Fitness, Health, Lifestyle, Motiveer, Workout

De ´FitGirl´

img_20141117_111320_resized1.jpgHoe vaak je dit woord wel niet voorbij ziet komen de laatste tijd.. Op Instagram kun je er bijna niet omheen, in het dagelijks leven ook niet. De ´FitGirl´  – maar wanneer ben je nou eigenlijk een FitGirl?

Tegenwoordig stroomt social media vol met van die fitte dames die 5 keer in de week in de sportschool staan, gezond eten, een killer body hebben en duizenden volgers hebben op Instagram. Deze meiden worden vaak bekroond met de titel ‘FitGirl’. Een leuke naam, maar wanneer ben je dan eigenlijk een ‘FitGirl’? Moet je daarvoor een bepaald vetpercentage hebben, een bepaald aantal volgers op Instagram of een super goedlopende blog hebben?

Mijn Instagram account bevat op dit moment 22.000 volgers, sporten deed, en doe ik nog steeds, 4/5 keer in de week. Ook maakte ik ook gewoon de welbekende selfies in de sportschool spiegel! Daarnaast at/eet ik ook gewoon gezond en heb ik een prima balans tussen gezond eten & minder gezond eten. Ik hou natuurlijk net zo keihard van pizza, friet, chocola & koekjes als ieder ander. Ik heb nooit zichtbare buikspieren gehad. Wel gewild, maar nooit gehad. Ben ik dan wel een FitGirl? Alleen omdat ik zo’n groot account heb? Of omdat ik soms gevraagd werd voor interviewtjes?

Is het dan ook nog eens zo dat je als FitGirl je hele voeding aan moet passen? Moet je perse gluten-, suiker- of lactosevrij, vegetarisch of vegan gaan eten? Moet je jezelf vol proppen met superfoods? Moet je macro’s & calorieën gaan tellen? Moet je aan clean eating doen? Moet je een gigantisch level self-controle hebben? Want dan ben ik al helemaal geen FitGirl, ik heb ook gewoon vreetbuien! Natuurlijk is het goed om je voeding op een positieve manier aan te passen en er is ook helemaal niks mis met hierboven genoemde levensstijlen. Maar daarvoor hoef je echt geen voedingsmiddelen, zoals brood, of voedingsstoffen, zoals koolhydraten/vetten, weg te halen alleen omdat je denkt dat je gezonder bent op die manier. Ook met ‘normale’ voeding kun je prima een gezonde levensstijl op bouwen & een fit lichaam creëren. 

Ik vind de term FitGirl maar stom. Naar mijn idee is dit zelfstandig naamwoord gewoon bedacht door iemand die graag mensen in hokjes plaatst. Daar ben ik niet zo van, eerlijk gezegd. En waarom ook eigenlijk? Waarom zou je anderen het gevoel geven dat ze ergens niet bij horen? Ik denk dat als je je goed voelt in je lichaam, happy bent met jezelf & je fit voelt – je gewoon een FitGirl bent. Of je nou zichtbare buikspieren hebt of niet, of je nu 80 kilo weegt of 50, of je nu 5 keer in de week sport of 2 keer in de week, of je nu 100 volgers hebt op Instagram of 30.000. Voel je je fit, fijn en heb je balans gevonden in een levensstijl die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt? Dan mag je je gewoon lekker een FitGirl noemen.

Niemand zou zich buitengesloten moeten voelen door zoiets. Niemand zou het gevoel moet krijgen dat je ergens niet bij hoort, of dat je ‘niet goed genoeg bent’ voor een bepaalde titel! Ik denk eigenlijk dat ‘de FitGirl’ helemaal niet bestaat. De mens daarentegen, die bestaat wel.

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook

Advertenties

4 gedachten over “De ´FitGirl´”

 1. Hey Carmen!

  Ik vind dat je echr goed bezig bent zo! Inderdaad wordt je soms gek van de multimedia. Ik ben 5 jaar geleden 15 kg afgevallen en sportte de laatste tijd 10 tot 12uur per week. Maar ook ik ging me afvragen of dit wel normaal is. En vooral of het wel effect heeft. Ik ben nu al een tijd weer 4kg aangekomen en hoe hard ik ook train en hoe goed ik ook op mijn eten Let het gaat er niet meer af.

  Met sporten probeer ik nu wel beter op mijn lichaam te letten. Als ik moe ben of ergens pijn heb dan heeft dat ergens mee te maken. En maximaal 10uur sporten is ook wel genoeg. (Ik volleybal al 5 a 6 uur in de week en de rest is fitness). Ik ben nu meer krachttraining aan het doen ipv van groepslessen en ik zie wel een beetje verschil, maar de weegschaal blijft hetzelfde aangeven. Dan vraag je je inderdaad af wat is nou belangrijker. Hoe je er aan de buitenkant uitziet of dat getal..op de weegschaal.

  Ik ga nu gewoon verder met hoe ik bezig ben (3 keer volleybal en in ieder geval 2 keer fitness) en blijf gezond eten met af en toe een bbq of Mac Donald tussendoor ;). En proberen om niet te druk te maken over of ik het goed doe en proberen minder te vergelijken met anderen, want dat is wel echt heel moeilijk!

  Je bent een topper met deze verandering!! Denk aan jezelf en niet aan anderen of wat anderen van je vinden!

  X Sanne

  1. Hoi Sanne,

   Bedankt voor je reactie! Lief van je!

   Het is inderdaad gewoon zo.. in hoe verre willen we ons laten leiden door de media? In hoeverre zijn we bereid bepaalde aanpassingen te maken of bepaalde dingen op te geven en in hoeverre willen we ons laten leiden door de weegschaal?

   Dat zijn ook dingen die ik me vaak genoeg heb afgevraagd de laatste tijd, en daar ben ik ook gewoon klaar mee! En waarom zouden we het inderdaad een naampje moeten geven zoals ‘FitGirl’? Niet nodig toch, haha!

   Je hebt hartstikke gelijk!

   Liefs, Carmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s