Draag, Fitness, Health, Ren, Review, Workout

Nike Metcon 1

EINDELIJK. De. Perfecte. Schoen. voor in de sportschool.

Toen ik terug kwam van vakantie stond daar dé doos. Oranje. Een wit vinkje erop. Nike. Als ik ergens verliefd op ben is het wel mijn vriend Kjell, als ik ergens verslaafd aan ben is het wel Nike. Ik heb genoeg schoenen geprobeerd in de sportschool, maar dat waren voornamelijk hardloopschoenen. Fijn, maar niet stabiel bij het maken van bijvoorbeeld een squat. Daarvoor heb je toch wel een CrossFit achtige schoen nodig.

De Nike Metcon 1 is een geheel nieuwe schoen van Nike, speciaal gemaakt voor zware trainingen zoals gewichtheffen. Wat deze schoen zo fijn maakt voor trainingen in de sportschool is vooral het profiel; het profiel is namelijk hartstikke plat. Doordat je een plat & laag profiel hebt, heb je veel meer stabiliteit en sta je steviger op de grond. Geen wankelende enkeltjes dus, maar gewoon staan is staan. Perfect. Niet alleen voor de grote oefeningen, maar ook bij en standing Bicep Curl merk je gewoon dat je stevig op de grond staat!

Het voetbed loopt iets af. Daarmee wil ik zeggen dat je hak dus iets hoger geplaatst is dan je tenen, zoals je boven op de foto ook wel een beetje kunt zien. Wat ik hier persoonlijk heel prettig aan vind is dat je met oefeningen zoals squats of deadlifts iets dieper komt. Je kunt het een beetje vergelijken met het plaatsen van schijfjes onder je hakken of op hakken lopen! Voor mensen zoals ik, die onwijs moeite hebben met het doen van squats, is zo’n schoen dus ideaal.

De kwaliteit van de schoen is verder per-fect. In het begin voelde de schoen nogal stug aan, maar als je hem 2/3 keer hebt gedragen hebt is hij al helemaal aan je voet gewend, is hij perfect naar je voet gevormd en zit hij heerlijk zacht. Er zit een inleg-midden-zool in de schoen waardoor hij dus extra demping biedt bij bepaalde oefeningen of bewegingen, lekker aan de box jumps dus! 

Het uiterlijk.. Tja. Vrouwelijk, sportief & strak. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Je krijgt er twee paar veters bij, zodat je zelf nog een beetje kunt afwisselen of je eigen touch er aan geven! De schoen is beschikbaar in drie verschillende kleuren combinaties; blauw, wit, zwart – roze, wit, grijs – zwart, wit. Pick what you want!

Wil jij ook de nieuwe Nike Metcon 1 in jouw tas? Bestel ze HIER.

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook

Advertenties

2 gedachten over “Nike Metcon 1”

  1. Nog steeds happy mee? Zag dat ze weer binnen zijn en aan ’t overwegen om er te bestellen. Ben niet helemaal fan van de nieuwe kleurtjes, maar al làng op zoek naar de goede schoenen voor een stevige workout (gewichten + veel squats en lunges).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s