat & Liefde

Deze twee gevoelens.. Haat & Liefde. Iedereen heeft deze gevoelens wel eens. Ik ook. Zowel voor eten & voor de spiegel. Daar wil ik het dan ook nu over hebben.

Niet bang zijn. Iedereen heeft dit. De ene keer kijk je in de spiegel en ben je super trots op jezelf, de andere keer zie je alleen de slechte punten. Laat staan die stomme weegschaal. Schommel de schommel.. Zulke dagen zitten er nou eenmaal tussen, dat heeft iedereen! Vaak staat dit gevoel in verbinding met één gedachte; Ik eet te veel & sport te weinig. Afvallen wordt dus je doel.

Je gaat anders naar eten & sporten kijken, alleen maar omdat je denkt dat dit het gene is wat jou tegen houdt in het tevreden zijn met je spiegelbeeld. Je krijgt haat voor voeding. Zonde! Eten is lekker, ahh, daar komt de liefde weer om de hoek kijken. Daarnaast is sporten ook nog leuk, maar waarom maak ik nou geen progressie! Wat moet je daar nou mee? De ene keer besef je dat je moet eten & sporten om bepaalde doelen te behalen, de andere keer wil je minder eten om bepaalde doelen te behalen..

Lastig. Maar ook enorm herkenbaar. Zelf heb ik dit ook gehad, voor de zomervakantie. Ik was trots op mezelf, maar toch enorm bang & niet tevreden met wat ik in de spiegel zag. Ik begon vooral voeding te haten, wist niet meer wat ik ermee aan moest en ik werd er ongelukkig van. Ik genoot niet van mijn vakantie, voelde me ongelukkig in mijn bikini en ik kon niet genieten van het lekkere eten. Dit en nog wat privé redenen waren te veel.. Op dit punt verwijderde ik mijn Instagram account. 

Na een break van bijna 2 maanden is er een hoop veranderd. Ik kijk niet meer met haat in de spiegel, ik vind sporten weer echt leuk, kan weer genieten van zowel gezonde als ongezonde voeding & ik heb besloten verder te gaan met mijn Instagram account. Waar ik eerst nooit selfies durfde te posten, ga ik dat nu alleen maar meer doen! Ik zie mezelf niet meer als iemand die heeft gefaald, maar als iemand die is geslaagd voor een andere test!

Laat je niet gek maken door je koppie. Voeding heb je nou eenmaal nodig, ook als je wilt afvallen moet je genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. Durf trots te zijn op jezelf, durf zelfverzekerd te kijken in de spiegel – ook al heb je hier en daar wat punten waar je aan wilt werken. Gebruik dat, maar laat je niet lijden door haat of liefde!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Een gedachte over “Haat & Liefde”

  1. Hele mooie blogpost Carmen! Je bent echt een inspiratiebron voor mij & ik denk dat dat niet alleen voor mij geldt. Ik ken de haat-liefde verhouding heel goed & ik ben laatst met een vriend voor het eerst het ‘krachthonk’ in gegaan. En ik merk dat ik dat zo leuk vind! Alleen durf ik nog niet goed in mijn eentje daar heen te gaan.
    Dit wil ik echt veranderen!
    Maar je bent echt een hele mooie meid, ga zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s