De levensstijl van.., Fitness & Health

De levensstijl van; Yvonne van Haastregt

Ik denk dat er op Instagram genoeg motivatie & inspiratie te vinden is als het gaat om voeding & sporten! Ik vind het super leuk om jullie via mijn blog een kijkje te laten nemen in de levensstijl van mensen die mij inspireren. Elke maand zal iemand zijn/haar verhaal delen in de nieuwe rubriek ‘De levensstijl van…’ –

De eerste die ik aan jullie wil voorstellen is Yvonne van Haastregt! 
————-

progress2

Hi allemaal,

Ik denk dat ik onderhand niet meer helemaal onbekend ben bij jullie, maar ik zal mij toch in het kort even voorstellen. Ik ben Yvonne, @fitfoodhealthyvonne, 21 jaar oud, verslaafd aan de sportschool en ik zit in mijn derde jaar voeding en diëtetiek. Ik heb mijn eigen blog, Fit Food Health, waarop ik alles omtrent een gezonde levensstijl behandel en daarnaast ben ik blogger bij Fit Dutchies. Kortom; mijn leven staat aardig in het teken van sport, voeding en gezondheid. Het is mijn grote passie.

gfjopkklpHoe dit is gekomen en hoe ik dit op dit moment aanpak hoop ik vandaag bij jullie nog een stukje duidelijker te maken. Hopelijk kan ik jullie, net als Carmen,  ook inspireren en motiveren met mijn verhaal. Ik wil laten zien dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en dat je niet te snel op moet geven. Het is namelijk voor iedereen mogelijk te veranderen en het kan je zoveel gelukkiger maken. Let’s do it together!!

Waar komt mijn interesse vandaan?
Voeding en sport heb ik altijd al interessant gevonden. Al vanaf kleins af aan deed ik veel verschillende sporten. Turnen vond ik het allerleukst. Dit deed ik 10 jaar lang. Ik trainde 9 uur in de week en deed dit op redelijk hoog niveau. In deze tijd ontwikkelde ik veel spieren en heb ik geleerd  dat als je iets wilt bereiken, dat je daar hard voor moet werken.

Nadat ik gestopt was met turnen, ben ik begonnen in de sportschool, omdat mijn lichaam begon te veranderen. Mijn gewicht steeg, mijn spieren verdwenen en ook mijn lichaam werd minder strak. Ik voelde mij hier totaal niet fijn bij. Mijn zelfvertrouwen daalde en ik voelde mij niet gelukkig in het lichaam dat ik had. Er moest voor mij iets veranderen. In het begin deed ik veel cardio. Die kilo’s moesten eraf. Het was voor mij op dat moment de manier. Ik vond het eigenlijk helemaal niet leuk, maar het werkte wel. Ik wilde steeds meer en ging ook mijn voeding aanpassen. Ik at bijna alleen maar fruit en uiteindelijk ging ik 6 keer in de week naar de sportschool om een uur lang op de crosstrainer te staan. Het gaf mij een goed gevoel, maar dit ging steeds verder. Op een gegeven moment was ik zoveel afgevallen, dat mijn lichaam niet meer gezond was. Ik was te licht en obsessief bezig met eten. Ik had geen energie, mijn vormen verdwenen, ik had het de hele dag koud en ook mijn humeur werd er niet beter op. Dit was ook niet hoe ik het wilde en langzaamaan besefte ik dat het anders moest. Dit heeft ongeveer een jaar geduurd. Mede dankzij de mensen om mij heen ging er een knop in mijn hoofd om.

stox 3 Er moest iets veranderen
Ik begon te kijken op internet, keek trainings filmpjes en leerde steeds meer over voeding en training. Ik vind dit super interessant en werd geïnspireerd door fanatieke vrouwelijke kracht trainers. Ze hadden een mooi strak gespierd lichaam en hoefde niet ellenlange cardio trainingen te doen. Dat wilde ik ook. Ik heb mijn eetpatroon en trainingsprogramma omgegooid. Ik ging voor kracht training in combinatie met gezonde voeding. Daarnaast ben ik gaan hardlopen. Al snel begon mijn lichaam weer op een positieve manier te veranderen. Ik werd gespierder, bleef strak, mijn energie kwam terug en ik voelde mij super fit. Daarnaast kon ik zoveel meer eten. Dit maakte mij gelukkig en de sportschool werd mijn passie.

Op dit moment
Vanaf dat moment ben ik zo verder gegaan. In die tijd heb ik veel geleerd. Tot op de dag van vandaag voel ik mij hier nog steeds super fijn bij. Ik train nog steeds veel (6 keer in de week), maar weet hoe ik dit op een gezonde manier kan doen. Ik eet 6 keer op een dag uitgebalanceerde maaltijden en weet mede dankzij mijn opleiding veel over voeding. Een leven zonder fitness kan ik mij eigenlijk niet meer voorstellen. Het maakt mij iedere gelukkig en ik voel mij goed in het lichaam dat ik nu heb. En..ik ben gezond! Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik zou nooit meer terug willen. Tuurlijk heeft iedereen mindere dagen en ik kan mij nog steeds onzeker voelen, maar ik weet nu beter hoe ik daar mee om moet gaan.

huhu

Ik heb ondertussen veel geleerd (ik leer nog steeds) en 3 jaar later durf ik best te zeggen een beetje trots te zijn. De ups en downs hebben mij gemaakt tot wat ik nu ben. Ik doe wat ik leuk vind en hoop door mijn blog en instagram mensen te kunnen helpen.

Wie weet herken jij jezelf in één van mijn periodes. Ik heb iets teveel gewicht gehad, maar ook iets te weinig. Uiteindelijk heb ik een balans gevonden en hopelijk vind jij die ook!

Be Happy, Be Healthy!

Liefs, Yvonne

Wil je Yvonne blijven volgen? Volg haar dan via haar Instagram, Facebook of haar Blog!

yvonne2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s