Health, Lifestyle, Motiveer, Tips

5 Tips; Verander je mind-set

Jullie weten ondertussen allemaal wel iets af van mijn ‘verleden’. Zo niet? Kijk dan eens onder het kopje ‘Over Carmen‘, dan weet je wat ik bedoel! Ik was gigantisch negatief ingesteld, een hele andere Carmen dan nu. Natuurlijk hebben mijn uithuisplaatsing & de therapieën die ik heb gehad hier zeker wel een rol in gespeeld, maar toch heb ik het meeste zelf gedaan, aangezien het pas sinds een paar maanden is dat ik 100% happy ben!

Wil je weten hoe ik dat gedaan heb? In deze blogs geef ik 5 Tips die jou kunnen helpen met je zelfbeeld!

5. Eet gezonder, beweeg meer.
Weet je dat deze dingen best een grote rol spelen in jouw happiness? Gezonde voeding zorgt er namelijk voor dat je genoeg voedingsstoffen en de juiste vitamines & mineralen binnen krijgt. Hierdoor ga je je veel fitter en dus ook veel fijner voelen. Meer bewegen daarentegen zorgt ervoor dat je meer endorfines in je lichaam krijgt. Endorfines zijn hormonen die je blij maken! Dit zijn natuurlijk de fysieke dingen die heel fijn zijn, maar doordat ik mijn voeding heb aangepast en meer beweeg is mijn hoofd ook veel gelukkiger!

4. Zoek balans.
Een gebalanceerde levensstijl is eigenlijk best belangrijk voor een positieve mind-set. Gezond eten is natuurlijk helemaal top, maar af en toe wat lekker is ook helemaal goed! Door dit in te zien zul je minder snel spijt hebben als je een keertje een stukje taart eet op een verjaardag, of als je uit eten gaat iets minder gezonds eet. Dat is echt niet nodig! Wees niet bang maar zoek die balans.

3. Weg met die weegschaal.
Dat verdomde ding. Als je moeite hebt met je spiegelbeeld, raad ik je zeker weten niet aan om op de weegschaal te gaan staan. Eigenlijk überhaupt niet. Ik sta ook nooit op de weegschaal, alleen als ik een avondje ouderwets heb ‘gesnaaid’ vind ik het hilarisch om te zien dat je de volgende dag 2 kilo zwaarder bent, haha! Verder laat ik het ding liever voor wat hij is. Erg realistisch is een weegschaal namelijk niet, dus hij liegt gewoon tegen je! Sinds ik niet meer op de weegschaal sta heb ik veel meer rust in mijn hoofd en maak ik me niet druk om mijn gewicht.

2. Besteed aandacht aan mensen & dingen die belangrijk zijn.
Prioriteiten stellen is heel belangrijk in het veranderen van je mind-set. Door alleen aandacht te besteden aan de mensen & dingen die écht belangrijk zijn, ga je ook heel anders naar het leven kijken. Je zult je geliefder voelen, maar je zult je ook veel minder druk maken om bepaalde zaken. Dan vind dat ene meisje uit je klas je maar niet aardig, je hebt ten minste je andere vriendinnen nog! Leg onbelangrijke dingen naast je neer, schrijf het van je af & pieker er niet meer over. Dat zal echt helpen!

1. Maak een lijstje met positieve punten.
Ik denk dat dit de tip is die mij het meeste heeft geholpen in het anders kijken naar mezelf. Een brein kan namelijk hele vervelende dingen doen. Het is mogelijk om jezelf helemaal de grond in te trappen, maar het is ook mogelijk om jezelf gigantisch de hemel in te prijzen. Door voor jezelf een paar positieve punten op te schrijven en dit ook dagelijks tegen jezelf te zeggen, kan dit al een hoop goed doen! Schrijf per positief punt eens op hoe je dit wil uitbreiden. Op deze manier ga je je ‘negatieve punten’ zien als positieve punten die je verder wil ontwikkelen!

Positief zijn kan zo veel meer doen voor iemand! Mocht je moeite hebben met je zelfbeeld of met je mind-set, probeer het eens op deze manier. Mij heeft het geholpen. Misschien jou ook!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s