Fitness & Health

Dieet VS Levensstijl

fotolia_4164181_l3Sommigen spreken van een ‘Dieet’, anderen van een ‘Levensstijl’. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee en waar gaat mijn voorkeur naar uit? Waar kun je het beste voor kiezen als je wilt afvallen? In deze blog deel ik met jullie mijn kijk op deze twee verschillende opties.

Dieet
Dit is een woord wat waarschijnlijk iedereen wel kent. Mensen diëten met één doel; afvallen. Wat helaas vaak het geval is, is dat – wanneer ze op hun streefgewicht zijn – deze mensen terug vallen in hun oude gewoontes. Net zo veel snoepen als voorheen, net zo weinig sporten als voorheen – als mensen inderdaad niet sportte -.. Kortom; al hun harde werken is voor niets geweest en de afgevallen kilo’s komen er weer bij aan.

Hoe dit nou komt? Crashen. Hiermee bedoel het ineens consumeren van veel minder calorieën als voorheen, vaak zelfs ongezond weinig. Op deze manier val je inderdaad af in een korte tijd, maar zodra je je streefgewicht hebt behaald, is het vaak gedaan met de gezonde opties. Doordat het calorie-aantal ineens weer gigantisch stijgt, kan je lichaam het niet meer hebben en kom je weer net zo snel, soms zelfs sneller, weer kilo’s aan.

Neem nou eens een shake-dieet zoals Cambridge of Herbalife. Je krijgt nauwelijks calorieën binnen, nauwelijks voedingsstoffen – je valt gigantisch en ongezond snel af en uiteindelijk vliegen de kilo’s er weer aan, doordat hun lichaam niet meer gewend is aan zoveel voedingsstoffen en normale voeding. Diëten zie ik als een tijdelijke oplossing, met op lange termijn geen resultaat. En ik heb gewoon een hekel aan het woord ‘dieet’, haha! 

Levensstijl
Hier gaat mijn voorkeur naar uit. Een levensstijl. Waarom? Zoals ik al zei zie ik diëten meer als een Quick Fix met op lange termijn geen tot nauwelijks resultaten. Wil je een blijvend resultaat? Pas gewoon je levensstijl aan. Geen rare dingen doen, geen voedingsmiddelen skippen of onwijs weinig calorieën gaan eten – nee, gewoon wat simpele aanpassingen die je de rest van je leven vol kunt houden.

Door het veranderen van je levensstijl, kun je eigenlijk meer resultaten behalen als bij diëten. Dit komt omdat je bij een lifestyle gewoon nog normale voeding tot je neemt, echter wel gezondere voeding. Je maakt gezondere keuzes, veel fruit, groeten, volkoren producten, gezonde vetten en je eet zowel koolhydraten, als eiwitten als vetten.

Omdat je kiest voor normale voeding met een gezond aantal calorieën, zal het echter minder snel gaan als bij een dieet, maar je zult wel blijvend resultaat boeken! Geen jojo-effect, je hebt meer energie, zit lekkerder in je vel, kunt gewoon normaal eten & je voelt je gewoon een stuk fijner! Mijn mening; Geen dieet. Maak gezonde voeding & lekker sporten je levensstijl, zo hoef je er niet over na te denken, wordt het een automatisme en kun je gewoon genieten op een gezonde manier!

Wil je meer lezen over mijn voedingspatroon? Klik HIER.

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Een gedachte over “Dieet VS Levensstijl”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s