Fitness, Workout

Bikini Body Guide

bbgDeze week ben ik begonnen met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Elke week zal ik een soort dagboekje bij gaan houden om met jullie te delen hoe het gaat & wat ik er nou eigenlijk van vind. Natuurlijk zal ik ook mijn progressie met jullie gaan delen! Als aller eerst is een blog wel handig waarin ik uit leg wat BBG nou eigenlijk is.

BBG staat voor Bikini Body Guide. In de blogs zal ik vooral de afkorting gaan gebruiken, is wat makkelijker! De BBG bestaat uit een programma van 12 weken, waarin je 3x per week een kracht workout doet, 2x per week LISS (snel wandelen) doet, 1x per week HIIT en stretcht. De kracht workouts bestaan uit 2 circuits met elk 4 oefeningen & daarbij een aantal herhalingen. Elk circuit herhaal je 2x, 7 minuten lang. In totaal ben je dus 2 x 2 circuits = 4 x 7 minuten = 28 minuten bezig. Tussen de circuits door heb je 1 – 2 minuten rust, je begint met een warming up van 5 minuten en je eindigt met een cooling down van 5 minuten. Dus je bent in totaal ongeveer 45 minuten bezig.

Naast de kracht oefeningen doe je LISS en/of HIIT. LISS staat voor Low Intensity Steady State, waarmee je dus op een lage & constante hartslag zit. Meestal zit je bij LISS in je vetverbrandingszone, bij mij is dat een hartslag tussen de 130 – 170 slagen per minuut. Dit is per persoon verschillend! Ik hou dit bij met het Polar FT4 horloge. LISS voer je 35 – 45 minuten uit en doe je 2/3x per week. Daarnaast kun je in plaats van LISS nog kiezen voor HIIT, dit staat voor High Intensity Interval Training. Dit doe je 15 minuten, op een cardio apparaat op een hoge hartslag. LISS of HIIT voer je op andere dagen uit dan je kracht workouts.

Als je alles bij elkaar op telt ben je dus 6 dagen actief & heb je 1 rust dag. Ik deed normaal gesproken 5x 1-1,5 uur krachttraining in de week. Vanaf nu knal ik 45 minuten, 3x per week en ik wandel (LISS) 3x per week. Klinkt als een stapje terug, maar toch voel ik me beter & fitter dan ooit! Zoals ik al zei zal er elke week een update komen over mijn BBG Journey, so stay tuned!

Er zit ook een Help Guide bij, waarin je een Nutrition plan vindt. Dit krijg je als je het hele pakket koopt via de website van Kayla. Dan heb je naast je trainingsprogramma ook een voedingsschema wat je aan kunt houden. Ik maak hier zelf geen gebruik van, ik eet gewoon gezond met hier en daar wat lekkers. Gewoon een goede balans dus!

Wil je dit ook gaan doen? Je kunt de Bikini Body Guide & de Help Guide kopen via de website van Kayla Itsines.

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!


bbgI started this week with the Bikini Body Guide from Kayla itsines. Every week, I’ll post some kind of a diary to share my progress with you & what i think about the guide. At first, maybe it’s smart to explain you guys what the guide actually is.

BBG stands for Bikini Body Guide. In these blogs, I’m gonna use the abbreviation BBG, that’s a bit easier! The BBG is a 12 week program, where you have to do 3 strenght workouts a week, 2 times LISS a weel and 1 time HIIT with stretching a week. The strength workouts contain 2 circuits, with 4 exercises each. You have to repeat every circuit 2 times, for 7 minutes. In total, you are working out for 2 x 2 circuits = 4 x 7 minutes = 28 minutes. Between the circuits, you have 1 – 2 minutes of rest, you start your workout with a warming up of 5 minutes and you end with a cooling down of 5 minutes. Your workout will last for 45 minutes.

Besides the strength days, you have LISS & HIIT. LISS stands for Low Intensity Steady State, which means you are working out at a low & constant pace. Most of the time, you’ll enter your fatburning zone with your heart rate, for me thats between 130 – 170 beats per minute. This is different for everyone! I track this with my Polar FT4 Watch. You do LISS for 35 – 45 minutes and you do it 2/3 times a week. Besides you can do HIIT instead of LISS, which means High Intensity Interval Training. You do this for around 15 minutes on a cardio machine with a high heartrate. You do LISS or HIIT on different days then your strength workouts.

You are active for 6 days & you have 1 rest day. Normally, i worked out 5 times a week for 1-1,5 hours. From now on I’ll get sweaty for 45 minutes, 3 times a week and I walk (LISS) 3 times a week. Sounds like a little step back, but I feel better & more fit than ever! Like I said, I’ll post an update every week in Dutch & English about my BBG Journey, so stay tuned!

If you buy the whole package on Kayla her website, you’ll also get a Help Guide which involves a Nutrition Plan. I don’t use this plan, i just eat healthy with some unhealthy things sometimes as well. Just a balanced nutrition!

If you wanna start the Bikini Body Guide too, you can buy the total package at Kayla her website.

Much love, Carmen.

Want to stay tuned about the newest blogs? Follow me on InstagramBloglovin’ or at Facebook!

 

Advertenties

6 gedachten over “Bikini Body Guide”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s