Lifestyle, Motiveer

Doelen, frustraties & acceptatie

11032646_10206422873320013_8357327618902182173_n
Ieder mens heeft een doel in het leven. Misschien is het wel kinderen krijgen, misschien is het een super goede baan hebben, misschien is het dat éne fysiek wat je voor ogen hebt. Aangezien CarmenKetelaar.Com vooral over Voeding, Fitness & Liefde voor het leven gaat, snappen jullie wel waar ik met deze blog op doel.

Ik denk dat bijna elke vrouw wel als doel heeft; zichtbare buikspieren. Een mooi strak buikje, het liefst hier en daar wat lijntjes, dat wil volgens mij bijna elke (jonge) vrouw wel tegenwoordig. Sommigen hebben het geluk inderdaad met zo’n buikje rond te lopen. Anderen lukt het niet.. ze eten gezond, sporten goed maar toch komen die buikspieren maar niet door.

Zo is dat ook het ‘probleem’ bij mij. Ik heb altijd al die zichtbare buikspieren gewild, al 2 jaar lang eet ik gezond en train ik me kapot met als doel; een laag vetpercentage & zichtbare buikspieren. Dit lukt niet. En dat is gigantisch frustrerend. Je denkt dat het aan je hele patroon op dat moment ligt, dus je gaan van alles veranderen. Je gaat macro’s & calorieën tellen, je gaat vaker sporten, je gaan compenseren.. je probeert van alles. Maar het lukt gewoon niet.

Je frustraties lopen steeds hoger op en beginnen je te beïnvloeden. Zo sport & eet je uiteindelijk alleen nog maar voor je doel, maar niet meer voor jezelf. Niet meer voor je plezier. Je begint je verdrietig te voelen, dreigt dingen op te geven alleen maar omdat je hoop dat je daarmee dát ene doel gaat bereiken. Komt dit je bekend voor? Dan zeg ik nu dat je er mee op moet houden.

Helaas spreek ik uit ervaring. Ook dit is één van de redenen dat ik mijn ‘grote’ Instagram account heb verwijderd. Alles wat ik deed was sporten & gezond eten voor mijn doel, voor die buikspieren. Dat maakte mij niet gelukkig. Macro’s & calorieën tellen maakte mij niet gelukkig. Dingen opgeven maakte mij niet gelukkig. Als iets je niet gelukkig maakt, moet je er mee stoppen.

Soms is het goed om je te focussen op een ander doel. Tuurlijk, ik zou nog steeds graag die zichtbare buikspieren willen – maar wat ik nog liever wil is gelukkig zijn & mezelf kunnen accepteren, met of zonder zichtbare buikspieren. Maak dit je doel! Op deze manier zul je weer gaan sporten omdat je het leuk vind, weer een gezonde balans vinden tussen gezond eten & minder gezond eten, weer genieten van de levensstijl die je hebt op dit moment. Vraag jezelf af in hoeverre we ons willen laten leiden door de schuldgevoelens na een ‘cheat’, door de weegschaal, door de social media of door onze doelen! Zijn we bereid bepaalde dingen op te geven voor onze doelen, of willen we gewoon gelukkig zijn?

Mijn tip; zoek naar acceptatie & geluk. Als het accepteren van jezelf betekend dat je moet afvallen, doe dat. Als het accepteren van jezelf betekend aankomen, doe dat. Maak alleen die acceptatie je doel & nier dat afvallen/aankomen. Naar mijn mening is liefde & acceptatie voor je zelf het enige wat een mens echt als doel zou moeten hebben in het leven!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook

Advertenties

4 gedachten over “Doelen, frustraties & acceptatie”

 1. Hee Carmen, ik vind het super dat je dit doet en je je verhaal vertelt aan anderen! Jou verhaal inspireert mij enorm! Wat jij hier opschrijft is precies mijn probleem alleen kon ik het niet verwoorden, nu heb jij dat voor mij gedaan! Dankjewel!
  Nu heb ik sinds twee jaar last van een eetstoornis, echter ging het afgelopen tijd best goed en hoef ik niet meer naar de psycholoog etc. Maar ik merk dat ik weer in mijn oude gewoontes terugval en helemaal geobsedeerd ben door het willen zien van die buikspieren (wat niet lukt). Ik wil zo graag de knop kunnen omzetten maar ik weet niet hoe!! Heb jij misschien tips? Ik wil niet terug naar de psycholoog want daar had ik echt niks aan, maar zo kan het ook niet verder…

  1. Hee meis!

   Wat mij onwijs geholpen heeft is een lijstje voor mezelf maken. In dat lijstje heb ik alle positieve punten van mezelf opgeschreven en daarnaast heb ik opgeschreven hoe ik deze positieve punten wilde uitbreiden. Bijvoorbeeld; Ik vind dat ik onwijs veel doorzettingsvermogen heb. Dit wil ik graag uitbreiden door mijn doorzettingsvermogen ook te gaan gebruiken voor bijvoorbeeld dingen leren waar ik nog moeite mee heb en hier voor knokken!

   Door een lijstje voor jezelf te maken zet je eigenlijk de dingen die jij als negatief ziet, om in iets positiefs. Iets waar je aan kunt werken! Dit heeft mij enorm geholpen om anders naar mezelf leren kijken, om niet naar de imperfecties te kijken, maar juist naar de mooie dingen van mezelf! Dit is ook al best moeilijk om te doen hoor, dat heeft ook tijd nodig. Maar ik weet zeker dat jij dit binnenkort ook kan! Uiteindelijk zul je jezelf dan ook gaan zien als een prachtig persoon, met of zonder zichtbare buikspieren! Die heb ik ook niet, maar ik ben wel mooi. ❤

   Ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen. Als ik nog wat anders voor je kan doen, mag je altijd even mailen naar fitnesscarmen@gmail.com!

   Liefs, Carmen. xx

   1. Heeel erg bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen, echt echt bedankt! Je bent echt een voorbeeld voor me! 😙

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s