Fitness, Health, Workout

Bikini Body Guide – Week #1

WEEK 1Hier de aller eerste blog over week #1 van de Bikini Body Guide van Kayla! Wil je weten wat BBG nou eigenlijk is? Klik dan HIER!

Ik kan het in één woord omschrijven; ZWAAR! Ik sportte 5x in de week, deed ongeveer 1,5 uur aan krachttraining dus ik had toch verwacht dat ik ergens wel wat spieren had zitten. Daarnaast heb ik ook veel hardgelopen deze zomer, dus de conditie zou ook wel goed zitten. Denk je.. FOUT. Wauw. Ik heb serieus nog nooit zo erg spierpijn gehad in zowel mijn benen als in mijn buik, haha. Killing.

Maandag begonnen we met Legs & Cardio. Ik had net afgelopen zondag mijn benen getraind, slecht plan, dus ze waren al vrij moe. Ondanks dat je geen gewicht gebruikt bij de meeste oefeningen, is het toch kapot zwaar en verzuur je gigantisch snel. Het cardio gedeelte kilde me daarentegen, ik had echt het gevoel alsof ik aan de beademing kon na af loop. Het lukte me dan ook niet om elke ronde 7 minuten vol te maken. Na 3,5 minuut had ik toch vaak wel een pauze nodig. Die nam ik dan & daarna kon ik weer verder. De volgende dag; SPIERPIJN!!

Woensdag was het tijd voor Arms & Abs. Ik heb wat aanpassingen moeten maken, ik ben namelijk 7 weken geleden geopereerd, het is je vast wel opgevallen, en push ups doen is dus onmogelijk. Ik heb wat andere oefeningen hiervoor in de plaats gedaan die ook in de guide staan, dus niet volledig gesmokkeld! Ik denk dat het nog wel even gaat duren voor ik weer push ups kan doen, dus die aanpassingen moet ik voorlopig nog even blijven maken! De volgende dag; NOG MEER SPIERPIJN!

Vrijdag was het Full Body time! Deze workout was goed vol te houden en ik denk toch het lekkerst van allemaal! Je knalt lekker hard, maar doordat je toch andere lichaamsdelen pakt per oefening is het prima uit te houden. Ik vind vooral dat het zo lekker voelt. Je gaat helemaal kapot, maar toch voel je je onwijs fit en voldaan achteraf. Oh, en de volgende dag geen spierpijn gehad. YAY.

Op dinsdag, donderdag & zaterdag heb ik LISS gedaan en achteraf een beetje gestretcht. Ik heb lekker 45 minuutjes buiten gewandeld, net na het ontbijt. Ik ben eigenlijk best een huismus, blijf liever binnen dan dat ik buiten kom, maar toch is dit toch wel erg fijn en een super goed begin van de dag. Vandaag (zondag) is het mijn rustdag, morgen gaan we weer knallen met benen & cardio! Vanaf komende week ga ik er ook nog één dag kracht aan toevoegen, voor armen & rug. Ik vind het best jammer dat de biceps, triceps en de rug niet heel gericht getraind worden, dus deze dag ga ik er nog aan toe voegen op zaterdag!

Nieuwe week, nieuwe kansen. WISH ME LUCK!

Veel liefs, Carmen

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

WEEK 1

Here the very first blog about week #1 of the Bikini Body Guide from Kayla. Do you wanna know what BBG actually is? Click HERE!

I can explain it in one word; HEAVY! I worked out for 5 times a week, did 1,5 hours of weight lifting so I kind of thought that I had some muscles in my body. Besides, I did a lot of running this summer som y condition would be okay as well. You think.. WRONG. Wauw. I never had so much soreness in my legs or in my abs, haha!

We started this Monday with Legs & Cardio. I had legday that Sunday before, bad idea, so they were already very tired. Even though you don’t use any weights with most of the exercises, it’s really heavy & your legs get sores o fast. The cardio part kind of killed me, that was the harderst! I wasn’t able to finish the whole 7 minutes, after 3,5 minutes I had to take a little break and then I could finish it. The next day; SORE!!

Wednesday we had to do Arms & Abs. I had to make some changes in the schedule, cause I had surgery 7 weeks ago, you might have noticed, so I wasn’t able to do push ups. I took some other exercises whicht were also in the guide, so I didn’t cheat completely! I think it might take a while before I’ll be able to do push ups again, so I need to make those changes untill tht time! The next day; MORE SORENESS!

This Friday it was time for a Full Body workout! This workout wasn’t easy, but it was easier than the other workouts and I like dit a lot more! You work really hard, but because of the different exercises you do it’s easier to handle and to finish. I really think it feels so good when I finish these workouts. It kinda kills you, but you feel amazingly fit and satisfied at the end. Oh and no soreness the next day. YAY.

On Tuesday, Thursday & Saturday I did LISS and some stretching at the end. I did LISS outside, by walking for 45 minutes, after breakfast. I am kind of an ‘at home’ person, I rather stay inside then outside, but this is really nice to do outside and a perfect start of the day! Today (Sunday) it’s my rest day, tomorrow it’s time for Legs & Cardio again! I’m going to add an extra day of weight lifting on Saturday. I think it’s kind of a shame that the biceps, triceps and back are not really in the program. I really want to train these body parts as well, so I’m gonna try this from this week on.

New week, new chances. WISH ME LUCK!

Much love, Carmen.

Want to stay tuned about the newest blogs? Follow me on InstagramBloglovin’ or at Facebook!

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Bikini Body Guide – Week #1”

  1. Ik heb het anderhalve week volgehouden hahaha. Maar dat komt ook omdat ik gewoon mijn eigen sporten erbij deed. Dus besloten dat ik toch maar niet door ging met BBG. Wie weet later als bepaalde sporten afvallen. (Ik doe twee x aan bootcamp, ballet en zwemmen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s