Fitness, Health, Lifestyle, Motiveer, Workout

De Chick in het Krachthok

Gemotiveerd zet je je eerste stap in de sportschool. Waarschijnlijk ben je nerveus.. terecht ook. Je hebt nog nooit een stap in een sportschool gezet, laat staan in het kracht hok..  Oh ja, op je intake gesprek na dan.. Je loopt de kleedkamer in, kleed je om en dan begint het.

Je weet waar je heen moet lopen – Het kracht hok. Je werpt een blik naar het ‘bulk-hoekje’ en ziet daar een aantal opgepompte dudes staan. Ze bekijken zichzelf in de spiegel, doen even hun haar goed, gaan op het bankje zitten en beginnen dan aan hun oefening. What the heck zijn die lui aan het doen? Denk je.. Het ziet er aardig lachwekkend uit, maar goed.. of jij het beter kunt weet je natuurlijk ook niet, het is jouw eerste keer in de sportschool..

Je pakt je schema erbij die je hebt gekregen bij je Intake gesprek in de sportschool, of van de fysio, of misschien heb je hem wel van het internet afgehaald. Je weet wel ongeveer wat je moet doen, YouTube was leerzaam. Je begint met je warming up – 10 minuutjes fietsen – en daarna ga je door naar je eerste oefening; De Squat. Oké, daar gaan we dan. Zelfverzekerd loop je naar het squat rek. Ik kan dit, dit gaat me lukken. En zo niet, dan vraag ik om hulp.. zo erg is dat niet!

Zodra je in de buurt komt van de Barbells en de Dumbells kijken de heren op. Als bezeten hyena’s kijken ze je aan, proberen ze hun territorium te beschermen. Je voelt je bekeken, alsof je door één of andere vleeskeuring gaat ofzoiets. Je negeert de blikken en begint met je oefening. Rustig aan beginnen, niet te hard van stapel lopen, gewoon eerst de oefening goed uitvoeren. Na je eerste set haal je opgelucht adem. Je bent niet omgevallen, je hebt geen scheet gelaten, je bent niet uit je broek gescheurd. Good job, you.

Je gaat verder met je oefening & de rest van je schema. Het valt je op dat je steeds meer goedkeurende blikken krijgt van de Hyena’s die zich om je heen bevinden. Ze laten je langzaam toe in hun territorium, je wordt geaccepteerd en je mag vaker hier komen. Missie volbracht. De volgende keren zal het alleen maar beter gaan!

Wees niet bang om een stap te zetten in de sportschool! Hierboven heb ik eigenlijk mijn aller eerste sportschool/krachthok ervaring omschreven in mijn oude sportschool. Dood eng, maar het went. Gelukkig ging het in mijn huidige sportschool wel anders, maar soms heb je gewoon van die kerels…… Niet bang zijn, you can do it!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook

Advertenties

2 gedachten over “De Chick in het Krachthok”

  1. Hahaha… super leuke blogs schrijf je! Ik zocht op proats en kwam op jouw pagina, meteen lekker aan het bladeren en aan het lezen geslagen! Top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s