Motiveer

Motivatie

20140922_182906_resized‘Carmen, waar haal jij in hemelsnaam je motivatie vandaan?’ is een vraag die ik vaak krijg. Goede vraag trouwens. Het antwoord is overigens aardig simpel; uit mezelf.

Ik haal mijn motivatie gewoon uit mezelf. Lekker makkelijk gezegd natuurlijk, maar toch is het zo. Ik ben toch zeker diegene die mezelf uit bed sleept om er in de ochtenden een lekkere workout uit te gooien na het ontbijt? Ik ben een ochtend sporter, dus ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een flinke zweetsessie in het kracht hok – Nee dat is niet waar want ik zweet eigenlijk nooit zo erg.. –. Zo heb ik gelijk genoeg energie om de rest van de dag bezig te zijn met mijn blog, mijn stage, mijn huiswerk of mijn werk.

Hoe raak je nu eigenlijk zo gemotiveerd? Ook een simpel antwoord; door het gewoon te doen. Je kunt naar honderden mensen blijven kijken op Instagram, daardoor kun je wel een doel stellen voor jezelf, maar dat brengt jouw beentjes nog niet in beweging. Door uiteindelijk gewoon te gaan, door die eerste stap te zetten raak je gemotiveerd. Dus nee, je hoeft niet gemotiveerd te zijn om met iets te beginnen, door met iets te beginnen raak je gemotiveerd!

De eerste stap is vaak het moeilijkst, maar als jij uiteindelijk die stap hebt gezet – volgt de rest. Wist je trouwens dat iets na 3 weken een automatisme wordt? Dus als jij gewoon lekker 3 weken lang naar de sportschool blijft gaan of 3 weken lang een bepaald voedingspatroon aan houdt, dan word het een automatisme en dan hoef je er niet eens meer over na te denken. Waarschijnlijk zet je deze stap met een doel. Bijvoorbeeld vet verliezen of misschien wel aankomen.. als je uiteindelijk progressie gaat maken dan schiet je zelfvertrouwen opeens 3 etages omhoog waardoor je NOG MEER motivatie krijgt!

Natuurlijk heb je nog wel van die dagen dat je liever in je pyjama, bh-loos met een dikke knot op je hoofd in je bed blijft liggen, maar uiteindelijk ga je waarschijnlijk alsnog. Want je hebt een doel! En als je uiteindelijk geweest bent, dan voel je je AWESOME! Dan zie je maar weer, motivatie haal je uit jezelf. Door een realistisch doel te hebben, door jezelf tegen te spreken, door zelf veranderingen te maken in je patroon. Uiteindelijk wordt het een automatisme en dan heb je helemaal geen motivatie meer nodig, dan ga je gewoon!

Dus, hoe ik gemotiveerd blijf? Door mezelf. En hoe ik het vol hou? Omdat het een automatisme is. Een prettig automatisme. En een verslaving.. dat ook wel een beetje ja.

En.. wie of wat is jouw motivatie?

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s